S&P 500 ^GSPC 5,009.19 -1.23%
Meta META $427.23 -13.43%
Microsoft MSFT $391.63 -4.26%
Amazon AMZN $171.04 -3.14%
Alphabet GOOG $156.93 -2.59%
Tesla TSLA $166.12 +2.46%
Nvidia NVDA $814.66 +2.24%
Apple AAPL $168.58 -0.26%

Un viitor mai bun pentru acțiunile solare în 2024?

Există mult interes pentru acest sector în creștere, nu doar din partea clienților, ci și a investitorilor. Sunt reprezentat în acest domeniu de una dintre cele mai mari companii cunoscute, Enphase Energy. Cu toate acestea, avem mai multe companii pe piață și am fost plăcut surprins de evaluările unor analiști. 😊

Acțiunile solare au fost decimate în acest an din cauza ratelor ridicate ale dobânzilor. Clienții au fost reticenți în a cheltui pentru instalații, iar proiectele de capital ale companiilor au devenit mai scumpe. O schimbare de politică care a redus stimulentele pentru energia solară în California a afectat, de asemenea, industria americană. Statul a redus subvenția acordată proprietarilor de panouri pe acoperiș care trimit surplusul de energie în rețea.

Indicele de referință Invesco Solar and Wind Energy ETF $TAN-2.6% a scăzut cu 36% de la începutul anului până în prezent, iar Global X Solar ETF ( RAYS ) a pierdut peste 40% în aceeași perioadă.

Dar Wall Street va vedea anul viitor un vânt din spate care ar putea ajuta la redresarea sectorului energiei curate. Unul dintre aceste vânturi din spate este așteptarea pieței de a avea rate ale dobânzii mai mici la un moment dat în cursul anului. "Dacă ratele scad în 2024, așa cum prevăd economiștii și strategii noștri, am putea asista la o îmbunătățire semnificativă a evaluărilor energiei curate", au scris analiștii Morgan Stanley.

Prețurile pentru panourile solare, stocarea bateriilor și invertoarele, care au crescut în ultimii ani, dau, de asemenea, semne de deflație.

"Vedem unele dovezi care să susțină o viziune mai optimistă (pentru dezvoltatori) asupra tendinței costurilor pentru aceste tehnologii care se îndreaptă spre 2024", se arată în notă.

Analiștii Morgan Stanley au luat câteva acțiuni pentru evaluare. Mai întâi la $FSLR-3.3%, unde și-au ridicat ținta de preț de la 214 la 237 de dolari pe acțiune.

FSLR
$171.54 -$5.94 -3.34%

Apoi la $NEE-0.2%, unde și-au adăugat ținta de preț la 76 de dolari.

NEE
$66.44 -$0.12 -0.18%

Iar această companie, o necunoscută pentru mine, $AMPS-6.0%, este evaluată la 9 dolari.

AMPS
$3.46 -$0.22 -5.96%

Așadar, cum vedeți acest sector din punct de vedere al investițiilor și al perspectivelor, aveți și dumneavoastră favoriți aici? 😊


Am o investiție în Meyer Burger, un producător european de panouri solare, celule solare și chiar pungi solare. Miercuri vom afla cât de mult ajutor, dacă va fi cazul, va fi din partea guvernului german. Iată un link către articol: https://www.manager-magazin.de/unternehmen/industrie/meyer-burger-solarzellen-hersteller-droht-mit-abwanderung-berlin-entscheidet-ueber-hilfen-fuer-solarindustrie-a-9e87fe62-8de1-4150-ac71-8f88fe49a73b

Îți ținem pumnii să îți meargă, știu că este preferatul tău în acest sector. Dacă l-aș avea la un broker, l-aș încerca și eu.

Vom vedea astăzi, stocul lor este foarte scăzut în acest moment.

Vom vedea astăzi, stocul lor este foarte scăzut în acest moment.

Enphase am și eu în mână :)

👍😊

:)

Dețin $ENPH-4.3% și cumva m-am îndepărtat de acest sector. Dar îmi place foarte mult ETF-ul RAYS... Probabil o alegere mai sigură, cu un potențial de creștere nu prea redus.

Oricum o ținem. Eu încă mai cred în $ENPH-4.3% și cred că va crește din nou. ETF-ul nu sună rău totuși, nu-l cunosc, dar mă și miră că este. 😊

Sekzor mi se pare foarte interesant, dar nu sunt încă foarte familiarizat cu el.

Lucrez și eu în sectorul energetic și simt importanța acestui sector.

Ei bine, asta e minunat, cel puțin ești mai familiarizat cu ea. Este într-adevăr cazul că prețul matetial pentru fve nu poate concura cu adevărat cu China?