S&P 500 ^GSPC
5,123.41
-1.46%
Nvidia NVDA
$881.95
-2.67%
Meta META
$511.90
-2.15%
Tesla TSLA
$171.05
-2.03%
Amazon AMZN
$186.13
-1.54%
Microsoft MSFT
$421.90
-1.41%
Alphabet GOOG
$159.19
-1.00%
Apple AAPL
$176.55
+0.86%

Dacă ar fi să calculez acest lucru în funcție de venitul lunar, aș avea în prezent un venit de rezervă pentru 3-4 luni.

Am redus la cheltuieli, nu la venituri. Așa numitele cheltuieli lunare de 6 ori:)

Da, am înțeles👍😁.

Bună treabă. 👏

Mulțumesc:)

Personal, îmi mențin rezerva mai mare din cauza unor tranzacții/cheltuieli neplanificate etc. În orice caz, dacă las la o parte viața profesională, îmi mențin viața personală la un nivel aproape minim.

Înțeleg, eu țin mai sus din cauza copiilor, acolo nu știi niciodată ce se poate întâmpla. Doar un braț rupt așa și când îți dorești un standard superior și un fizio mai bun e mult de gestionat.

Parentingul este cu siguranță o altă poveste :) tocmai din cauza unor astfel de coincidențe, ar trebui să fie mai mare :)

Acele reguli de 3 luni etc. pentru un cont de economii sunt pentru cei care nu pot sau nu vor să investească, dacă ai investiții pe care le poți vinde la nevoie, cu lichiditate variabilă, de obicei acțiuni pentru câteva zile sau proprietăți imobiliare pentru câteva luni, nu ai nevoie de nicio rezervă de numerar cu dobândă slabă. Micile derapaje obișnuite de zeci de mii de euro se rezolvă cu un card de credit.

Înțeleg, dar eu nu sunt de aceeași părere :) de exemplu, nu aș vrea să vând niciuna dintre investițiile mele acum. Și, bineînțeles, poți oricând să vinzi tot ce ai și să ai bani. Cardul de credit e bine, dar, din nou, trebuie să ai bani pentru a-l plăti, așa că trebuie să vinzi ceva oricum, dacă nu poți merge la muncă din motive de sănătate, de exemplu. Cum ar fi un concediu medical, care în Republica Cehă este rambursat doar pentru 14 zile. Și jumătate de an după ce medicii sunt imediat, doar un picior rupt foarte rău.