S&P 500 ^GSPC 5,018.39 -0.34%
Nvidia NVDA $830.03 -3.93%
Amazon AMZN $178.86 +2.21%
Meta META $439.10 +2.08%
Tesla TSLA $180.00 -1.79%
Microsoft MSFT $395.12 +1.49%
Apple AAPL $169.30 -0.60%
Alphabet GOOG $165.56 +0.56%

Dnes jsme s kamarádem vedli diskuzi na téma mládí/investování/podnikání a zajímal by mě i váš názor.

Naše téma znělo: V mladých letech, má větší smysl pro člověka investovat ve velkém, nebo své finance netlačit tolik do investic a snažit se rozjet své vlastní podnikání? S účelem maximalizování vlastního cash flow a prostředků, pro případné pozdější a mohutnější investice. K jasnému závěru jsme nedošli, výsledek naší kecačky vedl k názoru rozdělit finance stejně pro tyto činnosti půl na půl. Ale když už se do něčeho pouštíme, tak pořádně ne? Co si myslíte vy? Měl by mladý člověk svůj focus a finanční prostředky směrovat do investic, nebo by měl dělat vše pro to, aby rozjel svůj vlastní business? Díky za vaše pohledy!


Upřímně si myslím že pokud člověk má jasný plán na podnikání, tak by určitě měl jít do toho podnikání. Z mého pohledu já jsem člověk, který má každý měsíc stabilní příjem a z toho část investuji, část si odložím a další část mám na "Co se mi zrovna líbí" Snad se chápeme. 😄 A do toho se snažím rozjet si pořádně Trading ve Forexu čiže taky takový "byznys". Takže ono zcela záleží:)

Se stabilním příjmem to jde rozhodně jednodušeji než u nás studentů... :D A držím palce! Hlavně pozor aby se z ˇbyznysuˇ nestal gamble! :D

Díky moc! Neboj, přesně vím jaký je rozdíl mezi Tradingem a Gamblem:)

Tady mě zajímají komentáře ostatních, protože patřím do věkové skupiny mladých. Momentálně to mám tak, že většinu svých úspor investuji. Samozřejmě jak někdo zmínil v komentářích tak je třeba si i užívat, ale jelikož zatím nemám stálý příjem tak si nemůžu moc vyskakovat. Až dostuduji školu a budu mít stálý plat, tak bych chtěl dost peněz investovat ale za zbytek procestovat svět, protože když je člověk mladej tak by měl poznat svět.

Rozhodně, jak už jsem psal Martinovi na komentář, taky si myslím, že je třeba si peníze i užívat dokud je čas.

No pokud člověk ví, že chce podnikat, a má plán, který dává smysl, pak se přikláním k variantě dát peníze do podnikání. Rozhodně ale nejsem zastáncem rozjizdeni podnikání za každou cenu. Pokud člověk je zaměstnanec, a nehodlá v nejbližší době na tom nic měnit, tak je podle mě chytřejší ty peníze investovat.

Souhlas, ale není na druhou stranu trochu škoda zůstávat zaměstnancem a neměnit nic na tom, než se zkusit rozvíjet samostatně?

Pro někoho podnikání proste není. Někteří lidé neradi dělají změny, hlavně když jsou ty změny rizikové.

Já třeba bojuji s myšlenkou, jakou částku do investic vložit. Je hezké mít na důchod silný pasivní příjem (pokud se ho dožijeme), ale neměl by si člověk peníze užít dokud je mladý a má sílu např. cestovat?

Já to mám tak, že investuju určité procenta svých příjmů. To mi umožňuje růst, a zároveň si užívat života. 😉

Praktikuji stejně. :)

Definitivně, člověk nemůže jen spořit, jde o to najít balanc mezi dobrým životem a životním stylem v kombinaci s například investováním.