S&P 500 ^GSPC
5,051.41
-0.21%
Tesla TSLA
$157.11
-2.71%
Apple AAPL
$169.38
-1.92%
Nvidia NVDA
$874.15
+1.64%
Microsoft MSFT
$414.58
+0.23%
Alphabet GOOG
$156.00
-0.21%
Amazon AMZN
$183.32
-0.16%
Meta META
$499.76
-0.09%

Provocările mediului de afaceri în Congresul SUA: conversații, propuneri amânate și speranțe pentru 2024

Încet-încet, ne încheiem anul și teme similare vor apărea acum, cu rezumate a ceea ce s-a realizat, nu s-a realizat și așa mai departe. Aproape toți cei de aici suntem investiți în SUA, așa că haideți să aruncăm o privire la cum arată lucrurile acolo.

Disfuncțiile din Congres au dus la un număr neobișnuit de scăzut de proiecte de lege semnate în 2023 (22 de proiecte de lege). Comparația cu cei doi ani anteriori, când au fost adoptate 365 de legi noi, este de-a dreptul ridicolă. O serie de întrebări-cheie au rămas fără răspuns din cauza blocajului politic și a problemelor legate de procesul legislativ.

Nu a existat nicio reformă a proceselor de autorizare în sectorul energetic. Procesele de aprobare îndelungate pentru proiecte noi, cum ar fi centralele solare și conductele, rămân un obstacol pentru producătorii de combustibili fosili și de energie curată.

În continuarea finalizării acordului privind plafonul de îndatorare, senatorii Joe Manchin (D-WV) și John Barrasso (R-WY) au promis în luna mai că vor dezvălui un efort bipartizan mai amplu în această vară. Dar un proiect de lege nu a fost încă redactat, iar Manchin a anunțat în schimb că intenționează să părăsească Senatul în 2025.

O altă problemă care încă persistă este efortul de a permite operațiunile bancare cu canabis în SUA. Marijuana poate fi legală în multe state, dar întreprinderile implicate în acest sector nu au adesea acces la servicii financiare din cauza legilor federale care interzic marijuana. O potențială soluție, numită SAFER Banking Act, a trecut de o comisie a Senatului, dar nu a fost încă dezbătută pe deplin.

O altă inițiativă blocată a fost un efort în jurul managerilor de beneficii farmaceutice (PBM), care administrează beneficiile medicamentelor de prescripție în cadrul planurilor de asigurări de sănătate. Iată un link care enumeră conținutul, pentru cei interesați să afle mai multe.😊https://www.congress.gov/bill/118th-congress/senate-bill/127

O altă provocare a fost ratarea oportunității de a aborda probleme îndelung discutate cu privire la viața privată a americanilor. În ciuda așteptărilor că ar putea avea loc un progres, legislatorii încă nu au pus în aplicare Legea americană privind protecția și confidențialitatea datelor (ADPPA) din 2022 care zace în paragină.

O altă chestiune care rămâne pe agenda 2024 sunt două eforturi în curs de desfășurare pentru reglementarea criptomonedelor - o lege axată pe structura criptomonedelor și o alta axată pe stablecoins. Președintele Comisiei pentru servicii financiare din Camera Reprezentanților, Patrick McHenry, a indicat că ar dori să realizeze ceva în privința criptomonedelor ca un fel de moștenire înainte de a pleca în 2025.

Așadar, iată o lectură rapidă pentru a rezuma ceea ce nu s-a făcut și care reprezintă o problemă destul de presantă. Bineînțeles, probabil că s-ar putea găsi mai multe. Pentru mine, rezumând din perspectiva investitorilor și a sectorului. Lăsând la o parte datoria SUA, aceasta continuă să avanseze și cât de departe poate merge? ... Nu cred că știe nimeni. 🤷‍♂️

Personal, sunt cel mai curios de sectorul energetic din această listă. Dacă guvernul va fi de acord cu energia solară și dacă companiile de acest tip vor crește din nou. 😊 În ceea ce privește potențialele oportunități care lucrează cu mariuhana, acolo posibilitatea finanțării de către casele bancare ar putea să tragă mult în sus prețul acțiunilor. (Nu am încă în vizor companii de acest tip, dar sunt sigur că ar fi unele) Și pentru că am în portofoliu un reprezentant al unui lanț de farmacii (CVS), sunt curios ce ar putea face finalizarea legii Transparency for Pharmacy Benefit Managers Act cu prețul lanțurilor de farmacii. 😊

Dar voi, cum vedeți aceste probleme, v-ar putea afecta în vreun fel interesul pentru anumite companii sau vă temeți pentru viitorul lor?


No comments yet