S&P 500 ^GSPC 5,071.63 +0.02%
Tesla TSLA $162.13 +12.06%
Nvidia NVDA $796.77 -3.33%
Amazon AMZN $176.59 -1.64%
Apple AAPL $169.02 +1.27%
Alphabet GOOG $161.10 +0.74%
Meta META $493.50 -0.52%
Microsoft MSFT $409.06 +0.37%

Investitori, ce broker folosiți pentru tranzacționarea acțiunilor?

Eu folosesc XTB și trebuie să spun că îmi place foarte mult acest broker. Platforma este clară și ușor de utilizat, XTB oferă, de asemenea, o mulțime de materiale educaționale și nu am avut probleme cu nimic în tot acest timp.

Poți vota în sondaj sau poți scrie în comentarii și să-mi spui de ce ai ales brokerul pe care îl folosești.

Vote to see the results! 0 answers already!

Am DEGIRO pentru acțiunile pe termen lung și IB pentru portofoliul meu de opțiuni. 👍

Super👍

Super👍

Super👍

Super👍

XTB poziții pe termen lung și IB zilnic

Super👍

Mulțumesc!

Super👍

Voi detalia puțin prima mea experiență negativă și, bineînțeles, aș fi bucuros de o replică sau de o altă părere. Voi începe prin a spune că eu personal folosesc eToro. Asta nu este pentru a o promova, pentru început, minusurile pentru mine sunt în problemele ocazionale cu aplicația. (recalcularea cu întârziere sau greșită a soldului contului, sau eșecul graficii). Dar am experimentat acest lucru doar de câteva ori într-un an și câteva luni, iar graficele pot fi întotdeauna vizualizate în altă parte. În plus, înțeleg că de la un anumit nivel, ai mici beneficii foarte mișto, care în ansamblu fac multe și în plus, mai există și suportul ceh, pe care destul de multă lume joacă pe el, dar da, trebuie să ai 10k sau mai mulți dolari sau euro și numai atunci îl ai. Doar că are o mulțime de utilizatori și nu poți satisface pe toată lumea acolo cu câțiva bănuți.

În comparație cu XTB, care am văzut că conduce destul de mult aici și este probabil cel mai promovat în Cehia datorită influencerilor, am doar experiențe negative cu el. Din punct de vedere al prețului, mi se pare că seamănă cu eToro în ceea ce privește spread-ul. Cumpărarea și deținerea de acțiuni și ETF-uri este, de asemenea, gratuită. CFD-urile, desigur, au deja un comision, ca peste tot. Depunerea, pe eToro mi s-a părut mai ușoară, mai ales dacă ai Revolut, deci total facilă și gratuită. În plus, convertești valuta la cel mai bun curs de acolo. Retragere, eToro vrea 5$ = aproximativ 120kč. Retragerea la XTB m-a costat puțin peste 300kč. Claritate. eToro, ușor, intuitiv, grafică simplă, aproape imposibil să confunzi o acțiune cu o acțiune CFD. La XTB, am constatat că dacă nu se citesc caracterele mici, este ușor de ratat CFD-urile. Mai mult, XTB și toți cei care au influență promovează materiale de studiu gratuite și acele seminarii. Așa că nu vă supărați pe mine, nu am mai încercat de aproximativ jumătate de an, dar singurul motiv pentru care le-am vrut a fost din cauza acelor seminarii de acum un an. Chiar și după ce mi-am creat un cont și am depus bani, nu am primit nicio înregistrare a seminariilor și alte materiale pe e-mail, deși le-am cerut mereu. Și un lucru atât de mărunt, deși nu mă scoate din minți, când am creat contul, sau mai bine zis m-a sunat marketerul de la ei și m-a împins să o fac cât mai repede, era înainte de Crăciunul anului 2022, 14 zile mai târziu, începând cu 1/1/2023 au început să comercializeze, acțiuni gratuite până la o anumită sumă la crearea contului. Grozav, deci clasic de vânzător, domnul a încercat să mă împingă să deschid mai devreme ca să nu trebuiască să primesc un nou bonus atunci? ...🤔

Cred că asta e experiența mea, cu siguranță nu vreau să denigrez acest broker și sper ca tuturor celor care îl folosesc să le funcționeze 100% pentru voi. Dar mi se pare că aici în Cehia se aude doar de acest broker și mi se pare bine că așa cum și alți brokeri au defectele lor, așa și aici să menționați ce experiențe negative pot fi.

Da, am înțeles, cu siguranță nu vreau să te contrazic și nu o voi face :D. Mie îmi place XTB și nu am avut nicio problemă cu acest broker până acum. Citind comentariile de aici, depinde foarte mult cu ce tranzacționezi, pentru că unii brokeri vor fi foarte buni pentru acțiuni, iar alții pentru opțiuni. Eu tranzacționez și acțiuni și este perfect pentru mine. Micile soluții de lucru cu CFD-urile sau STC-urile nu mă deranjează personal deloc. În rest, până acum, când m-am înscris și am scris despre un seminar, articol, ebook, conferință, am primit întotdeauna totul.
Ceva se potrivește fiecăruia diferit fiecare are experiențe diferite. Nu am văzut încă eToro și nu l-am încercat, așa că nu pot compara.

Mare, sigur că, așa cum scrieți, toată lumea are ceva diferit și cum ar fi sunt destul de similare aceste platforme we'll. Recunosc, de asemenea, că nu poți avea 100% clienți fericiți, toată lumea face greșeli și este posibil să fi existat doar o piedică undeva și am renunțat la ei la început. 😂 Principalul lucru este să fii fericit și probabil că atunci nu contează de unde cumperi 😊 😊.

eToro, Degiro, Fio și IBKR

Asta da diversificare :D

Fiecare a avut și are un scop diferit. 😊

eToro și XTB - Am început pe eToro și am trecut treptat la XTB... În principal din cauza comisioanelor.

Care sunt taxele și pentru ce sunt ele la Etor?

Aproape nimic. 🙈