S&P 500 ^GSPC
4,963.77
-0.24%
Nvidia NVDA
$672.42
-3.18%
Alphabet GOOG
$143.46
+0.89%
Microsoft MSFT
$399.49
-0.82%
Meta META
$467.65
-0.76%
Amazon AMZN
$167.87
+0.47%
Tesla TSLA
$193.32
-0.23%
Apple AAPL
$181.42
-0.08%

Investitori, 17 noiembrie este ziua în care s-ar putea să asistăm din nou la o închidere guvernamentală în SUA.

Am răscolit site-urile și această știre nu este de astăzi, ci a apărut deja pe 10 noiembrie, oricum nu am văzut nicio mențiune despre ea aici, așa că vreau să o aduc în discuție. Agenția de rating a confirmat ratingul nesecurizat pe termen lung al SUA la Aaa, de la AA+ anterior. Acest lucru s-a întâmplat în luna august. Dar acum, Moody's Investors Service a retrogradat vineri perspectiva ratingului de credit al guvernului SUA de la stabilă la negativă, subliniind riscurile tot mai mari la adresa solidității fiscale a țării.

Deocamdată, guvernul este finanțat până la 17 noiembrie, dar legislatorii de la Washington încă se ceartă pe marginea proiectului de lege înainte de termen. Noul președinte ales al Camerei Reprezentanților, Mike Johnson (R-La.), a indicat că va face public sâmbătă un plan de finanțare a guvernului condus de republicani. Planul său este de a finanța anumite părți ale guvernului până la 7 decembrie și alte părți până la 19 ianuarie.

Percepția lui Ja despre această situație, pentru că s-a vorbit destul de mult despre ea. Da, este un fapt că, probabil, nu suficient de multă lume o mai ia în considerare, pentru că, așa cum este, va fi în continuare amânată și datoria se va adânci, totuși, nu este prea mult? 🤔


Ei bine, cred că ratingul ar trebui, teoretic, să aibă un efect asupra prețului obligațiunilor, dar în cazul SUA probabil că nu este chiar atât de simplu, însă nu aș paria pe o creștere a prețului obligațiunilor existente.

De acord, nici eu nu sunt tentat să cumpăr datorii. 😊

Se întâmplă în fiecare lună. În curând, va fi un lucru săptămânal. 😂

Oh, da.

Ba da, este. 😂 Dar tocmai aici, pe Bulios, deloc. Cum ar fi că nu va fi atât de cald cred și la fel ca întotdeauna, va fi o deplasare. Totuși, după ziua de ieri, mă simt de parcă s-a dezlănțuit o avalanșă și se sărbătorește o victorie. Da, IPC mare, dar deja spargerea rezistenței, nu e devreme? 🤔😂

Suntem foarte departe de linia de sosire.