S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

Nakupte tyto 3 akcie ve slevě nyní, nízká cena zde nemusí vydržet příliš dlouho

Bez ohledu na to, zda jste po dlouhou dobu dávali své peníze do společností na akciovém trhu, nebo jste relativně novým účastníkem investování na Wall Street, byl to náročný začátek roku, který doprovází řadu akcií a indexů na pokraj korekční zóny. Máme zde i skvělé společnosti, které na úkor volatility trhu ztrácí poměrně velkou část své hodnoty, to otvírá příležitost pro výhodné investice. 

Všichni ztrácí, my musíme zachovat chladnou hlavu a vyhlížet výhodné příležitosti.

Pro příklad vám uvedu, že index S&P 500 je aktuálně o 10% níž od začátku roku. Ještě tvrdší to bylo pro růstově zaměřený Nasdaq, který ztratil až 22% své hodnoty od doby, kdy před pěti měsíci dosáhl historického maxima. Tento vrchol poklesu krátce zatlačil Nasdaq do medvědího trhu.

I když není pochyb o tom, že poklesy medvědího trhu mohou být děsivé, historie také ukazuje, že jsou ideálním časem, kdy můžete dát své peníze do práce. Koneckonců, každý pozoruhodný pokles hlavních indexů v průběhu historie byl nakonec vymazán býčím trhem.

Vzhledem k tomu, že medvědí trh Nasdaq uvádí do prodeje řadu skvělých společností, vypadá to, že je ideální čas investovat. Zde jsou tři prokázaní vítězové, u kterých budete litovat, že jste si nekoupili ve slevě.

1. Meta Platforms $FB+0.5% 

Meta je aktuálně o 51% dole ze svých ATH.

Nechci opakovat informace, které jsem vám již dříve podával, ale bohužel v tomto případě není jiné cesty, abych vám nastínil propad ceny, tak alespoň v bodech:

Co může za propad ceny?

  • Masivní investice do metaverse a technologie AR/VR.
  • Špatná monetizace Instagram Reels.
  • Špatné zacílení reklamy na uživatele skrz nová pravidla ze strany Googlu a Applu.
  • Zmenšující se počet aktivních uživatelů.

Co může společnost nabídnout?

  • Obrovský pokrok v technologii AR/VR, kde si aktuálně získávají popularitu brýle, které využívají tuto technologii.
  • Propojení působnosti a světů v metaverse.
  • Do budoucna chce $FB+0.5% ohrozit popularitu TikToku (zde ještě neznám konkrétní plán. jak toho dosáhnou).
  • Očekává se zlepšení monetizace ve všech aplikacích, navíc jsem se dočetl, že možná bude v budoucnu příležitost pro influencery si přivydělávat přímo díky Reels a stories, což by mohlo přinést zisky i samotné Metě.
  • Společnost má stále velké množství peněz pro investice a tak se očekává nějaká akvizice herní společnosti pro propojení s metaverse.
  • Hlavní je lichotivá cena 184$, což je za takovou společnost jako je $FB+0.5% až pozoruhodně málo oproti hodnotám z minulého roku.

2. Western Digital $WDC+0.9% 

$WDC+0.9% je o 24% níže od svých hodnot z konce minulého roku.

Western Digital Corporation $WDC+0.9% je výrobce počítačových pevných disků a má dlouhou historii v elektronickém průmyslu jako tvůrce integrovaných obvodů a paměťových produktů. 

Největším nepřítelem společnosti Western Digital $WDC+0.9% je často ona sama a její vrstevníci, kteří sráží cenu dolů. Jde především o to, že společnost špatně časuje své tahy a v okamžiku, kdy se lepší ceny za služby společnosti, tak $WDC+0.9% navýší enormně své kapacity a tím převyšuje poptávku, díky tomu jde cena automaticky zase dolů i když by neměla.

Tentokrát je to ale jinak. Vzhledem k tomu, že pandemie COVID-19 způsobila zmatek v globálních dodavatelských řetězcích, bylo pro společnost Western Digital a její protějšky prakticky nemožné zaplavit trh nabídkou. V důsledku toho by cenová síla společnosti měla zůstat silná po celý rok 2022 a do roku 2023.

