S&P 500 ^GSPC 5,222.68 +0.16%
Tesla TSLA $168.47 -2.04%
Nvidia NVDA $898.78 +1.27%
Amazon AMZN $187.48 -1.07%
Alphabet GOOG $170.29 -0.75%
Apple AAPL $183.05 -0.69%
Microsoft MSFT $414.74 +0.59%
Meta META $476.20 +0.16%

Ahoj investoři,

Nedávno se objevily spekulace o možném vypnutí Twitteru (platformy X) pro Evropskou unii, dle článku od Business Insider (do komentářů zanechám odkaz). Ačkoli se jedná o nepotvrzenou informaci, mohlo by to pozitivně ovlivnit akcie $META+0.2% . $META+0.2% totiž plánuje rozšíření své platformy Threads do EU, a absence Twitteru by mohla posílit její pozici na trhu. 📈

Co si myslíte, jak by tato událost ovlivnila akcie $META+0.2%
Sdílejte prosím své názory. 🤝


Spíš doufejme že EU otočí, protože jinak to bude špatný pro všechny.

Snad se tak nestane😬😬😬

Taky si myslím, že to nehrozí a kdyby ano, tak asi VPN to vyřeší pro ty, kteří by se dále chtěli účastnit. Threads aktuálně nevnímám jako alternativu.

Souhlasím s Filipem. Je otázkou, do jaké míry je toto reálná "hrozba" ve sporu EU x X.

O této zprávě jsem slyšel, ale dle mého opravdu k ničemu takovému nedojde. Navíc Threads není hrozba pro X. Určitě je to konkurent, ale že by to byla přímo hrozba bych nejspíše neřekl.

Meta řeší a bude řešit úplně stejnou věc. Pointa je, že ta evropská regulace mj. zavádí odpovědnost online platforem (zejména SoMe) za obsah, který na nich je. To je něco opravdu přelomovýho. 

Ilustrace na příkladu z našich luhů a hájů - dezolátí posty na Facebooku. Jedna výzva k násilí vedle druhý. A pokud by někdo v reálu opravdu někomu ublížil tak FB dneska není odpovědný za následky toho, že ten "závadný" post nesmazal/uživatele nezabanoval (pokud ho někdo samozřejmě FB nenahlásí). S novou evropskou regulací odpovědný bude. To klade samozřejmě extrémní nároky na kontrolu a redigování obsahu na platformě = vyšší náklady. A samozřejmě hrozí, že mazání/banování nakonec bude od platforem "preventivně" i za věci, které nejsou vysloveně přes čáru ale považují se v dnešní společnosti za nepřijatelné - kritika témat jako LGBT, klimatická změna, fosilní paliva atd. atd. 

Takže X loss se nerovná automaticky Meta win. Ne na půdě EU s jejími regulatorními podmínkami.

Moc hezky napsáno! 👍🏽

Díky moc za komentář, dává to perfektně smysl

Ale stejny problem jako Musk tak prave resi Meta - jedna se o problem co vznikl s EU ohledne reklamy a shromazdovani informaci o uzivatelych - Musk zacal tim ze odstranuje boty ale nikde neňi napsano ze prijde neco dalsiho😇