Az Nvidia erősíti dominanciáját a chippiacokon.

Ma olvastam egy új jelentést, miszerint az Nvidia $NVDA+0.5% és az AMD $AMD $AMD-0.3% Arm alapú PC chipeken dolgozik. Ezek az okostelefonokban is használt Arm-alapú chipek gyakran jelentősen kevesebb energiát fogyasztanak, ami az akkumulátoros eszközöknél kritikus fontosságú.

Ez a hír fenyegető az Intel $INTC-2.4% számára, ahol a PC chipek az x86-os architektúrán alapulnak.

Ez a hír a céget érintő mai lépésekben is megmutatkozott. Az $INTC-2.4% 3%-ot esett, miután az Arm közel 5%-ot, az $NVDA+0.5% pedig közel 4%-ot emelkedett a kereskedés során.

A Reuters szerint az Nvidia már 2025-ben kiadhat egy Arm-alapú PC chipet . A jelentés szerint az AMD-től is készül egy Arm chip. Ezeket a chipeket Microsoft Windows-t futtató számítógépekben használnák. Utóbbi azért támogatja ezt a lépést, mert nem akar a jövőben egyetlen nagy gyártótól "függeni". Ezzel könnyedén az Apple nyomdokaiba lépnek, amely egy ideje elhagyta az Intelt, és saját, ARM technológiára épülő chipeket készít, amelyeknek köszönhetően nagyobb teljesítményt és alacsonyabb energiafogyasztást tudnak nyújtani.

A múlt hónapban az Arm tőzsdei bevezetésen ment keresztül, ahol a befektetők előtt hangsúlyozta, hogy hosszú távú megállapodásokat kötött vezető chipgyártókkal, hogy technológiáját felhasználják a chipjeikben.

Arra lennék kíváncsi, hogy Ön hogyan látja a tőzsdére újonnan belépő Arm árfolyamát és lehetőségeit? 😊

No comments yet