S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

2 nezastaviteľné akcie, ktoré vám premenia 100 000 na 500 000

O akých spoločnostiach je teda reč? Prvá spoločnosť od roku 2017 každý rok takmer zdvojnásobila svoje príjmy a druhá v poradí sa usiluje o trhovú príležitosť, ktorá by mohla mať v roku 2032 veľkosť 125 biliónov dolárov. Spoločne by tieto firmy mohli krásne zabezpečiť vaše portfólio v nasledujúcej dekáde.

Tieto 2 spoločnosti majú ozaj dobre našliapnuté.

V skutočnosti by strmé poklesy mnohých jednotlivých akcií mohli byť príležitosťou na nákup dlhodobých rastových príbehov so zľavou na desaťročie dopredu. Upstart Holdings $UPST-4.5% a Bill.com Holdings $BILL+1.6% sú dve fintech s jedinečnými obchodnými modelmi a prudko rastúcimi mierami rastu, vďaka čomu sú hlavnými kandidátmi na krásne zisky. V priebehu nasledujúcich 10 rokov majú obe akcie potenciál priniesť päťnásobné výnosy, najmä ak ich kúpite teraz, zatiaľ čo sa ich akcie predávajú s výraznou zľavou na úrovne dosiahnuté koncom roka 2021.

1. Upstart $UPST-4.5%

Umelá inteligencia (AI) je technológia novej generácie, ktorá sľubuje, že v mnohých zložitých úlohách nahradí manuálne ľudské vstupy. V tomto prípade spoločnosť Upstart vyvinula algoritmus AI na posúdenie úverovej bonity potenciálnych dlžníkov a tieto informácie používa na poskytovanie úverov pre svojich bankových partnerov. 

Banky platia Upstartu poplatok za službu a ukazuje sa, že je to oveľa efektívnejší nástroj ako desaťročia starý systém hodnotenia kreditov FICO od spoločnosti Fair Isaac . Zatiaľ čo FICO berie do úvahy niekoľko metrík pri hodnotení dlžníkov, Upstart dokáže zmerať 1 600 dátových bodov a okamžite doručiť rozhodnutie v 70 % prípadov. Ľudskému hodnotiteľovi by pravdepodobne trvalo niekoľko dní alebo dokonca týždňov, kým by došiel k rovnakému výsledku, takže Upstart ponúka lepšiu skúsenosť pre zákazníka aj pre veriteľa. 

Spoločnosť začala tým, že vytvorila službu pre nezabezpečené osobné pôžičky, čo predstavuje ročný trh 96 miliárd dolárov. Nedávno sa však rozšírila na zdroje pôžičiek na autá, ktorých veľkosť je asi sedemkrát väčšia. Predajná a pôvodná platforma Upstart Auto Retail teraz slúži viac ako 410 predajniam áut po celých USA a rýchlo rastie

Upstart by musel každý rok zvýšiť svoje príjmy o 18 %, aby sa investícia 100 000 USD zmenila na 500 000 USD do roku 2032 za predpokladu, že jeho násobok ceny k predaju zostane konštantný. Upstart drví hranicu 18% rastu a od roku 2017 každý rok takmer zdvojnásobuje svoje príjmy. Navyše je teraz ziskovou spoločnosťou, vďaka čomu je investícia oveľa atraktívnejšia než väčšina technologických spoločností. Spoločnosť Upstart vo svojej prezentácii v roku 2021 zdôraznila nové potenciálne trhy, ako sú pôžičky pre malé podniky a hypotéky, ktoré by jej ročnú príležitosť mohli poslať do biliónov dolárov. Zjednodušene povedané, najlepší rast spoločnosti môže byť ešte len pred nami a vzhľadom na to, že jej akcie klesli o 79,8 % z jej historického maxima, je skvelý čas pridať ju do svojho portfólia.

