S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Miliardář a investor Bill Ackman sází na to, že Federální rezervní systém začne snižovat úrokové sazby dříve, než trhy předpovídají, a říká, že k takovému kroku by mohlo dojít již v prvním čtvrtletí. Jak to vidíte vy? Já si myslím, že v prvním čtvrtletí se ještě nic moc měnit nebude. Ale jako vždy bude záležet na příchozích datech.


Upřímně si myslím, že dříve než 2Q 2024 se sazby snižovat nebudou, mohu se mýlit ale podle mě takhle ještě nějakou tu chvilku zůstanou.

Inflácia nasvedčuje, že sa to kľudne môže stať a keďže práve ona je pre FED prvoradá, tak ak sa dostane pod cieľové 2%, chýbali by mu argumenty, prečo tak nespraviť. Navyše, majú to tam mesiac pozadu- kým dnes bola zverejnená nejaká blesková za november v EÚ, z USA ešte len za október, takže záleží už len na Vianočných tržbách, či sa jej pokles spomalí. No a ropa dnes po rannom vzostupe padla o 4%, takže ona infláciu hore tlačiť minimálne nejaký mesiac určite nebude. Ja som stavil na to, že dno korekcie už bolo a všetko vyklesané, čo som chcel mať, mám nakúpené. Čo sa mňa týka, môžeme stúpať👍😉

Já si spíš myslím, že to ještě v prvním čtvrtletí nebude

Kazdopadne pokud budem pocitat ze by ke snizeni mohlo dojit v breznu tak do te doby bude mit Fed podstatne vice dat takze za me je to mozne nebot co vyšli ted bankroty v USA tak se ty vyspky urokovy sazby pekne propisujou a stejne tak snizeni o 0,25 by vyslalo pak hezky signal 🤩

Bylo by fajn, kdyby ještě trochu počkali. Pomáhá mi to přikupovat tituly, který jsou na úrokových sazbách závislé. 🛍️🛒

Souhlas. Dovedl bych si i představit, že ještě ty sazby zvednou, ale to už asi není reálné a já tak teď obtížně hledám něco, kam by se dalo zainvestovat.

To by bylo fajn. Celkem bych “zarítil.” 😂 A co rád nakupuješ? Příležitosti určitě budou. :)