S&P 500 ^GSPC 4,997.63 -1.46%
Meta META $430.01 -12.87%
Microsoft MSFT $391.63 -4.26%
Amazon AMZN $170.91 -3.22%
Alphabet GOOG $156.38 -2.93%
Nvidia NVDA $812.39 +1.96%
Tesla TSLA $164.96 +1.75%
Apple AAPL $168.56 -0.27%

BlackRock și acțiunile sale ... $BLK-1.7%

Prieteni, haideți să ne facem o mică părere despre această companie. Probabil că o cunoaștem cu toții, este un gigant între ei și, deși suntem în principal și numai un portal de acțiuni, în calitate de investitor în această companie, viitoarele mișcări de conectare cu lumea cripto și planurile ETF pot avea și, în opinia mea, vor avea un impact mare asupra ei.

Într-o mișcare strategică care reprezintă un pas semnificativ în peisajul în evoluție al investițiilor în criptomonede, fondul tranzacționat la bursă (ETF) propus de BlackRock a făcut un pas decisiv. Depunerea simbolului "IBIT" într-un dosar S-1 modificat, depus luni la Securities and Exchange Commission (SEC), subliniază intenția companiei de a intra pe piața în creștere a criptomonedelor.

Această depunere, nu a fost o simplă formalitate, ci o evoluție majoră care a pus în evidență mecanismul integral de creare și răscumpărare a fondurilor. În mod semnificativ, cea mai recentă revizuire propune un "model de randament în numerar" despre care analiștii și experții din industrie au speculat. "Trustul emite și răscumpără coșuri în mod continuu", așa cum subliniază documentul procesul operațional cheie. Accentul este pus pe tranzacțiile care se bazează în principal pe numerar. Cu toate acestea, există o posibilitate interesantă pentru un proces de răscumpărare "în natură", sub rezerva aprobării autorităților de reglementare, un aspect care păstrează un nivel de flexibilitate în cadrul operațional al ETF-ului. Alegerea aparentă a BlackRock $BLK-1.7% de a alege un model de răscumpărare bazat pe numerar semnalează o mișcare bună în contextul considerațiilor în curs de desfășurare, semnalând potențial o soluție provizorie, lăsând în același timp ușa deschisă pentru un model de răscumpărare "în natură". Diferența dintre cele două modele - în numerar și în natură - se bazează pe gestionarea portofoliului și pe tratamentul bitcoinilor. BlackRock, caută flexibilitate în gestionarea activelor în cadrul ETF-urilor. Cu toate acestea, SEC pare să încline spre primul model, cel în numerar, care necesită vânzarea imediată a participațiilor în bitcoin la cererea de răscumpărare, un proces considerat mai în concordanță cu practicile comerciale convenționale.

BLK
$749.80 -$13.00 -1.70%

Trecerea BlackRock la un model de răscumpărare în numerar înainte de Crăciun este văzută ca o mișcare proactivă de eficientizare a operațiunilor, arătând intenția de a se conforma preferințelor de reglementare, lăsând în același timp loc pentru potențiale ajustări în viitor.

Cum vedeți această schimbare? 😊 Dețin acțiunile și am înregistrat în prezent o creștere frumoasă de aproximativ 26%, iar compania este încă destul de departe de maximele sale. Personal, văd acest lucru ca pe un avantaj. Sunt un investitor în acțiuni, dar criptomonedele sunt aici și cred că activele digitale vor merge înainte. Pe de altă parte, există încă o mulțime de necunoscute și o mulțime de proiecte care se termină fatal, așa că sper să o apuce bine și să nu-i afecteze în vreun fel. 😊


BLK singur nu are/nu va avea un mare impact asupra BTC, alături de acesta mai sunt aproximativ 10 fonduri interesate de ETF-uri spot. Au un brand puternic, dar orice persoană rezonabilă va merge după TER, pentru că nu vor exista alte diferențe. Custodia le va fi asigurată tuturor de Coinbase, iar tipul de răscumpărare oferit îmi sugerează că vor să retragă cât mai mult "BTC fizic" din retail pentru a limita utilizarea lui reală ca bani.

Avem contracte futures de ceva timp, chiar și cu pakha, așa că avem doar un inel pentru a crea mai multe instrumente derivate pentru a umfla "artificial" cantitatea limitată de BTC emisă în circulație.

În curând am putea asista la o încercare de interzicere a "portofelelor criptografice ne-găzduite" și, dacă se va ajunge la asta, la o impozitare excesivă, taxe pe profiturile nerealizate și alte maimuțe similare.

Aceste fonduri ar putea ajuta BTC să își sporească legitimitatea, dar cred că ne-am putea lipsi de ele, iar în cele din urmă ar putea chiar dăuna sectorului.

De asemenea, sunt îngrijorat, așa cum scrieți, că unele șuruburi ar putea afecta $BLK-1.7% pe de altă parte, de asemenea, așa cum afirmați că au x alte fonduri de top. Nu cred că va afecta prețul BTC, dar dacă BTC urcă s-ar putea chiar să aducă mai multe profituri la BLK nu, pentru că acel ETF sigur nu va fi gratuit.

Bănuiesc că nu înțelegem ce fel de încurcătură a BTC ar putea afecta BLK? Scriu despre vreo 10 sau mai multe fonduri, toate acestea fiind susceptibile de a primi undă verde pentru acel ETF ca BLK.

Dacă există interes pentru aceste ETF-uri la fața locului, atunci cumpărarea tuturor acestor fonduri va avea un impact major asupra prețului BTC, mai ales că va exista jumătate din oferta de noi BTC după înjumătățire. Ele nu vor afecta codul și randamentul.

Dacă 10-12 jucători noi intră în acest sector în câteva luni, mă aștept ca TER să fie de aproximativ 0,5-0,8%, din păcate, nu știu câți bani pot veni 10-20 de miliarde? Dacă Ishares va avea poate 5 miliarde, vor fi profituri suplimentare, dar nimic substanțial.

Ei bine, depinde de decizia SEC, care cred că este destul de conservatoare, dar recunosc că această mișcare a BlackRock crește probabilitatea ca ETF-ul lor să fie aprobat. Dacă este cazul, atunci Bitcoin ar crește foarte probabil foarte mult în 2024🤔 Problema pe care o văd este că probabil că deja a fost destul de bine evaluat, iar în caz contrar există riscul unei scăderi puternice. Ei bine, ne aflăm la o răscruce de drumuri și nu va fi clar până la sfârșitul lunii ianuarie.

De acord, cred că și eu cred că vedem asta în preț acum, iar potențialul de dezaprobare ar putea cădea destul de tare. BTC se va înjumătăți anul viitor, așa că va crește oricum și vom vedea cum se va ocupa SEC 😊.