S&P 500 ^GSPC 5,036.63 +0.36%
Amazon AMZN $182.33 +1.86%
Apple AAPL $172.36 +1.81%
Nvidia NVDA $845.28 +1.79%
Alphabet GOOG $166.68 +0.67%
Tesla TSLA $179.61 -0.21%
Microsoft MSFT $395.34 +0.10%
Meta META $439.33 +0.03%

Vážený člene Bulios Black,

pokud na tohle oslovení slyšíš, mám na Tebe dotaz a rád bych slyšel upřímnou odpověď. Jaká je Tvá zkušenost s Bulios Black? 

Proč se ptám.. Přes makléře mám celkem dobře zainvestováno do titulů jako $CZG.PR+2.2% nebo $GOOGL+0.6% za určitou částku, něco pak mám v nemovitostech, v době zdánlivého kolapsu jsem kupoval (a držím) i nějaké krypto, pak jdou nějaké peníze na podílové fondy, nějaké dynamické penzijko a většinu peněz vracím furt do podnikání. Pravidelně k tomu ale někam “uklízím” dalších cca 8000-10000 Kč měsíčně. Tím se vracím k mému dotazu. Vidíš dostatečný přínos Bulios Black při činění tvých investičních rozhodnutí, při investici takové částky, o jaké se bavím? Prakticky se bavíme o pravidelné platbě 4-5% z investované částky, což za předpokladu nenavyšování investované částky nevypadá jako úplně jednoduše kompenzovatelná položka 🤔

Mám hodně rezerv, musím se hodně učit, můj čas je velice limitovaný - to bych očekával, že mi Bulios Black svým přínosem vykompenzuje, klidně i za takové procento. Proto ale potřebuji Tvůj názor, abych věděl, že to tak může být, že ten edukativní přínos tam je.

Díky za jakýkoliv názor či zkušenost.

Dan

Vote to see the results! 36 answers already!

Partner

Jak se říká „kdo pozdě, sám sobě“ :D, takže díky komentářům níže už stačí jen napsat za začínajícího investora, se vším tím vyjádřením tady souhlasím. Pokud ti jde o cenu, tak já jí považuji za velmi přínosnou investici. Naučil jsem se, že pokud chci postavit něco co má vydržet, potřebuji mít kvalitní základy. Věřím, že ti Bulios dodá dost materiálu a informací k tomu, aby si své investice dostatečně zúročil. ;)

Partner

"pokud chci postavit něco co má vydržet, potřebuji mít kvalitní základy"

Moc pěkně napsáno, přesně o tom to je, díky Rosťo!

Ahoj, tak se dostanu také k odpovědi konečně, ale na toto jsem si chtěl udělat čas. Jakožto člen Bulios zhruba od dubna tohoto roku, kdy jsem začal psát články, příspěvky pro tuto komunitu investorů musím říci, jednoznačně ano, jdi do toho! 👍 ...rozhodně to neříkám proto, že by to bylo součást mé "práce" dělat podporu a propagaci. Říkám to jako z pohledu člověka, který sám začínal, stále se učím a na trzích je něco málo přes rok teprve. Díky tomu že jsem měl zranění a byl jeden čas doma, dostal jsem možnost přidat se do party Bulios. Díky zájmu o investování věřím, že mohu být přínosem a mé zprávy a komenty lidi baví a všichni společně tvoříme zde místo, proč se sem investoři vrací. 😊 Jak zde zaznělo, částka předplatného není nic než jeden oběd, nebo pár piv v hospodě či pro kuřáka krabička cigaret. Tudíž částka je zanedbatelná v poměru co zde můžeš najít. Každý si samozřejmě vybere to své, ale třeba co pro mě má největší význam je ta parta. Za dobu co tu jsem přibylo bezpochyb plno super funkcí, ale hlavně, já zde poznal super lidi, investory, s kterými se bavím na pravidelné bázi a to celé mi dává smysl, že vlastně někam patřím, protože například v mém okolí o investování nemá nikdo zájem, zde ale se cítím že jsem na správném místě. Můžeš tu najít různé názory, ale nikdo Tě neodsoudí a vždy tu budeš na jedné lodi s ostatními, protože každý  má stejný, podobný mindset. A to prostě za těch pár korun stojí. 👍

Moc hezky napsáno, souhlasím s Lukášem úplně ve všem!

Díkes, vážím si toho! 😊

Partner

Matně si vybavuji fialové stránky na kterých bylo sem tam něco napsáno o investování, připadalo mi to jako blog zapálené partičky do finančního sektoru, nedával jsem tomu moc váhu a budoucnost, ale bylo to česky tak proč ne. No a po dvou letech ten start je naprosto neuvěřitelný, jsem rád, že se mé predikce nevyplnili😁 Čtu to co mě zajímá a občas se trefíš do černého, (nebo by mě mělo alespoň zajímat) tvé články, jak sám říkáš, baví a rozhodně přínosné jsou.👍 Ve finančním a investičním sektoru se nevyznám a proto jsou potřeba lidi jako jsi ty, takoví kteří dokáží číst mezi řádky a nám nepolíbeným to srozumitelně předali, díky za to.😉

Vlastně jsem chtěl jen napsat, že s tebou souhlasím, ale nechtěl jsem opakovat něco co už bylo řečeno😁😁

