S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

BlackRock и нейните действия... $BLK+0.4%

Приятели, нека изкажем малко мнение за тази компания. Вероятно всички я познаваме, тя е гигант сред своите и макар да сме основно и само портал за акции, като инвеститор в тази компания, бъдещите ходове за свързване със света на криптовалутите и плановете за ETF могат и според мен ще имат голямо влияние върху нея.

В стратегически ход, който представлява значителна стъпка в развиващия се инвестиционен пейзаж на криптовалутите, предложеният от BlackRock борсово търгуван фонд (ETF) предприе решителна стъпка. Подаването на символа "IBIT" в изменената S-1 заявка в Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) в понеделник подчертава намерението на компанията да навлезе в разрастващия се пазар на криптовалути.

Това подаване, не беше просто формалност, а важно развитие, което постави на фокус интегралния механизъм за създаване и обратно изкупуване на фондове. Важно е да се отбележи, че в последната ревизия се предлага "модел на парична възвръщаемост", за който анализаторите и експертите от индустрията спекулираха. "Тръстът издава и изкупува кошници на текуща основа", както документът очертава ключовия оперативен процес. Фокусът е върху транзакциите, които са предимно на парична основа. Съществува обаче интересна възможност за процес на обратно изкупуване "в натура", който подлежи на регулаторно одобрение - момент, който запазва нивото на гъвкавост в оперативната рамка на ETF. Очевидният избор на BlackRock $BLK+0.4% на модел на обратно изкупуване, базиран на парични средства, е добър ход в контекста на текущите съображения, като потенциално сигнализира за временно решение, оставяйки отворена вратата за модел на обратно изкупуване "в натура". Разликата между двата модела - в брой и в натура - се основава на управлението на портфейла и третирането на биткойните. BlackRock се стреми към гъвкавост при управлението на активите в рамките на ETF. Въпреки това SEC изглежда клони към първия, паричния модел, който изисква незабавна продажба на биткойн холдингите при искане за обратно изкупуване - процес, който се разглежда като по-съобразен с конвенционалните бизнес практики.

BLK
$749.98 $2.68 +0.36%
1 Day
+0%
5 Days
+2.35%
1 Month
+4.49%
6 Months
+20.16%
YTD
+3.76%
1 Year
+23.08%
5 Years
+96.22%
Max.
+5,776.86%

Преминаването на BlackRock към модела на кешово обратно изкупуване преди Коледа се разглежда като проактивен ход за рационализиране на операциите, показващ намерение да се съобрази с регулаторните предпочитания, като същевременно оставя възможност за потенциални корекции в бъдеще.

Как виждате тази промяна вие? 😊 Притежавам акциите и в момента съм нагоре с около 26%, а компанията все още е доста далеч от върховите си стойности. Лично аз виждам това като плюс. Аз съм инвеститор в акции, но криптовалутите са тук и дигиталните активи според мен ще вървят напред. От друга страна, все още има много неизвестни и много проекти, които завършват фатално, така че се надявам да го схванат правилно и това да не им навреди по никакъв начин. 😊


No comments yet