S&P 500 ^GSPC 5,302.96 +1.07%
Nvidia NVDA $944.62 +3.40%
Meta META $480.98 +1.93%
Microsoft MSFT $423.65 +1.89%
Tesla TSLA $174.77 -1.57%
Apple AAPL $190.16 +1.46%
Alphabet GOOG $173.90 +1.15%
Amazon AMZN $185.72 -0.72%

Platforma pro pravidelné investování

Ahoj. Chtěl bych se vás zeptat, jakou platformu používáte pro previdelné investovaní a jaká obsluhovost (časová náročnost) je s tímto invetsovaním spojená na dané platformě? Já zatím používám pouze Portu - Velice jednoduché; měsíční příkaz z banky, peníze přijdou na platformu a automatická investice. Pak používám pravidelné investování u banky. Taky velice jednoduché. Měsíční příkaz a o vše se postará banka.  Ale obě tyto platformy, maji jednu nevýhodu. Nemají tak bohaté portfolio. Mám ještě eToro a Lynx. Na obou těchto platformách to bohužel musím řešit manuálně. Ani nevím, zda tyto platformy mají možnost automatického investování. Dvakrát do roka si na platformu pošlu obnos a investuji. Ale hodilo by se mi to v měsíčních intervalech.  Rád bych poslal peníze a automaticky reinvestovat v nastaveném poměru mezi akcie a ETF např. Chtěl bych vás požádat o vaše typy, rady a doporučení.

Děkuji

Miloš


Můžou na to být asi i lepší platformy jako například Portu, ale já používám XTB a u něho to jde také.

Pravidelné investování nabízí ještě Patria

Dikm

Já se v tom rád trochu více "vrtám". Proto používám Interactive Brokers. Navíc tam obchoduji s opcemi, tak to mám hezky pod jednou střechou.

Same here

S Opcemi zatim neobchoduji, protoze jim moc nerozumim.  Ale dikm za odpoved.

Není vůbec zač :) Já tam mám více účtů. Jeden na obchodování a druhý pouze na investování do akcií.

Budu trochu odlišný v názoru, ja třeba používám to eToro jak máš též, jsem tam velmi spokojený. Chápu ale co hledáš. Asi už to někteří brokeři umí jak píše Radek, ale upřímně, je to jako s bankou, taky se tam občas podíváš, jsou to prostě Tvé finance a já to mám tak, že vždy si raději koupím, udělám příkaz sám abych viděl aktuální situaci, graf, cenu atd. 😊 .. každopádně XTB je asi takové nejrozšířenější tady. 😊

Diky za odpoved.  Mas pravdu. Obcas tam kouknu, tak proc si to neinvestovat  sam. :)

Myslím, že je lepší automaticky posílat peníze na brokera a jednou měsíčně manuálně nakoupit. Hodí se to zřeba v období divi firmy. Obvykle (nemusí býti pravidlem) se vyplácí kupovat po DivDay, protože pokles ceny je větší než divi.

Přesně tak, peníze na brokera automaticky proč ne, ale v ten nějaký den bych si ten čas udělal na manuální nákup. 😊

XTB a T 212 už tohle umí taky, u XTB v aplikaci nastavíš investiční plán (například složíš portfolio z několika ETF a přiřadíš každému % zastoupení a jen pošleš sumu, která e automaticky rozloží dle tvého nastavení....

Diky moc za odpoved.

Investiční plán, byl jsem z něho nadšený, než mě zrušilo jedno ETF kupovat po frakcích. Pak mě z minimální částky 500kc skočilo na 53000kc. Bylo to takové nešťastné. Jestli se to ještě 2-3 stane tak to zruším.

aha zajímavá zkušenost....to je dobrý vědět taky mám právě poblém, že některé ETF co přikupuji nejdou nakupovat po frakcích a tak si to prostě přikupuji sám ručně.