S&P 500 ^GSPC 5,064.2 +0.91%
Nvidia NVDA $858.11 +3.34%
Amazon AMZN $184.72 +3.20%
Apple AAPL $173.03 +2.20%
Alphabet GOOG $168.46 +1.75%
Microsoft MSFT $397.84 +0.73%
Meta META $441.68 +0.57%
Tesla TSLA $180.02 +0.02%

Hezkou neděli investoři 🫡

Tento týden se nám na trzích zelenalo, na to se vždy krásně kouká 😄 Zajímalo by mě spíš, jestli jste tento týden nakupovali nějaké akcie a popřípadě jaké?

Já jsem osobně nakoupil $BTI+1.3% , $PFE+1.9% , $NIO+6.1% , $VOO+0.9%  a pak ještě $CEZ.PR-1.0% každopádně u toho CEZU mam takovou "funny" storku 😄

V úterý jsem se rozhodl nakoupit akcie CEZU u Fia, zadal jsem počet, všechno v pořádku a poslal jsem pokyn. Všechno jsem zavřel a šel v klidu spát. Druhý den koukám na cenu CEZU a vidím, že docela cena spadla, relativně dost oproti tomu na jaké ceně jsem chtěl nakupovat. Tak jsem si říkal "No jo moje klasické štěstí". Poté ale dojdu domů a vidím, že můj pokyn u brokera Fio nebyl vyplněn jelikož jsem neměl vyplnění investiční dotazník. Sice to nebyl nějaký obrovský objem kapitálu, ale je to takový k pobavení 😄

CEZ.PR

ČEZ

CEZ.PR
861.5 Kč -8.5 Kč -0.98%

Takový štěstí v neštěstí. Super! Též zvažuji nákup, ale sem úplný začátečník takže se rád inspiruji u zkušenějších. Díky za inspiraci.

V minulém týdnu jsem též koupil $BTI+1.3%, pak $NTR+0.3% a zbytek hotovosti věnoval $PFE+1.9%. Máme docela shodu 😊

Máme celkem velkou shodu :-) Také jsem přemýšlel o společnosti $NTR+0.3%.

Já mám tento týden takový klidnější a pohodový a tak jsem nic nekupoval ani neprodával a trh moc tento týden nesleduji.

Občas je to lepší ty trhy prostě nesledovat 😄

Přesně tak👍😁

Také jsem nakoupil $BTI+1.3% a chystám se na další nákup $BABA+6.4%.

Super, jsem rád že jsem nenakoupil sám BTI.

A váhám i nad tím ČEZ, i když přemýšlím, jestli by nebyla lepší/jistější zbrojovka... Uvažovals i nad Coltem?

Tak paráda, hezké nákupy a vidiš, i možná štěstíčko že se ti to neuzavřelo a mohl si pak další den nakoupit po poklesu. 😊 Jinak já teď nic moc nekupuji jak to roste, spíše čekám. Tento týden jsem jen uzavřel malý několikadenní trade na $TTWO+0.2% kde jsem spekuloval na růst díky GTA 6 což mi vyšlo. Jinak $PFE+1.9% taky přemýšlím, ale pořád váhám, kdyby mě vyšplouchl $NVAX+0.9% a už se mi moc do těchto společností nechce, ale cena je lákavá to je fakt.

Je tomu tak, takové malé štestíčko :-) Ani se ti nedivím že se ti do těchto společností nechce, každopádně já osobně společnosti $PFE+1.9% věřím. Tak snad se to jednou vyplatí 😄

Chápu s jako nevypadá špatně, je fajn že nejsou jen "závislý" na kovidu, ale bojím se pharmacy no ...ale cena je to dobrá a ta dividenda také tak snad to vyjde. 👍

Tenhle týden jsem docela prodával, ale zároveň i něco málo nakupoval. 😄

Uzavřel jsem velkou ztrátu na$FTCH-13.3%. Naštěstí se jednalo pouze o celkem malou spekulativní pozici. Taková “sázka na lepší budoucnost” v podobě $FTCH-13.3% se nepodařila, okolnosti se změnily (nejasné účetnictví, nezveřejnění výsledku za Q3, plán stáhnout se z burzy..) Takže aktuálně jsem vyprodal celou pozici a dávám ruce pryč.

Na druhou stranu mi vyšla sázka v rámci $MPW+4.5%. Nákup pod 5$ a prodej nad 5$.

(long, ale bez páky)

Za většinu kapitálu z těchto dvou uzavřených pozic jsem nakoupil pár kousků $PFE+1.9% po velkém propadu tento týden. Průměrná cena 26,30$. Aktuální cena mi přijde atraktivní a v delším horizontu jim věřím.

Někdy to prostě nevyjde no, důležité je že to nebyla velká pozice.

Každopádně od MPW bych dával ruce pryč, obchoduješ tuto společnost spíš?

Přesně tak, nejde být 100%. $MPW+4.5%víceméně jen obchoduju. $MPW+4.5% je dost volatilní, takže dlouhodobě bych to držel nechtěl, ale na druhou stranu jsem na tom už párkrát realizoval pěkný zisk v rámci krátkodobého horizontu.

Partner

Tento týden jsem dokoupil Enovix (ENVX), TotalEnergies (TTE), Realty Income (O), Rheinmetall (RHM), VICI (VICI) sice malé pozice, ale ideální k procentuálnímu dorovnání rozložení v portfoliu.

Pecka dobrá práce. 👍🏽