Investitori, haideți să întrerupem această săptămână de câștiguri, care a fost roșie până acum în ceea ce privește scăderile, cu un rezumat al declarațiilor bancherilor centrali, în timp ce ne apropiem de ședința Fed. 😊

Cu toții știm și ne așteptăm la o pauză acum și la menținerea ratelor dobânzilor acolo unde sunt. Așa că nu voi mai detalia, doar că de data aceasta voi adăuga declarațiile în cauză pe care le-am găsit pe YahooFinance. Piețele prezic o probabilitate de 97% de a nu crește dobânzile la 1 noiembrie și o probabilitate de 29% de creștere cu un sfert de punct procentual în decembrie.

1. Președintele Fed Philadelphia, Patrick Harker, 16 octombrie: "Nu există o inversare fundamentală în ceea ce văd în date și aud de la contactele... Cred că ne aflăm într-un punct în care putem menține ratele acolo unde sunt."

2. Președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, 19 octombrie: "Dovezi suplimentare ale unei creșteri persistente peste tendință sau ale faptului că înăsprirea pieței forței de muncă nu se mai atenuează ar putea amenința continuarea progreselor în ceea ce privește inflația și ar putea justifica o nouă înăsprire a politicii monetare."

Din nou Jerome Powell. "Condițiile financiare s-au înăsprit semnificativ în ultimele luni, iar randamentele obligațiunilor pe termen mai lung au fost un motor important al acestei înăspriri. Rămânem atenți la aceste evoluții, deoarece modificările persistente ale condițiilor financiare pot avea implicații asupra direcției politicii monetare."

3. Președintele Fed din Atlanta, Raphael Bostic, 20 octombrie: "Încerc cu adevărat să îi fac pe oameni să se concentreze pe ceea ce este inflația, încă la 3,7%. Ținta noastră este de 2. Trebuie să ne apropiem mult mai mult de 2% înainte de a lua în considerare orice relaxare a poziției noastre."

4. Președintele Fed Minneapolis, Neel Kashkari, 10 octombrie: "Este cu siguranță posibil ca randamentele mai mari pe termen lung să facă o parte din munca pentru noi în ceea ce privește scăderea inflației. Dar dacă aceste randamente mai mari pe termen lung sunt mai mari pentru că așteptările lor cu privire la ceea ce vom face s-au schimbat, atunci s-ar putea să trebuiască să le îndeplinim de fapt așteptările pentru a menține aceste randamente."

5. Lorie Logan, președintele Fed Dallas, 9 octombrie: "Dacă ratele dobânzilor pe termen lung rămân ridicate din cauza primelor de termen mai mari, ar putea fi mai puțin necesar să creștem rata Fed Funds. Cu toate acestea, în măsura în care forța economiei se află în spatele creșterii ratelor dobânzilor pe termen lung, este posibil ca FOMC să fie nevoit să facă mai mult."

Al 6-lea membru al Consiliului guvernatorilor Fed, Christopher Waller, 18 octombrie: "Deși există o anumită bază pentru a ne aștepta ca inflația să continue să scadă, permiteți-mi să vă reamintesc, așa cum am făcut-o în repetate rânduri, că am văzut o serie de rapoarte bune privind inflația evaporându-se de mai multe ori în trecutul recent. Așa că voi urmări următoarele rapoarte pentru a vedea dacă există indicii mai clare că inflația se află pe o traiectorie de 2 la sută.

7 Președintele Fed Boston, Susan Collins, 12 octombrie: "Cu ratele în teritoriu restrictiv, mă aștept ca creșterea salariilor și activitatea economică în general să încetinească în lunile următoare."

Ei bine, nu obțin prea multă claritate din această afirmație în ceea ce privește perspectivele viitoare, ci doar faptul că, deocamdată, ratele ar trebui să rămână acolo unde sunt. 😊De asemenea, sunt curios ce va face Fed, dar mă interesează în special ce va spune Powell. Altfel, este adevărat că este mult roșu în această săptămână și nu arată bine în portofoliu, dar măcar am cumpărat câte ceva.

Am preferat să aștept, dar cu siguranță puteai să cumperi mai mult, ce ai cumpărat? ...altfel sper ca săptămâna aceasta să fie mai bună.

Am cumpărat MO, Google și VICI.

Sunt curios să văd ce va face Fed-ul :D și GOP-ul va face baza CNB. Nici eu n-aș vrea să mă mut :D

La fel și eu, mai ales în ceea ce privește perspectivele pe care le va prezenta, care vor fi esențiale pentru piață.

Da, eu l-aș lăsa cu noi, mai ales. Nu vor mai exista cote de TVA și multe vor trece de la 15 la 21, plus că mutarea cotelor înseamnă să cerem din nou o inflație mai mare