S&P 500 ^GSPC 5,010.6 +0.87%
Nvidia NVDA $795.18 +4.35%
Tesla TSLA $142.05 -3.40%
Amazon AMZN $177.23 +1.49%
Alphabet GOOG $157.95 +1.43%
Apple AAPL $165.84 +0.51%
Microsoft MSFT $400.96 +0.46%
Meta META $481.73 +0.14%

Üzleti kihívások az amerikai kongresszusban: beszélgetések, elhalasztott javaslatok és remények 2024-re

Lassan véget ér az év, és most hasonló témák fognak előkerülni, összefoglalva, hogy mi valósult meg, mi nem valósult meg, és így tovább. Itt szinte mindannyian az Egyesült Államokban vagyunk érdekeltek, ezért nézzük meg, hogy ott mi a helyzet.

A kongresszusi diszfunkció szokatlanul kevés törvényt írtak alá 2023-ban (22 törvényt). Az előző két évhez képest, amikor 365 új törvényt fogadtak el, elég nevetséges az összehasonlítás. Számos kulcsfontosságú kérdés megválaszolatlan maradt a politikai patthelyzet és a jogalkotási folyamat problémái miatt.

Az energiaágazatban nem történt meg az engedélyezési folyamatok reformja. Az új projektek, például a naperőművek és a csővezetékek hosszadalmas engedélyezési eljárásai továbbra is akadályozzák a fosszilis tüzelőanyagok és a tiszta energiák termelőit.

Az adósságplafonról szóló megállapodás további véglegesítése, Sens. Joe Manchin (D-WV) és John Barrasso (R-WY) májusban ígéretet tettek arra, hogy a nyáron egy nagyobb kétpárti erőfeszítést tesznek. A törvénytervezet azonban még nem készült el, Manchin pedig ehelyett bejelentette, hogy 2025-ben távozik a szenátusból.

Egy másik kérdés, amely még mindig húzódik, az a törekvés, hogy engedélyezzék a kannabisz banki tevékenységét az Egyesült Államokban. A marihuána ugyan sok államban legális, de az ágazatban érintett vállalkozások gyakran nem férnek hozzá a pénzügyi szolgáltatásokhoz a marihuánát tiltó szövetségi törvények miatt. A SAFER Banking Act nevű lehetséges megoldás átment egy szenátusi bizottságon, de még nem került teljes körű megvitatásra.

Egy másik elakadt kezdeményezés a gyógyszertári ellátások kezelői (PBM-ek) körüli erőfeszítés volt, akik az egészségbiztosítási tervekben szereplő vényköteles gyógyszerellátásokat kezelik. Az érdeklődők számára itt egy link a tartalomjegyzékhez.😊https://www.congress.gov/bill/118th-congress/senate-bill/127

Egy másik kihívás az amerikaiak magánéletével kapcsolatos, régóta vitatott kérdések megoldásának elmulasztott lehetősége volt. Az áttörésre vonatkozó várakozások ellenére a törvényhozók még mindig nem hajtották végre a 2022-ben parlagon heverő amerikai adatvédelmi és adatbiztonsági törvényt (ADPPA).

Egy másik kérdés, amely továbbra is a 2024-es napirenden van, a kriptovaluták szabályozására irányuló két folyamatban lévő törekvés - az egyik törvény a kriptovaluták szerkezetére, a másik pedig a stabilcoinokra összpontosít. A képviselőház pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó bizottságának elnöke, Patrick McHenry jelezte, hogy szeretne valamit elérni a kriptovalutákkal kapcsolatban egyfajta örökségként, mielőtt 2025-ben távozik.

Itt van tehát egy gyors olvasmány, amely összefoglalja, mi az, ami nem történt meg, és ami meglehetősen sürgető kérdés. Persze valószínűleg többet is lehetne találni. Számomra, befektetői és ágazati szempontból összefoglalva. Az amerikai adósságot félretéve, még mindig nyomul előre, és meddig mehet még? ... Szerintem senki sem tudja. 🤷‍♂️

Én személy szerint az energiaszektorra vagyok a legkíváncsibb ebből a listából. Vajon a kormány belemegy-e a napelembe, és az ilyen típusú cégek újra felemelkednek-e. 😊 Ami a mariuhánával dolgozó potenciális lehetőségeket illeti, ott a bankházak általi finanszírozás lehetősége sokat lőhet a részvények árfolyamán. (Nekem még nincs ilyen típusú cég a látókörömben, de biztos vagyok benne, hogy lenne néhány) És mivel van egy gyógyszertárlánc képviselője a portfóliómban (CVS), kíváncsi vagyok, hogy a Gyógyszerészi Haszonkezelők Átláthatóságáról szóló törvény befejezése mit tehet a gyógyszertárláncok árfolyamával 😊.

Mi a helyzet veled, hogyan látod ezeket a kérdéseket, befolyásolhatja-e ez az érdeklődésedet bizonyos cégek iránt, vagy félted-e valamilyen módon a jövőjüket?


No comments yet