Co je na společnosti obzvláště zajímavé, je to, že má několik způsobů, jak generovat vyšší příjmy:

  • Oživení prodeje počítačů během pandemie vyvolalo poptávku po interních a externích pevných discích.
  • Společnost by také měla těžit z prodlouženého období prodeje herních konzolí nové generace. Nové konzole vyžadují rozšířené možnosti úložiště.
  • Rozšiřování datového centra.

Analytici očekávají dvouciferný růst tržeb v roce 2022 a 2023, právě proto si myslím, že je škoda nevyužít aktuální slevy.

3. Starbucks $SBUX-0.1% 

$SBUX-0.1% je aktuálně o 33% dole ze svých hodnot z konce minulého roku.

Třetím a posledním osvědčeným vítězem, kterého budete litovat, že jste si ho nekoupili na tomto poklesu, je známý kávový gigant Starbucks $SBUX-0.1%.

Analytici vidí 3 následující body, které snižují hodnotu akcie:

  • Zvýšené náklady díky odborářům, kteří vytlačují ceny platů zaměstnanců.
  • Rychle rostoucí náklady, především cena kávy je až o 70% dražší než minulý rok.
  • Hlavní problém byl a opět je covid, který omezuje činnost společnosti v mnoha lokalitách (aktuálně především Čína).

I když se jedná o hmatatelné obavy, žádná z nich by neměla mít žádný vliv na dlouhodobou růstovou strategii společnosti Starbucks $SBUX-0.1% nebo její inovace. Například Starbucks $SBUX-0.1% neměl žádné problémy se zvyšováním cen, aby udržel krok nebo si udržel náskok před inflační křivkou. Zákaznická základna společnosti je mimořádně loajální a mírné zvýšení cen je historicky neodradilo, takže očekávám, že se akcie nakonec vzpamatuje.

Závěr

Z mého pohledu je zde největší šance pro $FB+0.5% v dlouhodobém horizontu. Na druhém místě je $WDC+0.9%, zde je předpoklad pro krátkodobý návrat okořeněn růstem ve zbytku roku 2022 a celý rok 2023. $SBUX-0.1% není úplně mou oblíbenou akcií, ale cena je příliš lákavá na to, abych je neuvedl v tomto žebříčku akcií ve slevě.

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 745 a je členem této komunity od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Za mě super výběr

I když $FB+0.5% mi přijde poslední dobou takový divný a zajímala by mě jejich budoucnost a jejich zájem o metaverse, ale myslím si, že to vezmou za správný konec a uvidíme růst

Také si myslím

Všechny tyto společnosti mám v portfoliu

Já vnímam $SBUX-0.1% celkem kladně, ty ceny jejich produktů jsou druhá věc, ale líbí se mi ta obliba jejich produktu i za tu cenu, kterou požadují.

To ano, ale uvidíme jak to bude dál. Mě osobně zaráží budoucnost $SBUX-0.1%, nevím co očekávat. Prozatímní problémy řeší zdražováním kávy, ale co do budoucna? Nemohou přece zdražovat do nekonečna🤔

$FB+0.5% ve slevě nakupuju už dva měsíce😄 Samozřejmě i za tyto ceny přikupuju👌

Tady někdo věří metaverse🤔🤔 Opravdu dokáže mít takové využití? Myslím si, že pokud metaverse neklapne, tak Snap nebo TikTok mohou místo krále obsadit...

Zajímavý postřeh a zajímavé téma pro diskutování. Uspěje metaverse v budoucnu a spolu s ním i $FB+0.5%? Za předpokladu, že by metaverse neuspěla, tak má z mého pohledu $FB+0.5% stále dost možností a financí jak bojovat. Nicméně popularitě TikToku musí začít rychle čelit.

Mě aktuálně táhnou skvělé zprávy o AR/VR, kde se daří i dost prodávat brýle s tou technologií. Pokud by metaverse uspělo, tak se otevře další využití AR/VR, což vygeneruje další zisky. Dále se řeší ta možná investice do herní společnosti, takže se toho dá očekávat celkem dost.