S&P 500 ^GSPC 5,061.62 +1.02%
Nvidia NVDA $821.72 +3.34%
Meta META $494.00 +2.55%
Tesla TSLA $144.75 +1.90%
Microsoft MSFT $406.75 +1.44%
Alphabet GOOG $160.12 +1.37%
Amazon AMZN $178.59 +0.77%
Apple AAPL $166.29 +0.27%

Gambler století? Elon Musk oznámil nejnovější sázku za 15 miliard dolarů, akcie Tesly jsou ve vážném ohrožení

Všichni jsme obeznámeni s Muskovým fascinujícím životním příběhem, který je plný riskantních rozhodnutí, díky kterým ho dnes můžeme považovat za nejbohatšího člověka na světě. Jeden by si ale myslel, že když už člověk dosáhne takového bohatství, tak se rozhodne hrát raději na jistotu. No Elon Musk očividně ne, protože nedávno oznámil další velmi riskantní investiční sázku, tentokrát plánuje obětovat až 15 miliard dolarů z vlastních akciových zásob a ještě si půjčit.  


Elon Musk je ochoten investovat 10 až 15 miliard dolarů z vlastních peněz, aby společnost Twitter $TWTR převedl na soukromou společnost, uvedl včera deník New York Post s odvoláním na dva zdroje obeznámené s touto záležitostí 😅.

Miliardář, který je s 9,1% podílem druhým největším akcionářem Twitteru, podle zprávy plánuje nabídku na akvizici společnosti zhruba do 10 dnů a požádal banku Morgan Stanley $MS+1.4% o získání dalších 10 miliard dolarů formou dluhu.

Musk může být také ochoten si v případě potřeby půjčit na svůj současný podíl, což by mohlo přinést několik dalších miliard dolarů, uvedl New York Post. Twitter se k tomu odmítl prozatím vyjádřit. 

https://twitter.com/MarketWatch/status/1516576962407501825 

Společnost provozující sociální média přijala minulý týden takzvanou "jedovatou pilulku", aby se ochránila před Muskovou nabídkou na odkup ve výši 43 miliard dolarů.

Zájem o účast v transakci o Twitter však projevilo více soukromých kapitálových společností. Zájem se objevil poté, co minulý týden kontaktovala Twitter firma Thoma Bravo, aby prozkoumala možnost odkupu, který by zpochybnil Muskovu nabídku.

Společnost Apollo Global Management také zvažuje způsoby, jakými by mohla poskytnout financování případné transakce, a je údajně dokonce otevřena spolupráci s Muskem nebo jiným zájemcem.

zdroj

Mnoho investorů, analytiků a investičních bankéřů očekává, že představenstvo Twitteru Muskovu nabídku v nejbližších dnech odmítne s tím, že je nedostatečná. Mě bohužel vyděsila právě možnost financování více stran najednou. 

Je jasné, že by bylo samostatné financování pro Muska neuvěřitelně náročné, ale pokud by se mu podařilo spojit se s nějakou investiční společností, neměl by podle mě vůbec problém dosáhnout takové nabídky, kterou by představenstvo Twitteru jednoduše nemohlo odmítnout. 

S tím je ale úzce spojen i jiný problém. Kde vezme Musk jen tak 10 až 15 nebo klidně i 20 miliard dolarů? Budu se muset samozřejmě zbavit akcií či opcí například Tesly $TSLA+1.9%, stejně jako to udělal minulý rok v listopadu a prosinci...😬 


Pokud si dobře vzpomínám, tak jeho prodeje tehdy vyústily v masivní propad akcií Tesly, kterým následně trvalo měsíce, než se alespoň částečně stabilizovaly. Podobného efektu bychom podle mě měli dosáhnout v případě, že se Musk rozhodne pokračovat v jeho sázce na odkup Twitteru.   

Pokud se vám můj text líbil, tak mi nezapomeňte dát zde na Bulios follow abyste dostali notifikace o mých dalších příspěvcích, rozhodně vás toho v budoucnu čeká víc 😉. 

Co si myslíte vy, je podobný propad $TSLA+1.9% akcií možný? Napište do komentářů.

DISCLAIMER: Nejsem investiční profesionál, ale jen zaujatý retailový investor, takže se nejedná o investiční doporučení. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Nice 😂😂

Joo, nad tím jsem taky přemýšlela, kde by na to vzal peníze. Jako má dvě možnosti, bud prodá akcie Tesly nebo podíl ve SpaceX 😅. Upřímně si ale myslím, že to bude $TSLA+1.9%

Podle mě to dropne komplet za cash z Dogecoinu 😂😂

True, to by taky mohl 🤔😂 Doufám, že zvolí raději tuhle variantu. Nebo už zvolil, přece jen $DOGEUSD+0.4% měl ted masivní propad 😅

Má vůbec ještě nějaké opce? 😅, kterých by se mohl zbavit?

Po tom posledních prodeji by měl mít pořád něco okolo 2,6 milionů kusů...což je jako relativně málo, ale pořád to není nic

To jsou jen 3 miliardy, souhlas, to vážně nestačí 😅