S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

Je teď ten správný čas na nákup akcií Walt Disney? Analýza akcií Disney

Společnost Walt Disney $DIS+1.1% zatím neprožívá zrovna pohádkový rok. Akcie od začátku letoška odepsaly už přes 24,55 % a ztráty se dále prohlubují. Ty, kteří se domnívají, že nadešel ten správný čas na nákup akcí DIS musím vyvést z omylu, protože je dost možné, že další bolest teprve přijde. Zde je několik faktorů, které naznačují, že akcie budou ještě klesat, než dosednou na dno.

Akcie DIS mají ještě spoustu prostoru k propadu. 

Walt Disney v problémech

V reakci na rozhodnutí společnosti Walt Disney Company $DIS+1.1% odsoudit státní zákon proti LGBT se floridští republikáni snaží prosadit speciální daňový okrsek zaměřený na samotnou společnost Disney. Sněmovna reprezentantů Floridy odhlasovala v poměru 68:38 návrh zákona, který by ukončil činnost všech zvláštních daňových okrsků vytvořených před rokem 1968.

Oblast zvaná Reedy Creek byl založen v roce 1967 a umožnil společnosti The Walt Disney Company vybudovat si ve státě Florida svou moc. Převzala mnoho povinností, které by obvykle připadly místní samosprávě. Společnost zajišťovala pro své floridské pozemky veřejné služby, pohotovostní služby a další služby.

Reedy Creek umožnil společnosti Disney přijít a usadit se zde jako největší soukromý zaměstnavatel na Floridě. To následně vedlo k tomu, že se společnost Disney stala jedním z největších zaměstnavatelů ve státě.

Navíc pro investory DIS se staly nejnovější údaje o počtu předplatitelů společnosti Netflix poměrně šokem. Společnost Disney investuje do oblasti streamování miliardy. Zpomalení růstu tohoto odvětví tedy není dobrou zprávou.

Buy/ Sell/ Hold? 

Akcie DIS dokázaly zvýšit své tržby a zisk na akcii díky expanzi na nové trhy, jako jsou zábavní parky, výletní lodě a mediální služby přímo pro spotřebitele. Společnost se také plánuje v příštích letech více zaměřit na digitální distribuci médií, protože věří, že bude dlouhodobě ziskovější než tradiční způsoby distribuce.

https://www.youtube.com/watch?v=6ZvIRmdixLM&t=1s&ab_channel=LearntoInvest

Obrovskou výhodou společnosti Disney oproti Netflixu je její různorodost příjmů, které zahrnují filmy (animované i hrané), televizní programy, videohry, vydavatelskou činnost (knihy), spotřební výrobky, jako jsou hračky a oblečení, zábavní parky, například Disneyland v Paříži a Walt Disney World Resort v Orlandu, digitální média včetně ESPN+, síť Freeform, kterou vlastní studio ABC.

Nejnovější vývoj však krátkodobě zatíží akcie DIS. Proto není nejlepší čas do ní investovat. Každopádně se nejedná o investiční doporučení a přidané rozhodnutí je jen ve vašich rukách. Expertem na společnost Disney je Faizan Farooque, od kterého jsem při tvorbě článku čerpal. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Slyšel jsem o nějakých problémech, ale reálně si myslím, že $DIS+1.1% je tak obrovské impérium, že v dalších letech růst bude.

Je pravda, že toho vlastní opravdu hodně a nedokážu si představit, že by tady Disney nebylo..

Tak já si myslím, že v Evropě nebo aspoň v Česku to ani tolik nepociťujeme, ale v USA je to úplně jiný svět. Zajímalo by mě, jak by to vypadalo, kdyby Disneylandy byly tady..

No Disney $DIS+1.1% má možná větší problémy než $NFLX-1.0% (ohledně předplatitelů), ale zase je mladší, tak by do budoucna mohla mít potenciál. To nejhorší z období snad bude brzy za námi. Jinak akcie nejspíš žádný velký BULL mít nebudou, tak uvidíme jak dopadnou 11. května.

Co já vím tak mají už téměř tolik předplatitelů co plánovali za pár let. Všechny společnosti které Disney vlastní maji již stejně uživatelů jako Netflix.

@pb2205,  @sooskristian názor na akcie $DIS+1.1%, pokud nějaký máte?

Jak říkáš, různorodost jejich příjmů je pro mě klíčová. Dále se věnují i metaverse, kde se očekává do budoucna úspěch. $DIS+1.1% hodnotím lépe, než $NFLX-1.0%.

ještě bych počkal s nákupem. Uvidíme jak dopadnou výsledky za první čtvrtletí

$DIS+1.1% má opravdu obrovskou výhodu v tom, že jsou její příjmy poměrně široce diverzifikovány

tohle je právě velká výhoda například oproti Netflixu