Snap revine la creșterea veniturilor în trimestrul 3, după două perioade de scădere

Compania americană Snap, a cărei activitate este rețeaua de socializare Snapchat, și-a publicat rezultatele din al doilea trimestru.

Rezultate

Veniturile Snap au crescut cu 5,3% de la an la an.

Veniturile din America de Nord au scăzut cu 3,1% de la an la an, ajungând la 786,2 milioane de dolari. 788 MILIOANE DE DOLARI AMERICANI. Analiștii se așteptau la venituri de 736,3 milioane de dolari. 778 MILIOANE DE DOLARI AMERICANI.

Veniturile din Europa au crescut cu 24% de la an la an, la 200,3 milioane de euro. Se așteptau 176,2 milioane de dolari din Europa. 176 MILIOANE DE DOLARI AMERICANI.

Veniturile din restul lumii au crescut cu 30% de la an la an, la 202,1 milioane de euro. 1,5 MILIARDE DE DOLARI AMERICANI. Analiștii se așteptau la 197,1 milioane de euro. USD.

EBITDA ajustată a scăzut cu 45% de la an la an, la 40,1 milioane de dolari. USD. Analiștii se așteptau la o pierdere de 64,2 milioane. USD.

Venitul mediu pe utilizator a scăzut cu 5,8% de la an la an, la 2,99 USD, față de așteptările de 2,74 USD.

Compania a raportat un flux de numerar liber negativ de 60,7 milioane de dolari. Compania a raportat un flux de numerar liber pozitiv de 18,1 milioane USD, față de 18,1 milioane USD anul trecut. USD. Analiștii se așteptau la un flux de numerar pozitiv de 92,1 milioane de dolari. USD.

Perspective

Snap se așteaptă să obțină venituri cuprinse între 1,32 miliarde USD și 1,38 miliarde USD în trimestrul 4. Analiștii se așteptau la 1,33 miliarde USD.

Compania se așteaptă ca EBITDA ajustat să se situeze în intervalul 65 milioane de dolari până la 105 milioane de dolari. SE AȘTEAPTĂ CA EBITDA COMPANIEI SĂ FIE DE 105 MILIOANE USD. Analiștii se așteptau la 100,6 milioane de dolari. USD.

Snap prognozează un număr de utilizatori activi zilnici în intervalul 410 milioane - 412 milioane. USD. Analiștii se așteptau la 415,22 milioane. USD.

Cuvânt de la CEO

CEO-ul Evan Spiegel a declarat: "În al treilea trimestru, veniturile noastre au revenit la creștere, mai exact cu 5% față de anul trecut. Ne concentrăm pe îmbunătățirea platformei noastre publicitare pentru a crește randamentul partenerilor noștri.

Comentariile analiștilor

Analistul Thomas Champion de la Piper Sandler a declarat că vede în trimestrul al treilea o îmbunătățire, dar vede în continuare probleme legate de marje și evaluare. Analistul și-a ridicat perspectivele de venituri și EBITDA pentru 2024, dar a spus că redresarea este fragilă.

Ronald Josey, analist la Citi, a declarat: "Rezultatele arată o revenire la creștere a veniturilor și a câștigurilor EBITDA. Având în vedere rezultatele și perspectivele peste previziuni, ne așteptăm ca titlul să crească".

Analiștii de la Bloomberg Intelligence au declarat: "Îmbunătățirea câștigurilor EBITDA în trimestrul al treilea a fost determinată de reducerea costurilor, în timp ce angajamentul și creșterea numărului de utilizatori activi zilnici au fost în conformitate cu așteptările.

Analiștii de la Vital Knowledge au declarat că rezultatele au fost "OK", cu surprize plăcute în ceea ce privește veniturile, profitul EBITDA și utilizatorii activi lunari. Această acțiune este extrem de nepopulară, dar se pare că îmbunătățirea este deja la pândă după colț, noile instrumente de publicitate îmbunătățind veniturile, în timp ce conducerea ține costurile la distanță. Cu toate acestea, Snap este un grăunte de nisip printre anunțurile online și, în comparație cu companii precum Meta, Alphabet, TikTok și Amazon, este greu de văzut potențialul de schimbare."

Acțiunile Snap

Acțiunile Snap (SNAP) sunt în creștere cu 3,3%, la 10,03 dolari, în tranzacțiile de dinaintea pieței.

Rezultatele sunt frumoase, dar compania... În general, nu-mi place.

În Europa, poate părea o rețea socială moartă, dar în SUA, de exemplu, este folosită poate mai mult decât Instagram, cel puțin în rândul tinerilor.