S&P 500 ^GSPC
4,987.28
-0.48%
Nvidia NVDA
$813.22
-3.96%
Meta META
$485.50
-3.25%
Amazon AMZN
$175.86
-1.87%
Apple AAPL
$164.53
-1.50%
Microsoft MSFT
$400.61
-0.91%
Alphabet GOOG
$156.06
-0.89%
Tesla TSLA
$149.30
-0.42%

Družba BlackRock in njeni ukrepi ... $BLK+0.3%

Prijatelji, podajmo malo mnenja o tem podjetju. Verjetno ga vsi poznamo, je velikan med svojimi, in čeprav smo predvsem in samo borzni portal, kot vlagatelj v to podjetje lahko in po mojem mnenju bodo prihodnje poteze za povezovanje s svetom kriptovalut in načrti za ETF-je nanj močno vplivale.

S strateško potezo, ki predstavlja pomemben korak v razvijajočem se okolju naložb v kriptovalute, je BlackRock s predlaganim skladom, s katerim se trguje na borzi (ETF), naredil odločilen korak. Vložitev simbola "IBIT" v spremenjeni vlogi S-1 pri Komisiji za vrednostne papirje in borzo (SEC) v ponedeljek poudarja namero podjetja, da vstopi na rastoči trg kriptovalut.

Ta prijava, ni bila zgolj formalnost, temveč pomemben razvoj, ki je v ospredje postavil integralni mehanizem ustvarjanja in odkupa skladov. Pomembno je, da je v najnovejši reviziji predlagan "model denarnega donosa", o katerem so špekulirali analitiki in strokovnjaki iz panoge. "Sklad za upravljanje skladov (Trust) sproti izdaja in odkupuje košarice," kot je v dokumentu opisan ključni operativni proces. Poudarek je na transakcijah, ki temeljijo predvsem na denarju. Vendar obstaja zanimiva možnost za postopek odkupa "v naravi", ki je predmet regulativne odobritve, kar je točka, ki ohranja raven prožnosti v operativnem okviru ETF. BlackRock $BLK+0.3% je očitno izbral model odkupa na podlagi gotovine, kar je dobra poteza v kontekstu tekočih premislekov, saj lahko pomeni začasno rešitev, hkrati pa pušča odprta vrata za model odkupa "v naravi". Razlika med obema modeloma - gotovinskim in stvarnim - temelji na upravljanju portfelja in ravnanju z bitcoini. BlackRock si prizadeva za prožnost pri upravljanju sredstev v ETF-jih. Vendar se zdi, da se SEC nagiba k prvemu, gotovinskemu modelu, ki zahteva takojšnjo prodajo imetij bitcoinov ob zahtevi za odkup, kar je postopek, ki se zdi bolj v skladu z običajnimi poslovnimi praksami.

BLK
$749.86 $2.56 +0.34%
1 Day
+0%
5 Days
+2.35%
1 Month
+4.49%
6 Months
+20.16%
YTD
+3.76%
1 Year
+23.08%
5 Years
+96.22%
Max.
+5,776.86%

BlackRockov prehod na gotovinski model odkupa pred božičem velja za proaktivno potezo za racionalizacijo poslovanja, ki kaže na namero, da se uskladi z regulativnimi preferencami, hkrati pa pušča prostor za morebitne prilagoditve v prihodnosti.

Kako vidite ta premik vi? 😊 Sem lastnik delnice in trenutno sem zrasel za približno 26 %, podjetje pa je še vedno precej daleč od svojih najvišjih vrednosti. Osebno to vidim kot prednost. Sem vlagatelj v delnice, vendar so kriptovalute tukaj in digitalno premoženje bo po mojem mnenju šlo naprej. Po drugi strani je še vedno veliko neznank in veliko projektov, ki se usodno končajo, zato upam, da bodo to pravilno ujeli in jim to ne bo kakor koli škodilo. 😊


No comments yet