S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Momentálně vypadá akcie $CVS-0.2% velice podhodnoceně co se týče její P/E, ale podle mě to nebude trvat věčně.
V současné době jsou akcie společnosti o 26 % nižší od začátku roku 2023, což je velký pokles pro korporaci velikosti CVS Health. 

Osobně jsem právě $CVS-0.2% přikoupil, můj názor je, že jsou momentálně příliš levné na to abych je ignoroval.
V současné době se na to dívám jako výraznou investiční příležitost pro investory zaměřené na dlouhodobý růst.

Jaký je váš názor? 💊


Plně s vámi souhlasím a vidím to stejně. Akcie jsou podhodnocené a jsou na skvělé ceně. Přikupoval jsem nedávno a budu přikupovat až cena akcie zase spadne pod 70$.

Můžu se zeptat jaká je Vaše investiční teze pro CVS a proč tam případný potenciál většina trhu nedokáže rozpoznat?

Mám to sepsané v bodech. ;)

1. Reputace
- Značka společnosti může být silným ekonomickým příkopem, protože spotřebitelé mají tendenci směřovat k produktům a značkám, se kterými jsou obeznámeni.
- Je jedním z největších řetězců lékáren v USA s dlouholetou historií a silnými vztahy s pacienty a lékaři.
- Stejně jako Apple nebo Coca-Cola, i CVS Health má v zdravotnickém sektoru pevnou pověst a značku.

2. Diverzifikované operace
- CVS Health není pouze lékárenským řetězcem, ale výrazně rozšířilo svůj podnik akvizicemi.
- např. akvizice Oak Street Health, specializovaného poskytovatele péče pro starší dospělé, je jen jedním příkladem dlouhodobé strategie společnosti.

3. P/E
- Nedávný propad hodnoty akcií CVS Health udělal z těchto akcií překvapivě dostupný produkt.
- Společnost obchoduje s poměrem ceny k zisku (P/E) pro příští období pouze 8, což je výrazně nižší než průměrné P/E pro odvětví zdravotnictví.

diky moc za odpoved!

Znacka je fajn vec, ale tohle se da rict treba i o WBA, kazdy ji zna, ale mistni o ni nemluvi nijak pozitivne, chodi se tam ve velkem krast a lide by dle Glassdoor radeji sli pracovat do MCD nez do WBA a CVS (dokonce i WMT ma lepsi hodnoceni a to je co rict;) Jak se chovate k zamestnancum, tak se od toho odviji kvalita sluzeb.

Diverzifikace se taky hodi, jen nejakou dobu trva nez se ty nove investice zacnou vyplacet a vubec to nemusi dopadnout dobre, protoze to muzou do te doby okopirovat konkurencni firmy. Kdyz se podivam na vyvoj marzi od pandemie tak jim to spadlo na polovinu (net margin 2.58% vs 1,29%) takze mi to neco rika o jejich konkurencni vyhode a jak musi bojovat o kazdy cent aby vubec dokazali neco vydelavat.

P/E je velmi relativni ukazatel, kdyz firma 10 let stagnuje tak lze jen stezi benefitovat na rustu multiplu. Aktualne se na 5y horizont odhaduje cca 4-5% rust EPS, kdy netusime jestli WBA, Amazon nebo CAH atd prijde s necim co ten vyhled uplne zmeni a investori se budou muset spolehat jen na prijem z dividend (3.36%pa, rust za 5y o 3.41%) a s porovnanim s "jistym" yieldem 4,27% na 5y bondech mi to neprijde moc sexy. Moc rad se divam na PEG a tady mi to vychazi na 7,7!

Kdyz sleduji kolik lidi zde vidi ten "jasny" potencial pro vydelani penez, predpokladal bych, ze CVS insider bude nakupovat ve velkem a nic takoveho se nedeje tak kde je ten hacek?

Naprosto souhlasím. Za mě velmi kvalitní společnost, kdy momentálně její cena je až nádherná. Mám nakoupeno na 63$ a budu držet co mi síly budou stačit. 😄

O nějaký prodej se určitě nezačnu zajímat dřív jak na 105usd :D Až tam budu koukat jaká bude reakce...

Přesně tak, naprosto souhlasím. Minimálně přes 100 USD. 👍🏽

Taky pěkná cena, ︻デ═一 🎯

Přesně tak :) proto je to neustále moje největší pozice. A pokud bude pod 70usd tak to asi tak zůstane ještě dlouho :)

Vidím to stejně 👀

Na 66$ jsem hodně naložil, tak teď nekupuji, ale myslím si, že cena je stále dost slušná. Nelíbí se mi damoklův meč v podobě Amazonu a velmi nízká net margin, ale management dobrý a věřím, že akvizice přinesou ovoce.

Pěkný entry, s tím Amazonem souhlasím👍