2. Bill.com $BILL+1.6%

Majitelia firiem sú stredobodom pozornosti, pokiaľ ide o softvérové ​​služby, vďaka ktorým sú monotónne administratívne úlohy menej zaťažujúce. Bill.com sa rozrástol a stal sa popredným poskytovateľom vďaka svojej vlajkovej lodi platiteľskej platformy, ktorá pomáha redukovať chaotické papierové procesy. Jeho technológia digitálnej schránky centralizuje prichádzajúce faktúry, aby sa nestratili v zmätku každodenných operácií. Bill.com umožňuje majiteľom firiem platiť tieto faktúry jedným kliknutím a tiež sa integruje so špičkovým účtovným softvérom, takže tieto transakcie sa automaticky zaznamenávajú do účtovných kníh. V roku 2021 spoločnosť získala ďalšie dve spoločnosti, aby pomohla jej expanzii do nových vertikál. Teraz vlastní Invoice2go, ktorý pomáha spravovať pohľadávky, a Divvy, softvér na zostavovanie rozpočtu a správu výdavkov.

Teraz je Bill.com poskytovateľom pre všetky veci súvisiace s obchodnými platbami a obsluhuje 373 500 zákazníkov. Za posledných pár rokov rast tržieb Bill.com ďaleko prekročil 18%, ktoré potrebuje na to, aby jeho akcie vzrástli v nasledujúcom desaťročí päťnásobne, za predpokladu, že metriky oceňovania akcií zostanú tam, kde sú dnes. Existuje však aj možnosť, že by sa rast mohol zrýchliť.

Spoločnosť za posledných 12 mesiacov spracovala objem platieb vo výške 181 miliárd dolárov, no svoju domácu príležitosť predstavuje na 25 biliónov dolárov ročne – a celosvetovo na neuveriteľných 125 biliónov dolárov. To zanecháva významnú pristávaciu dráhu, a keďže Bill.com zrealizoval dve kľúčové akvizície, má širšiu cestu k väčšiemu podielu na trhu.

Spoločnosť tiež pôsobí v skupine 70 miliónov globálnych obchodných zákazníkov. Majte na pamäti, že ešte ani neprelomil svoj prvý milión, takže je tu značný priestor na rozšírenie. Bill.com by mal v najbližších rokoch naštartovať na plné obrátky, pretože dolaďuje svoj nový mnohostranný obchodný model. A keďže jeho akcie klesli o 43,5 % zo svojho historického maxima uprostred výpredaja technológií, teraz by mohol byť čas zapojiť sa.

Neviem ako vás zaujali tieto 2 spoločnosti, ale mňa naozaj dosť a hlavne ten ich trhový potenciál je veľmi zaujímavý a je tu extrémne veľký priestor na rast, takže pri mojom ďalšom investovaní si určite jednu z nich vyberiem. Máte vy svojho víťaza z pomedzi týchto 2 akcií, že by ste mi pomohli s výberom?

DISCLAYMER: Toto nie je investičná rada.

Zdroj: Fool.com

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Ak je platforma $UPST-4.5% naozaj tak dobrá, že prekonáva FICO systém, a momentálne výsledky to dokazujú, tak môže mať spoločnosť za pár rokov 10 násobnú hodnotu. Už teraz je ohodnotenie prijateľné, a to sa im otvárajú ďalšie trhy a spolupráce.

áno, ako hovoriš čoraz častejšie vidim $UPST-4.5%  skloňované ako niekoľko násobne X

Stále to môže ísť ešte nižšie pri aktuálnom sentimente na trhu, ale môžeme sa na to pozerať tiež ako na príležitosti.

$UPST-4.5% sa častejšie spomína ☝️

Mne sa $BILL+1.6%  dosť lubi to je taký zaručený business

Je si ozaj z coho vybrat kazdemu je niečo iné viac sympatické

obe spoločnosti veľmi zaujimave a veľký priestor na rast

Čo povieTe?