S&P 500 ^GSPC 5,073.34 +0.05%
Tesla TSLA $162.27 +12.16%
Nvidia NVDA $796.86 -3.32%
Amazon AMZN $177.02 -1.41%
Apple AAPL $169.04 +1.28%
Alphabet GOOG $161.09 +0.73%
Meta META $494.06 -0.41%
Microsoft MSFT $409.08 +0.37%

Nike reduce previziunile. Acțiunile scad semnificativ astăzi, înainte de deschiderea pieței.

Nu este nevoie să vă prezint Nike $NKE+0.7%, poate că toți avem ceva de la ei acasă. Ei nu și-au mulțumit prea mult acționarii astăzi și scad până la 12% înainte de deschiderea pieței.

Alte companii de îmbrăcăminte sportivă sunt, de asemenea, în scădere odată cu acest anunț, după ce cheltuielile slabe ale consumatorilor au forțat producătorul de încălțăminte Air Jordan 1 să își reducă prognoza anuală de vânzări și să semnaleze o schimbare în strategia sa de creștere a profitului în funcție de vânzări. Acțiunile rivalilor Adidas și Puma au scăzut cu aproximativ 5% fiecare, iar Lululemon cu 2% și Under Armour cu aproximativ 6%.

Joi, compania a dezvăluit, de asemenea, un plan de reducere a costurilor de 2 miliarde de dolari și a declarat că adoptă o "abordare mai prudentă" în planificarea pentru restul anului, punând reducerea prognozei pe seama slăbiciunii activității sale online și a creșterii promoțiilor.

Unii analiști au spus că Nike $NKE+0.7% ar putea, de asemenea, să rămână în urmă în ceea ce privește inovația și să piardă cotă de piață în fața altor mărci precum Lululemon și Hoka de la Deckers Outdoor.

NKE

Nike

NKE
$94.69 $0.67 +0.71%

"Nike are nevoie de investiții de marketing sporite și îmbunătățite, în timp ce Hoka, On și Lululemon continuă să se extindă cu o achiziție și o retenție sporită a clienților", au declarat analiștii TD Cowen după ce au retrogradat acțiunile de la "outperform" la "market perform" la "market perform".

Nike a dezvăluit, de asemenea, planurile de a-și simplifica gama de produse, de a crește automatizarea și de a introduce stiluri mai proaspete pentru a atrage consumatorii.

"Deși credem că acest (plan de reducere a costurilor) este o schimbare pozitivă, va fi nevoie de ceva timp pentru a vedea o proliferare a noilor produse și inovații, iar macroul moale va continua să pună presiune asupra rezultatelor între timp", a declarat Abbie Zvejnieks de la Piper Sandler. Brokerul și-a redus prețul țintă la 107 dolari de la 112 dolari.

Am avut această companie în portofoliul meu de când investesc, dar până acum întotdeauna doar pentru scurt timp, aproximativ două săptămâni, așa că am luat-o ca un fel de tranzacție "mai lungă". Vreau să-mi construiesc treptat un portofoliu de dividende, așa că această companie nu se încadrează atât de mult în el, însă, preluarea acestor situații, a acestor dip-uri și intrarea pe creștere poate da roade. Personal, am încredere în această marcă, chiar dacă există o mulțime de ele pe piață. 😊 Tu ce părere ai?


Mulțumesc pentru informații, mă abonez mult. Mi se pare că întotdeauna au stăpânit foarte bine marketingul și mi se pare că sunt în frunte în materie de inovație.

🙏 Sunt de acord, iau scăderea ca pe o oportunitate pentru acționarii cărora le place compania. Nike are un marketing puternic, se vede foarte mult în lumea sportului.

Am înțeles:)

Cu o astfel de primă, orice deficit de rezultate este pedepsit în mod corespunzător - și pe bună dreptate.

Da, dar cred că acum, respectiv, un preț sub 100$ este bun pentru mine.

Cred că ar putea fi. Eu aș înclina mai degrabă spre 90.

Va trebui să văd cum își bazează analiștii aceste ipoteze privind "inovarea întârziată". Nike nu este cunoscută doar pentru marketingul perfect, ci și pentru tehnologia sa care este mereu cu un pas înaintea concurenței. Acțiunile au fost scumpe, așa că în prezent au revenit undeva în jurul mediei pe 5 ani.

Nici eu nu cunosc tehnologia lor, dar cred că este o companie foarte bună. Prețul e mișto acum, eu cumpăram sub 100 de dolari și mi se pare corect.

Compania este ireală. Dacă nu ai Nike printre tineri, e ca și cum nu ai exista. Această companie are un viitor strălucit.

Sunt de acord, va funcționa în continuare, trebuie doar să continue să se orienteze bine către oameni, ceea ce, sperăm, le va menține marketingul. Pantofii lor sunt, de asemenea, tranzacționați pe bursa de pantofi. 😁

Nu-mi cumpăr pantofi de alergare decât Nike - pegasus. Aceștia sunt purtați de toți cursanții de atletism. Pantofii Nike au aproximativ 70% dintre atleți.

Ei anulează o mulțime...

Da, aș putea să citesc asta, ar fi un scurt articol frumos astăzi. 😂

Exact! :D