S&P 500 ^GSPC 4,967.23 -0.88%
Nvidia NVDA $762.00 -10.00%
Meta META $481.07 -4.13%
Amazon AMZN $174.63 -2.56%
Tesla TSLA $147.02 -1.94%
Microsoft MSFT $399.12 -1.27%
Apple AAPL $165.00 -1.22%
Alphabet GOOG $155.72 -1.10%

Companiile de tutun au fost zdruncinate astăzi

Așa cum am remarcat aici, pentru mulți dintre noi, investitorii, aceste companii sunt populare în principal datorită dividendelor lor atractive. În acest sens, este menționat aici de multe ori. Această postare se va concentra în principal pe British American Tobacco $BTI+0.8% $BATS.L+1.3%, dar cum în ultima vreme s-a vorbit mai mult despre lovirea rândurilor de fumători și încercarea de a-i menține sănătoși, aceste mișcări vor afecta probabil toate companiile de acest tip în timp.

Este vorba despre companii care trec printr-o transformare către fumatul electronic. Dacă acest lucru este mai bun sau nu, nu vreau să intru în mai multe detalii pentru că sunt un nefumător înrăit, dar folosesc această afacere în a primi dividende frumoase. 😊

Iată raportul de astăzi care explică scăderea acțiunilor.

Directorul general al British American Tobacco ( BTI ), Tadeu Marroco, a declarat: "În conformitate cu viziunea noastră de a "Construi o lume fără fum" și combinat cu actualele vânturi macroeconomice care afectează industria combustibililor din SUA, vom lua o taxă de depreciere contabilă non-cash de aproximativ 25 miliarde de lire sterline în 2023. Această ajustare contabilă se referă în principal la anumite mărci de combustibili achiziționate din SUA, deoarece evaluăm acum valoarea contabilă și durata de viață economică a acestora pe o perioadă estimată de 30 de ani. În consecință, vom începe să amortizăm valoarea rămasă a mărcilor noastre de combustibili din SUA începând cu ianuarie 2024. Pornind de la performanța noastră puternică din 2023, îmi este clar că acum este momentul potrivit pentru a investi în continuare pentru a accelera transformarea noastră. Luăm decizii active de investiții pentru a ne consolida afacerea din SUA, pentru a accelera ritmul de inovare a produselor încinse în întreaga lume și pentru a îmbunătăți capacitățile care ne susțin livrarea strategică. Aceste investiții vor avea un impact în 2024 și, pe lângă presiunile macroeconomice continue din SUA, ne așteptăm acum la o creștere a veniturilor și a profitului ajustat din operațiuni cu o singură cifră pe o bază organică1 la rate constante. Până în 2026, ne așteptăm la o îmbunătățire progresivă până la o creștere a veniturilor de 3-5% și la un profit din exploatare ajustat de o singură cifră pe bază organică1 la rate constante. Vom continua să recompensăm acționarii prin randamentele noastre puternice în numerar, inclusiv prin dividendele noastre progresive, iar odată ce vom atinge punctul mediu al intervalului nostru de îndatorare, vom evalua toate oportunitățile de a returna surplusul de numerar acționarilor noștri. Sunt încrezător că deciziile pe care le luăm astăzi vor conduce la succesul nostru pe termen lung și vor aduce valoare durabilă pentru toți acționarii noștri."

BTI
$29.05 $0.23 +0.80%

Așadar, investitori, ce părere aveți despre acest lucru? 😊 Așa cum am menționat mai devreme, sunt nefumător, dar pur și simplu chestiile astea, chiar dacă nu sunt sănătoase, vor fi mereu acolo și poate că nu sunt tocmai morale, dar îmi place să fac măcar un pic de bani din ele, așa că astăzi am adăugat mai multe acțiuni în portofoliul meu. 😊


La vârsta mea, probabil că nu ar fi frumos să scriu că sunt fumător, dar, desigur, sunt nefumător și sunt sigur că voi fi unul până la moarte. Din punct de vedere moral probabil că nu este bine, dar îmi plac companiile de tutun și cu atât mai mult dividendele pe care mi le trimit :D. În ciuda unor probleme, am încredere în companii și cred că vor fi alături de noi pentru mult timp. Am cumpărat BTI în perioada de scădere și am văzut că nici MO nu era la un preț rău, așa că am cumpărat BTI împreună cu MO :D.

Nu, e bine că ești nefumător și păstrează această mentalitate. 👍 Și, așa cum spui, deși această afacere trebuie să treacă printr-o mică transformare acum, întotdeauna o vor lua înapoi pe margini, este un drog și oamenii sunt întotdeauna fericiți să cheltuiască bani pe el.

Exact👍😁

Ei bine, atunci când directorul general însuși recunoaște public că nu vede viitorul segmentului de bază prea roz, acest lucru sperie piața.

Da, așa a spus și el fraza asta, am citit-o într-un alt articol de pe site, dar nu am vrut să o postez aici. Eu personal înțeleg că și el, așa cum a spus, da, este speriat, nu vede un viitor în fumatul convențional, dar fumatul nu se va opri, doar că piața trebuie să se schimbe spre porcăriile electronice, pentru că vrea să lupte mai mult împotriva acelui "puturos" cum îi spun eu, fumatul. Dar nimeni nu îl va interzice, este o afacere mare și chiar și statele fac profituri uriașe din asta prin impozitare...așa că mi se pare o știre alarmistă inutilă, cel puțin pentru mine. 😊

Intenționez să cumpăr și să colectez un dividend frumos. 😊

Am aceeași părere și eu, nu mă gândesc la ea ca la un titlu de creștere, ci ca la un plătitor de dividende constant. 😊

Se poate spune că totul era oarecum așteptat. L-am lăsat să stea și mâine voi face cumpărături. Teza nu s-a schimbat în niciun fel.

De acord. Cumpărați și păstrați și lăsați dividendele să funcționeze. :)

Eu plătesc tribut și așa cum scrieți, viciile vor exista întotdeauna în societate, statele fac sume uriașe de bani din aceste produse, așa că de ce nu am face și noi, ca acționari minoritari, dar înțeleg că fiecare are morala sa stabilită diferit, dar aceasta este pur și simplu opinia mea personală.

Exact, sunt de acord, și noi la fel. Da, se face marketing cu privire la modul în care vor să aibă grijă de sănătatea fumătorilor, dar este doar marketing, iar statului și companiilor deținătoare nu le pasă, este vorba de afaceri și dacă cineva are o responsabilitate pentru sănătate, acela este fumătorul. Este alegerea lui, nimeni nu îl obligă să o facă. De aceea am aceeași atitudine, este o afacere și mă bucur să fac bani.

Suntem complet de acord, vedem lucrurile în același mod.