S&P 500 ^GSPC 5,055.14 -0.30%
Tesla TSLA $160.22 +10.74%
Amazon AMZN $176.60 -1.64%
Meta META $488.27 -1.58%
Nvidia NVDA $812.36 -1.44%
Apple AAPL $168.59 +1.01%
Alphabet GOOG $159.53 -0.24%
Microsoft MSFT $407.44 -0.03%

India a depășit Hong Kong-ul și a devenit a 7-a cea mai mare piață bursieră din lume

Astăzi ne îndreptăm cu toții privirile spre SUA și spre discursul lui Powell din această seară, o previziune a Fed cu privire la direcția pe care o va urma economia americană. Dar în această postare voi sări în Est, pentru că despre asta au început să vorbească mulți oameni în acest an, sau India, de asemenea, și cu siguranță are potențial. 😊

Indicele indian

Valoarea pieței bursiere indiene a depășit Hong Kong-ul și a devenit a șaptea cea mai mare din lume. Potrivit datelor Federației Mondiale a Bursei de Valori, capitalizarea totală a pieței bursei naționale indiene a fost de 3.989 de miliarde de dolari la sfârșitul lunii noiembrie, față de 3.984 de miliarde de dolari în Hong Kong. Indicele indian a înregistrat o apreciere remarcabilă de 15% până acum în acest an și este pe cale să înregistreze al optulea an consecutiv de creștere.

Indicele Hong Kong

În timp ce indicele din Hong Kong a scăzut cu mai puțin de 20%. Cea mai populată țară din lume, India se îndreaptă, de asemenea, spre alegerile generale de anul viitor, despre care analiștii spun că ar putea fi o nouă victorie pentru partidul naționalist aflat la putere, Bharatiya Janata Party. Guvernul condus de BJP ar putea obține o victorie, ceea ce ar putea declanșa o cursă ascendentă în primele trei-patru luni ale anului, pe fondul așteptărilor de continuitate politică, au declarat strategii. Aceștia au adăugat că băncile, sănătatea și energia sunt sectoarele cel mai bine poziționate pentru anul viitor. Sectoare precum automobilele, comerțul cu amănuntul, imobiliarele și telecomunicațiile sunt, de asemenea, relativ bine poziționate pentru 2024, în timp ce bunurile de consum cu mișcare rapidă, utilitățile și produsele chimice se numără printre cele pe care aceștia le cataloghează drept nefavorabile.

Indicele Hang Sengje din Hong Kong este pe cale să înregistreze al patrulea an de scădere și este cel mai slab performant dintre principalele piețe bursiere din Asia-Pacific. Săptămâna trecută, Moody's a redus perspectiva pentru Hong Kong de la stabilă la negativă, citând legăturile financiare, politice, instituționale și economice ale orașului cu China continentală. Retrogradarea a venit la scurt timp după ce Moody's a redus perspectiva ratingului de credit al guvernului chinez de la negativă la stabilă.

Guvernul din Hong Kong a declarat că economia va crește cu 3,2% în 2023, reducând perspectiva de creștere a PIB-ului la 5%, de la 4% cât prognoza în august. Acestea sunt pregătite pentru o aterizare ușoară în 2024, deoarece creșterea anuală reală a PIB-ului se va tempera la aproximativ 2%, de la 3,5% în 2023, au declarat economiștii DBS. China a stabilit o țintă de creștere de 5% pentru 2023. PIB-ul său a atins 4,9% în trimestrul al treilea, ceea ce a ridicat speranțele că a doua cea mai mare economie a lumii va îndeplini sau va depăși așteptările.

Comparație indici, India, Anglia, Anglia, Japonia, Germania, Hong Kong

Aici am dat doar o mică selecție de exemple pentru acest an, 2023. Nu luați comparația prea în serios. Nu am putut pune mai mult de 5 indici într-un grafic. În plus, pentru a mă potrivi și altor piețe decât cea americană, am lăsat deoparte SP500, Nasdaq100 și nu am pus un indice pentru China. Ceea ce mai trebuie spus, ca și în SUA, indicii sunt destul de mult trași de selecția lor, ceea ce vreau să spun prin asta este că S&P500, după cum știm, nu trage toate cele 500 de acțiuni, ci maxim 7-10 companii de top. 😊

Deci, în concluzie, vreau să spun și să întreb, cum arată prietenii voștri din afara SUA? Investiți poate în est sau în alte piețe bursiere? Și nu în ultimul rând, ce părere aveți despre India? 😊 ...Urmăresc ETF-urile, dar nu investesc încă și rămân doar în SUA, plus câteva titluri din Europa.


Wow 👌

Și eu am fost surprins când am alcătuit indexul în felul acesta. 😊

Deții etf indian?