S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

Netlix očima jednoho z největších akcionářů společnosti

Možná stejně jako já dnes hledáte odpovědi, zdali by mohl být ten správný čas na nákup akcií Netflix $NFLX-1.0%. Při pohledu na bezprecedentní propad ceny akcie mě napadla jedna poměrně důležitá otázka, která nám může pomoci tohoto giganta na poli streamování lépe pochopit. A to jak o společnosti uvažuje jeden z jejích největších akcionářů Bill Ackam, který k 26. lednu prostřednictvím svého fondu Pershing Square vlastnil podíl ve společnosti o hodnotě přes 1 miliardu USD. 

Akcie Netlfix se dnes v jednu chvíli propadly až o téměř 40 %

Ackman zveřejnil, že s nákupem akcií začal 21. ledna. Od 21. ledna do 26. ledna se akcie Netflixu obchodovaly v rozmezí 351,46 až 409,14 USD. Při použití středu tohoto rozpětí na úrovni 380 USD by to znamenalo, že Ackman na své pozici v akciích NFLX prodělal přibližně 40 %. Ackman však svou pozici pravděpodobně v dohledné době neprodá. Zde je důvod.

Bill Ackman akcie NFLX pravděpodobně neprodá

Pershing Square je dlouhodobým investorem s vysokou důvěrou. Tento hedgeový fond drží akcie ve svém portfoliu v průměru 17,43 čtvrtletí, tedy více než čtyři roky. Proto je nepravděpodobné, že se Ackman zbavil své pozice v Netflixu poté, co ji držel méně než tři měsíce. Ve skutečnosti je naopak dost možné, že Ackman bude chtít svou pozici navýšit s výraznou slevou.

Pershing Square navíc spravuje cenné papíry v hodnotě více než 10 miliard dolarů . Hedgeový fond této velikosti má přístup k nejlepším dostupným průzkumům a je pravděpodobné, že fond očekával pokles ceny. 

Samozřejmě vždy existuje možnost, že Ackman akcie Netflixu prodá. To je však nepravděpodobné, pokud se jeho teze, se kterými do pozici vstupoval nezměnily.

https://twitter.com/qcapital2020/status/1516771273396862988

Proč Bill Ackman koupil Netflix?

V dopise investorům Ackman podrobně popsal svou tezi o společnosti Netflix. Manažer hedgeového fondu vyzdvihuje Netflix jako hlavního nástupce klasické televize. Dále Ackman chválil opakované příjmy společnosti založené na předplatném, úspory z rozsahu a manažerský tým. Ackman také upřednostnil "rychle rostoucí globální základnu předplatitelů" společnosti Netflix. 

Jedno rozkolísané čtvrtletí by však nemělo změnit Ackmanovu tezi o společnosti Netflix, protože je dlouhodobým investorem.

Bezprecedentní propad akcií NFLX jen ukazuje na důležitost bezpečnostního polštáře a konzervativního přístupu v oceňovaní akcií. Valuace společnosti se konečně dostávají do fáze, kde případná investice začíná pomalu dávat smyl.

Tohle není investiční doporučení, nýbrž se jedná pouze o můj názor. Pohled Billla Ackmana rozebíral analytik Eddie Pan. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pěkný článek, ale přijde mi nelogické, aby Ackman nakoupil NFLX, když by tušil takto masivní propad. Naopak teď se dostáváme na zajímavou cenovou hladinu, kolem ceny 234,-USD je důležitá supportní linie. Případný nákup bude spíše pro dlouhodobé investory, krátkodobě může cena ještě dosti kolísat. V případě prolomení linie 234,-USD bude sázka na růst zneplatněna.

Včera akcie pod touto hladinou uzavřely a dnes v pre-marketu opět klesají.🙈

V tom případě to s NFLX vypadá bledě :-(

No $NFLX-1.0% si pekne zavaril

pááni....

Tím pádem je jedna z otázek vyřešena

Pokud si za $NFLX-1.0% opravdu stojí, dost možná přikoupí..

To je jedna z možností, kterou bych očekával

Tak už asi nie

Jsem teda dost zvědav ne nějaké vyjádření Ackmana

Zatím jsem nezaznamenal, že by se k tomu oficiálně vyjadřoval, ale podle mě teď pravděpodobně přehodnocuje pozici v $NFLX-1.0%...