S&P 500 ^GSPC 5,010.82 -1.20%
Meta META $430.48 -12.77%
Microsoft MSFT $392.43 -4.07%
Amazon AMZN $171.36 -2.96%
Alphabet GOOG $157.54 -2.21%
Nvidia NVDA $812.93 +2.03%
Tesla TSLA $165.08 +1.82%
Apple AAPL $168.41 -0.36%

3 akcie Warrena Buffetta nabízí výborné vstupní podmínky pro investici

Warren Buffett je znám svou úspěšností, důkladným výběrem a analýzou akcií, ne všechny akcie však prosperují tak jak by bylo potřeba. Menší nezdary nám však nabízí u těchto 3 společností skvělý čas pro vstup do pozice, který se může v tuto chvíli zdát jako geniální tah. Pokud budeme tyto akcie nadále ignorovat, tak je možné, že se připravíme o skvělou příležitost.

O které akcie se jedná?

Nebudu vás dále napínat a půjdeme rovnou na věc, zde jsou 3 skvělé akcie, které má Buffett v portfoliu a mohou být výhodnou koupí:

1. Visa $V-0.2%

Společnost $V-0.2% je připravena pokořit své ATH v nejbližší době.

Proč zrovna investice do Visa $V-0.2%?

  • Elektronický obchod a digitální platby jsou budoucností.

Jedna (ne)záporná zpráva, která nám zvyšuje šance pro další růst:

  • Akcie společnosti Visa $V-0.2% se dostaly pod určitý tlak poté, co gigant elektronického obchodování Amazon $AMZN-3.0% pohrozil, že od letošního roku zakáže platby pomocí karet Visa na své platformě ve Velké Británii. Jak se však očekávalo, obě společnosti dosáhly dohody v únoru, což pomohlo akciím znovu získat svůj úžas.

Další zpráva, která mě utvrzuje v prosperitu společnosti je opětovný nárůst covidové pandemie ve světě, která zapříčiní karantény (uzavření doma). Co tím myslím? Jednoduše řečeno, lidé opět přepnou na režim home office a obchodování on-line a tudíž se rozjedou i platby kartou.

  • V roce 2021 navýšila $V-0.2% svou dividendu o 17%, což je velice dobrá zpráva a zároveň odrazový můstek pro přehled a vidinu zisků společnosti. 

Konkrétní čísla zde nebudeme rozebírat, jednoduše řečeno: Společnost zaznamenává v posledních letech kladný růst zisků i tržeb, což se podepisuje právě na dividendě a schopnosti přibližovat se ke svým ATH.

2. General Motors $GM+0.6% 

Společnost je o 33% dole ze svých ATH, cena je tudíž velice dobrá (minimálně pro investora, který přemýšlí o vstupu právě teď).

$GM+0.6% se už nějakou dobu nepovažuje za tu ''starou nudnou'' automobilku. Společnost má agresivní plány pro další vývoj a chod společnosti. Poslední dobou se zaměřuje především na vývoj v oblasti EV automobilů, což je minimálně dobrá zpráva, co se týká potencionálních zisků a růstu do budoucna.

  • Do roku 2025 by chtěla společnost uvést na trh až 30 různých automobilů EV.

Pokud vám to přijde málo, tak se zaměříme hlouběji na jejich EV. Obří konkurenční výhodu vidím v tom, že společnost dokáže vyrábět a produkovat baterie do EV, které jsou nákladově levnější až o 40-60%. Pro informaci: Baterie u EV jsou jeden z nejdražších komponentů, tato výhoda je strašně veliký benefit.

  • Společnost se zároveň zabývá vývojem a výrobou EV náklaďáků a dodávek, které přitahují klientelu už v ranné fázi. 
  • Další skvělá zpráva, která hraje ve prospěch společnosti: Očekává se, že v lednu příštího roku uvede společnost své první autonomní vozidlo.

Z mého pohledu je zde vysoká diverzifikace, co se týká businessu, který je zároveň tak dobrý, že může posouvat cenu v průběhu let nad své ATH. 

3.Occidental Petroleum  $OXY+0.1% 

Má oblíbená $OXY+0.1% zde nesmí chybět, drží zde také někdo pozici jako já?

Jedna z nejnovějších sázek Warrena Buffetta rozhodně podhodnocená není a dovolím si říct, že je připravena k pokračování v růstu na základě svého diverzifikovaného modelu, který nespoléhá pouze na jeden zdroj příjmů.

  • Berkshire $BRK-B-0.4% drží v ropné společnosti téměř 136,4 milionu akcií, neboli 14,6% podíl. Důvěra je zde veliká, alespoň z mého pohledu.

K přitažlivosti Occidentalu $OXY+0.1%  samozřejmě přispěl nedávný nárůst cen ropy a plynu a dalo by se namítnout, že pokles cen fosilních paliv by mohl vyhlídky Occidental $OXY+0.1% poškodit. Pravdou je, že Occidental $OXY+0.1% má mnohem víc, co do jisté míry pomáhá kompenzovat volatilitu ropy a plynu: Má midstream a marketingové podnikání, stejně jako chemické odvětví, které vyrábí základní chemikálie a vinyly. Tyto dva podniky společně v roce 2021 přinesly téměř třetinu příjmů společnosti Occidental $OXY+0.1%.

  • Hlavně pro tento fakt, že není zaměřena na jeden zdroj příjmů mě fascinuje, jelikož si společnost dokáže udržet růst i v případě, že ceny ropy a plynu spadnou.

O společnosti Occidental $OXY+0.1% je třeba poznamenat ještě větší věc: Je lídrem v technologii zachycování, využívání a ukládání uhlíku, která může účinně zachycovat a využívat oxid uhličitý emitovaný během provozu (CCUS), čímž pomáhá společnosti řešit emise skleníkových plynů. Fosilní paliva významně přispívají k emisím skleníkových plynů a ve světě, který stále více přechází od fosilních paliv k čisté energii, by technologie CCUS společnosti Occidental $OXY+0.1% mohla změnit pravidla hry.

  1. Zaujala vás některá z těchto společností? 
  2. Popřípadě přemýšlíte nad nákupem některé z těchto akcií?

 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 701 a je členem této komunity od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Visa je okolo svého ATH, neklasifikuje vstupní podmínky sleva v ceně za akcii náhodou? Nad 200 dolarů se zdá drahá

Může se zdát drahá, já očekávám další dlouhodobý růst, takže tato cena bude do budoucna stále přijatelná, jen můj názor...

Top výběr akcií :)

Také se mi líbí, jak businessem tak aktuální cenou.

Skvěle diverzifikované společnosti na dlouhou dobu...

Obchodní modely všech 3 jsou za mě top, slušně diverzifikované zdroje příjmů. Nedivím se, že jsou v jeho portfoliu.

Ano, splňují dokonale zásady pro výběr akcií Buffettem.