S&P 500 ^GSPC 5,064.78 -0.11%
Tesla TSLA $160.59 +11.00%
Nvidia NVDA $799.24 -3.03%
Amazon AMZN $176.65 -1.61%
Meta META $490.25 -1.18%
Apple AAPL $168.55 +0.99%
Microsoft MSFT $408.73 +0.28%
Alphabet GOOG $160.20 +0.18%

A Nike csökkenti az előrejelzéseket. A részvények ma a piacnyitás előtt jelentősen esnek.

A Nike $NKE-t+0.8% nem kell bemutatnom, talán mindannyiunknak van otthon valami tőlük. Ma nem sok örömet szereztek a részvényeseiknek, akár 12%-ot is leírnak a piacnyitás előtt.

Más sportruházati cégek is esnek ezzel a bejelentéssel, miután a gyenge fogyasztói költekezés arra kényszerítette az Air Jordan 1 cipőgyártót, hogy csökkentse éves értékesítési előrejelzését és jelezze, hogy változtat a nyereség-értékesítés stratégiáján. A rivális Adidas és a Puma részvényei egyenként mintegy 5%-kal, a Lululemon 2%-kal, az Under Armour pedig mintegy 6%-kal esett.

A vállalat csütörtökön egy 2 milliárd dolláros költségmegtakarítási tervet is bemutatott, és közölte, hogy "óvatosabb megközelítést" alkalmaz az év hátralévő részének tervezése során, az előrejelzés csökkentését az online üzletág gyengeségére és a fokozott promóciókkal kapcsolatos okokra fogta.

Egyes elemzők szerint a Nike $NKE+0.8% az innováció terén is lemaradhat, és részesedést veszíthet más márkákkal szemben, mint például a Lululemon és a Deckers Outdoor's Hoka.

NKE

Nike

NKE
$94.75 $0.73 +0.78%

"A Nike-nak nagyobb és jobb marketing befektetésekre van szüksége, miközben a Hoka, az On és a Lululemon tovább terjeszkedik a megnövekedett ügyfélszerzéssel és -megtartással" - mondták a TD Cowen elemzői, miután "outperform"-ről "market perform"-ra minősítették le a részvényt.

A Nike azt is nyilvánosságra hozta, hogy tervezi termékkínálatának egyszerűsítését, az automatizálás növelését és frissebb stílusok bevezetését a fogyasztók vonzása érdekében.

"Bár úgy gondoljuk, hogy ez (a költségcsökkentési terv) pozitív elmozdulás, időbe telik, amíg az új termékek és az innováció elterjedését látjuk, és a puha makrogazdaság addig is nyomást gyakorol az eredményekre" - mondta Abbie Zvejnieks a Piper Sandlertől. A bróker 112 dollárról 107 dollárra csökkentette célárát.

Amióta csak befektetek, ez a vállalat a portfóliómban van, de eddig mindig csak rövid ideig, körülbelül pár hétig, így egyfajta "hosszabb" kereskedésként vettem. Fokozatosan szeretnék osztalékportfóliót építeni, így a cég nem nagyon fér bele, azonban az ilyen helyzetek, mélypontok felszedése és a növekedésért való beszállás kifizetődő lehet. Én személy szerint bízom ebben a márkában, annak ellenére, hogy rengeteg ilyen van a piacon. 😊 Mi a helyzet veled?


No comments yet