Díky moc Rosťo! 🙏 Až jsi mě trochu dojmul a to myslím hezky. Jsem rád, že i kdyby jeden příspěvěk ze sta třeba nějak pomohl a obecně, já v osobním životě jsem odchovaný ze sportu, jako hráč pak trenér a baví mě motivace, rozvoj a jak jsem psal, já už to tu beru jako takovou virtuální rodinu a časem i třeba nejen virtuální. Je to tu místo, kde si prostě každý může najít to své. Najít si člověka, lidi který mu třeba sednout a společně tak budou sdílet svůj zájem a podobný mindset ve finanční gramotnosti a investování.  Díky moc za koment, je to pro mě povzbuzující, protože samozřejmě jsou někdy dny, kdy si člověk říká, jestli ten čas tomu věnovaný má smysl a takto vidím, že má. 😍😊

říkal jsem si, že o svátcích budu mít více času a konečně si předplatím a vyzkouším veškeré funkcionality a s povděkem čtu komentáře a jsem zvědav co se dozvím... Zajímá mě kalkulačka, zajímají mě férové cena jednotlivých titulů a nejlépe možnosti jejich výpočtu a spousty dalšího.

Partner

Férové ceny jsou za mě jedno z TOP vylepšení, na takovéto vypočítávání opravdu nejsem :D (Lenost já vím). Co mě baví je pozorování postupného rozmachu funkcionalit a možností. Teď do toho začali „kluci“ (sorrka děvčata, ale tak se to prostě říká) buší s AI a je zajímavé pozorovat ten rozvoj. :)

Tak pokud je to uživí už tak se tomu dá taky věnovat více a více do toho investovat protože se to vrátí.... takže jen tak dál taky si předplatím a vyzkouším a když to bude stát za to budu rád pravidelným plátcem.

Partner

Je to smutné, ale opravdu jsme teď jen kluci, investiční děvčata jsou těžko k sehnání 🥲 Ale nevzdáváme se!

Pokud už si chcete platit předplatné, Bulios Black je určitě nejlepší varianta (ve smyslu nejvíce užitku za nejméně peněz  v porovnání s ostatními variantami předplatného). Navíc se neustále vylepšuje a rozšiřuje. Jeho hodnota tedy v čase stoupá, zatímco cena nikoli. To se v dnešní době inflace všeho vidí málokde!

Zajímavých pár komentů. Čekám a doufám v další od členů. Prosím nestyďte se!

Jako student jsem tady už takmar denně ale předplaceno nemám. Každopádně hned po zkouškovém jdu vyzkoušet na měsíc!

Myslím že ztráta jednoho Netflix měsíčně mě nezabije a s tím kolik tu vychází zamčených článků, co mě takmar  vždycky zaujmou přes nadpis a tu otevřenou část, jsem motivován to zaplatit.

Partner

Studenty rádi podporujeme, kolega si ti ozve na mail :))

Za mě je Bulios Black pecka a dívám se na to spíše opačnou optikou - za cenu jednoho průměrného obědu měsíčně dostávám prohýbající se švédský stůl s investičním menu, které nemá obdoby. Respektive nevím o tom, že by to měl někdo takto komplexně zpracované (pokud ano, budu rád za odkaz). A tento měsíční mrzký poplatek se mi už mnohonásobně vrátil: jednak když jsem se zavčas zbavil pár titulů a druhak když jsem zakoupil další (často neprovařené a méně známé). V tuto chvíli mi chybí dividendová kalkulačka, na které se však pracuje a měla by být opětovně spuštěna do konce tohoto roku (?).

Partner

Díky za super feedback, to přirovnání asi použijeme v marketingu! :)) Kalkulačka bude brzy zpět v plné parádě.

Přirovnání klidně použijte & na dividendovou kalkulačku už se moc těším! Napadá mě ještě jedna vychytávka, která mě osobně dost chybí → možnost stáhnout si článek v plné parádě do PDF, ideálně včetně komentářů. Ke spoustě věcem se po čase rád vracím a bylo by fajn je mít někde pohromadě (místo desítek a stovek webových odkazů).

Těch funkcí je tady čím dál tím víc, vybere si vesměs každý. Za sebe mohu doporučit, v ČR bezkonkurenční.

Partner

Díky Filipe!

Ono zase nejde přepočítat vše na procento z investované částky to by se dalo říct že celkem běžný oběd pro dva máš za 10%. Ono je za pay wall v podstatě všechno dobré, tim nehodnotím objektivní přínos Bulios, ono to adi ani nejde a každý si to prostě musí zkusit. Pro mě osobně je hlavní inspirativní a komunikativní prostředí (poté co co zmizel Lad,😉, pro ty co ho pamatujete) 😁

Partner

Díky Michale! Na pana Ladislava vzpomínáme se slzou v oku :))

Partner

Díky za tento koment,! Rádi se podíváme na feedback, abychom věděli, na čem zamakat.

Těch 4-5 % z investované částky je zajímavý pohled, leč ne úplně přesný. Bulios není makléř nebo správce fondu. V tu chvíli by člověk musel takto poměřovat veškeré "zbytné" náklady ve svém životě, protože ušetřené peníze by vždy mohl místo toho investovat. Netflix, Spotify, knihy, to všem má za cíl zpříjemnit život a případně vzdělávat. Ale samozřejmě chápeme tu roli Buliosu v investiční kariéře každého investora, v tu chvíli bych nepoměřoval nákladovost za jeden měsíc, ale spíš rozdíl, který může používání Buliosu vytvořit v dlouhodobém horizontu. Pokud si někdo místo zmateného kupování trendy akcií na ATH díky Buliosu vytvoří kvalitní diverzifikované portfolio, které se v čase solidně zhodnotí, je poměr cena/výkon naprosto jasně ve prospěch Buliosu. A přesně o tohle nám jde.

Každopádně na feedback od členů se těším a rádi vylepšíme, co bude třeba.