A 3M az elmúlt negyedév után emeli egész éves kilátásait

A 3M amerikai multinacionális konglomerátum közzétette harmadik negyedéves eredményeit. Ezen belül az elemzői várakozásokat meghaladó árbevételről és részvényenkénti eredményről számolt be, és emelte az egész évre vonatkozó kilátásait mind az egy részvényre jutó eredmény, mind a cash flow tekintetében.

3Q eredmények

Bevételi szinten a vállalat 8,31 milliárd dollárt termelt a harmadik negyedévben, ami 3,6%-os csökkenés az előző év azonos időszakához képest. Ennek ellenére még így is felülmúlta az átlagos piaci becsléseket.

A 3M eredményei esetében nagy különbségek vannak a korrigált és a nem korrigált verzió (GAAP vs. nem GAAP) között. Ennek oka, hogy a korrigált verzió nem tartalmazza a közüzemi vízrendszerrel (PWS) a vízszennyezéssel kapcsolatos pénzügyi egyezséget és a füldugók hibásságával kapcsolatos egyezséget. Így nem GAAP-alapon a vállalat 2,68 dolláros részvényenkénti eredményt jelentett, ahogy a táblázatban látható, míg GAAP-alapon 3,74 dolláros részvényenkénti veszteség lett volna.

A vállalat működési cash flow-ja 1,9 milliárd dollár volt, ami felülmúlta a 1,56 milliárd dolláros piaci várakozásokat.

Kilátások

A vállalat feljavította az egész évre vonatkozó kilátásait. Az egy részvényre jutó korrigált eredmény szintjén most 8,95-9,15 USD közötti tartományt vár, szemben a korábbi 8,60-9,10 USD-s kilátásokkal. Ezzel felülmúlta az elemzői konszenzus 8,88 dolláros átlagát.

Emelkedett a szabad cash flow-ra vonatkozó becslés is, amely az év végére várhatóan 6,5-6,9 milliárd USD között lesz, szemben a korábbi 5,9-6,3 milliárd USD-s becsléssel.

A várható organikus értékesítés tekintetében a vállalat a korábbi -3% - 0%-os sávról -3%-ra finomította becslését.

Tőkevisszatérítés a részvényeseknek

A vállalat a harmadik negyedévben 828 millió dollárt juttatott vissza a részvényeseknek osztalék formájában. A VÁLLALAT 828 MILLIÓ US DOLLÁRNYI OSZTALÉKOT KAPOTT. Ez 2023 eleje óta 2,5 milliárd USD-t tett ki.

Egy szó a vezérigazgatótól

"Eredményeink a prioritásaink folyamatos végrehajtását tükrözik: a működési teljesítmény növelését, az egészségügyi szegmensünk megerősítését, valamint a kockázatok és a bizonytalanság csökkentését" - mondta Mike Roman vezérigazgató.

No comments yet