S&P 500 ^GSPC 5,064.2 +0.91%
Nvidia NVDA $858.11 +3.34%
Amazon AMZN $184.72 +3.20%
Apple AAPL $173.03 +2.20%
Alphabet GOOG $168.46 +1.75%
Microsoft MSFT $397.84 +0.73%
Meta META $441.68 +0.57%
Tesla TSLA $180.02 +0.02%

Tabák 🚬

Tento týden jsme mohli vidět solidní výprodej u společností $PM+1.3%, $MO+0.4% a hlavně $BTI+1.3%.

Zajímal by mě váš názor k tomuto dipu, jste s tím naprosto v pohodě jelikož společnosti vyplácejí krásné dividendy a dokupujete či podle vás bude lepší tyto společnosti vůbec nedržet do budoucna? Dejte vědět, jsem hodně zvědavý 👇🏽

Já osobně jsem s tím v pohodě a $BTI+1.3% budu dokupovat.

BTI
$29.80 $0.38 +1.29%

Pro mě impuls k příkupu vzhledem i k fajn dividenám.

Souhlasím s tebou. 👍🏽

super! :)

Taktéž jsem dokoupil.A je mi zcela jedno,co budou prodávat.Hlavně když bude divi a případně zase poroste.

Chápu. 👍🏽

Čistě subjektivně mám pocit, že napříč generacemi ubylo kuřáků klasických cigaret (což se nejspíš začíná ukazovat např. na tom aktuálním asset writedownu BTI). Na druhou stranu část přešla na jiné tabákové produkty (e-cig, vapy apod.). Takže ten byznys ještě nějakou dobu poběží v zásadě OK, cashflow bude taky nejspíš v pohodě = bude na dividendy. Ale nedá se od toho dle mého čekat nějaký zásadní růst ve smyslu kapitálových zisků. V portfoliu žádnou tabákovku nemám a vlastně ani moc nechci.

Rozumím, taky osobně neočekávám nějaký obrovský zhodnocení 10% + ročně. Každopádně krásné dividendy a menší zhodnocení udělá svoje za mě:)

Jak jsem už psal také u příspěvku, já kupuju propad u tohoto, mají krásnou dividendu a ač klasická cigareta je v ohrožení, tak přechod na elektronické kouření co vidím u kuřáků mi přijde že probíhá dobře a tak se nebojím že by takové společnosti na tom začaly být špatně.

Přechod na elektronické cigarety pomalu přichází, absolutně to bude ještě hodne dlouho trvat. Myslíš že je to dobrý nápad přestup na elektronické cigarety?

Tak z pohledu zdraví to nevím, ale pohledu byznisu jo, bude to samozřejmě náročnější pro výrobu, ale zase na tom dle mě budou moc t dělat hezké marže.

Asi akcie těchto společností nechci držet desítky let, nebo až do smrti, ale rozhodně ještě dlouho budou součástí mého portfolia. V propadu jsem jinak přikoupil BTI a MO.

Super, jsem rád že v tom nejsem sám.

Máš jenom BTI, nebo i jiné tabákovky.