Nvidia își consolidează dominația pe piețele de cipuri.

Astăzi am citit un nou raport potrivit căruia Nvidia $NVDA-3.0% și AMD $AMD-2.6% lucrează la cipuri pentru PC bazate pe Arm. Aceste cipuri bazate pe Arm, utilizate și pentru smartphone-uri, consumă adesea mult mai puțină energie, ceea ce este esențial pentru dispozitivele alimentate cu baterii.

Această știre este amenințătoare pentru Intel $INTC-0.6%, unde cipurile lor pentru PC se bazează pe arhitectura x86.

Această știre s-a tradus în mișcările de astăzi în ceea ce privește compania. $INTC-0.6% a scăzut cu 3%, după ce Arm a crescut cu aproape 5%, iar $NVDA-3.0% a câștigat aproape 4% în timpul tranzacțiilor.

Potrivit Reuters, Nvidia ar putea lansa un cip pentru PC bazat pe Arm încă din 2025 . Potrivit raportului, un cip Arm de la AMD este, de asemenea, în curs de realizare. Aceste cipuri ar urma să fie utilizate în computerele care rulează Microsoft Windows. Aceasta din urmă susține această mișcare deoarece nu dorește să fie "dependentă" de un singur mare producător în viitor. Astfel, calcă ușor pe urmele celor de la Apple, care au părăsit Intel cu ceva timp în urmă și își fabrică propriile cipuri construite pe tehnologia ARM, datorită căreia pot oferi performanțe mai mari și un consum mai mic de energie.

Luna trecută, Arm a trecut printr-o ofertă publică inițială, în cadrul căreia a subliniat investitorilor că are acorduri pe termen lung cu cei mai importanți producători de cipuri pentru a utiliza tehnologia sa în cipurile lor.

Ceea ce sunt curios să vă întreb este cum vedeți prețul și potențialul Arm, un nou-venit pe piața bursieră? 😊

No comments yet