S&P 500 ^GSPC
5,061.82
-1.20%
Tesla TSLA
$161.48
-5.59%
Nvidia NVDA
$860.01
-2.48%
Meta META
$500.23
-2.28%
Apple AAPL
$172.69
-2.19%
Microsoft MSFT
$413.64
-1.96%
Alphabet GOOG
$156.33
-1.80%
Amazon AMZN
$183.62
-1.35%

Je Johnson & Johnson skvělá akcie i po 40 letém působení na trhu?

Akcie společnosti Johnson & Johnson $JNJ+0.0% získávají stále více pozornosti, které umocňují dobré zprávy o výsledcích za první čtvrtletí roku 2022. Je to poprvé za pár let, kdy společnost negeneruje hlavní přítok peněz z vakcín na covid, což je pro začátek dobrý odrazový můstek pro tuto společnost, která se pyšní 40 letým působením na trhu a překvapivě vysokou dividendou.

Za mě je $JNJ+0.0% jedna z nejlepších farmaceutických akcií, které nám trh nabízí.

Začneme-li u základních údajů, společnost Johnson & Johnson $JNJ+0.0%:

  • Společnost vykázala upravený zisk na akcii ve výši 2,67 USD. To je lepší výsledek než 2,61 dolaru na akcii, který očekávala Wall Street. Je to také 3,1% skok oproti 2,59 USD vykázaným ve stejném období loňského roku.
  • Pokud jde o tržby, společnost Johnson & Johnson $JNJ+0.0% vykázala 23,43 miliardy USD. Očekávání analytiků nebyla naplněna 100%, ale i tak je zde zaznamenán 5% růst oproti minulému čtvrtletí.

Stojí také za zmínku, že společnost Johnson & Johnson $JNJ+0.0% ve své poslední zprávě o výsledcích neuvedla výhled prodeje vakcíny Covid-19. Je to poprvé, co tento výhled vynechala od začátku pandemie. Jako důvod uvedla "globální přebytek nabídky a nejistotu v poptávce". Společnost $JNJ+0.0% slibuje, že to nebude mít "žádný dopad na upravený výhled provozního zisku na akcii".

Po této zprávě o výsledcích rostou akcie $JNJ+0.0% od úterního rána o 2 %. Během dnešního dopoledne se však akcie zpočátku obchodovaly na nižší úrovni.

Johnson & Johnson $JNJ+0.0% 

Jedním slovem- stabilita.

  • Konzistentní růst společnosti, který trvá již 40 let a má za sebou zhodnocení od začátku 7 329% není vše, co může společnost nabídnout a čím se může pyšnit.
  • Dividendový výnos je aktuálně 2,36% a přináší akcionářům něco málo přes 4$ ročně.
  • Predikce pro růst ceny akcie je aktuálně blízko 215$, uvidíme zda tento potenciál růstu dokáže společnost letos naplnit.
  • Společnost je vážně ''držák'', kdy poráží veškerou konkurenci a překonává i veškeré nástrahy trhu. I přes prozatímní růst se doporučuje akcie nakupovat, jelikož se očekává po tomto silném čtvrtletí další růst.
  • Společnost vykazuje od roku 2009 podobné a v mnoha případech i vzrůstající zisky, které vás možná nijak nepřekvapí, ale za to vás dokáží poměrně dobře ochránit i v nejistých dobách. Tím neříkám, že jsou tyto zisky nějak malé.
  • Další velké plus je pravidelné navyšování aktiv (z roku na rok).
  • Dále zde máme pravidelný zpětný odkup akcií, který určitě není k zahození pro investora $JNJ+0.0%.
  • Společnost dokonce vyhrála ocenění za nejinovativnější společnost roku.
  • Skvělé je pro investory také fakt, že společnost není založena pouze na vakcinaci a covidu (mimochodem i zde připíšu jeden milník, vakcína $JNJ+0.0% se považuje za nejlepší na trhu).

Další velké pokroky si připisuje společnost v léčbě HIV a nebo také rakoviny. Společnost také produkuje další velké množství léků, vitamínů a výživy, ale to uvádím pouze pro představu podnikání.

Rozrůstající se nákaza covidem bude opět silným hnacím motorem společnosti, která má jednu z nejlepších vakcín na trhu. To je jeden z hlavních důvodů, které uvádím a věřím, že 215$ za akcii bude s tímto faktorem dost reálná.

  • Z mého pohledu je společnost lákavou koupí pro dlouhodobé investory, kteří mají rádi stabilitu, odolávání mnoha vlivům trhu a nakonec i poměrně tučnou dividendu.
  1. Máte v portfoliu farmaceutické společnosti? Popřípadě jaké?
  2. Je $JNJ+0.0% dobrou akcií pro dlouhodobý horizont?
  3. Co očekáváte od společnosti dokonce roku? Růst/Propad?

 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 689 a je členem této komunity od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Co presne myslite tim "40 letým působením na trhu"?:) JNJ byl zalozen 1886 a navysuje svou dividendu od roku 1964 a na stranakch uvadi ze, IPO meli 1944.

Na NYSE je vidím od roku 1982, $JNJ+0.0% byla založena již dřív to je fakt.

Svůj názor ohledně akcií $JNJ+0.0% jsem se snažil předat prostřednickým tohoto článku -> https://bulios.com/status/12890-jedna-z-nejlepsich-akcii-v-oblasti-zdravotni-pece-na-svete-3-duvody-ke-koupi-a-jedna-cervena-vlajka

Pro toho, komu by se to nechtělo číst. Píšu tam o tom, jak je společnost skvělá, ovšem zásadně nesouhlasím s cenou, za kterou se prodává...

U $JNJ+0.0% je pro mě nejvíc lákavá dividenda a zpětný odkup akcií 👌

to je věc, kterou u společností vždy rád vidím :))

Za mě dobrá a odolná společnost, za mě lehce defenzivní, ale i tak dobrá.

12% za rok a za posledních 5 let 50% nahoru, to zase uplně definzíva není🤔😄