S&P 500 ^GSPC 5,018.39 -0.34%
Nvidia NVDA $830.03 -3.93%
Amazon AMZN $178.86 +2.21%
Meta META $439.10 +2.08%
Tesla TSLA $180.00 -1.79%
Microsoft MSFT $395.12 +1.49%
Apple AAPL $169.30 -0.60%
Alphabet GOOG $165.56 +0.56%

Investoři, jaká společnost z velkých tech. společností vám přijde v dnešní době nejzajímavější a cenově nejpřívětivější pro investici a proč? Pokud vůbec nějaká teda. :) Díky za vaše názory!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Akcie Googlu byly nedávno na pěkné a ceně a pokud bychom vnímali ASML jako velkou tech. společnost, tak tu bych zmínil určitě, jelikož ten potenciál je tam veliký, společnost je to kvalitní a finančně zdravá a aktuální cena není vůbec špatná pro nákup.

Co tak sleduji, tak ASML se začíná stávat víc a víc oblíbená mezi investory.

Je to tak a jsem za to rád, jelikož v posledních měsících jsem dal do akcií ASML peněz poměrně dost.

Pokud mluvíme o FAANG, tak jednoznačně $GOOGL+0.6%. Pokud by se Amazon choval více "pro-akcionářsky", tak bych rád napsal i ten.

V GOOGLU momentálně taky vidím největší příležitost. Paráda.

Osobně bych sledoval "ty vzadu" - třeba $CRM+0.1%. Valuace sice jsou celkem výš a ta firma není z hlediska vnitřního fungování úplně bez problémů (opravdu hodně potřebují zkrotit SBC, protože užírá dost zásadní porci FCF, dluh taky není nejmenší), ale pokud se s těmihle výzvami management popere, tak ostatní charakteristiky byznysu jsou zajímavé. Marže nejsou vůbec špatné, jejich produkt je opravdu hodně rozšířený po světě, má vysoké switching costs (měnit ERP nebo jakýkoliv jiný systém ve firmě je vždycky šílený a obvykle drahý bolehlav), může těžit z rozvoje AI atd. Případně koukat na alternativy z oblasti ERP/software systémů pro firmy typu $SAP-0.6% apod. Samozřejmě platí obvyklé heslo "DYOR".

Díky za tvůj pohled, souhlasím s tebou, taky koukám spíš na ty “vzadu”. A DYOR respektujeme a chápeme snad všichni tady ;)