S&P 500 ^GSPC
5,123.41
-1.46%
Nvidia NVDA
$881.95
-2.67%
Meta META
$511.90
-2.15%
Tesla TSLA
$171.05
-2.03%
Amazon AMZN
$186.13
-1.54%
Microsoft MSFT
$421.90
-1.41%
Alphabet GOOG
$159.19
-1.00%
Apple AAPL
$176.55
+0.86%

O să mă alătur și eu și probabil că o să descopăr și eu complet cărțile, pentru că nu le am în procente. Oricum, oricum în 2024 aș vrea să încerc să comercializez cumva povestea cum se spune. Am trecut prin eșecuri în afaceri și falimente. În urmă cu un an și jumătate o luam de la zero, cu o tabula rasa. Ei bine, cum stau cu acel an și jumătate. Am 11.000 de dolari în acțiuni, care în prezent au un randament de aproximativ 17% pentru acest an. Apoi am 32k în aur și aproximativ 15k în cripto. Da, din păcate cel mai puțin acolo, deși cred că va crește în 2024, dar nu am prins fundul și nu vreau să mai cumpăr la acele prețuri. A și întotdeauna țin 2-3 plăți în bancă ca rezervă, dar nu e apreciat pentru că e ca să pot folosi imediat. Și apoi pe Revolut mai am încă 1.000 de dolari gata de plecare. Întotdeauna schimb fondurile acolo din cauza cursului de schimb și trimit fonduri la exchange în tranșe de $1k. 😊 ...așa că nu țin prea mult în numerar în acest moment. Doar numerar pentru orice nevoi de urgență.

Mulțumesc foarte mult pentru că ne-ai împărtășit, povestea ta este admirabilă. Frumoasă călătorie într-un an și jumătate, doar din punct de vedere al mentalității. Degetele încrucișate!

Mulțumesc, încerc. M-a schimbat foarte mult accidentul și, așa cum scrii, e vorba mult de a o aranja să o pun undeva, să o salvez și să nu merg și să mă bucur de ea. Încerc și vreau doar să le arăt oamenilor că, așa cum se spune, poți țese un bici din rahat. Un pic de jargon sportiv. 😂 ...Nu e ușor la vârsta mea când se așteaptă mai mult să îmi construiesc o familie, dar obiectivul meu este să îmi construiesc un portofoliu de 1 milion de cecuri pentru a face ceva cu el. Mulțumesc și să-ți fie bine și ție. 😊

Dacă nu se ia în calcul rezerva, aproximativ 15% din portofoliu.

Da, am vrut să spun fără rezerve. Mulțumesc!

Super

Acum am 10%, vă așteptați la o scădere anul viitor și, prin urmare, vedeți o oportunitate de a cumpăra? Am o apreciere frumoasă pe $MSFT-1.4%, dar nu știu ce să fac cu ea...

Este mai degrabă o acumulare datorată închiderii unor poziții care cred că sunt "stoarse". Nu vreau să cumpăr prea mult când toată lumea este atât de lacomă. Mă aștept ca impulsul să se estompeze cel puțin parțial la începutul lunii ianuarie - voi fi pregătit.

Da, înțeleg perfect. Mă duc să-mi iau banii.

0%. Care este rostul numerarului după sfârșitul pieței bear dacă eu cred că a venit deja fundul și orice capital suplimentar poate fi obținut prin credit? Oricine nu era îngrijorat în ianuarie nu poate decât să râdă astăzi de orice economii sau fonduri repo.

Actuala piață ascendentă a fost în desfășurare timp de câteva săptămâni bune, așa că ar putea exista oportunități de a lua unele profituri.

Depinde de ceea ce aveți acolo. Dacă a acumulat obligațiuni americane pe termen lung sau titluri cu capitalizare mică, de exemplu, se află doar la începutul creșterii în anticiparea scăderii ratelor.

Păstrez 20 % în caș pentru urgențe etc.

În prezent, 6%, dar asta doar pentru că încă oscilez între $VLD-4.4% și $MRNA-1.7% cei 6% provin din câștiguri extraordinare și, prin urmare, sunt destinați la 🚀/⚰️ mâine voi paria și va fi din nou zero. Mă țin consecvent de DCA investiții regulate de la venituri regulate la ETF-uri de siguranță imediat (pentru o anuitate solidă ar trebui teoretic să fie suficiente și știu chiar că siguranța este relativă dar ce nu este 🤷‍♂️) și neregulate de la extraordinare la investiții mai riscante (știu că VLD este probabil deja un joc de noroc pur😂) dar de asemenea întotdeauna cât mai curând posibil. 🤞

Deci nici măcar nu încercați să vă sincronizați cu piața, indiferent de situația macroeconomică? Poate rezonabil, voi continua să încerc în mod naiv. 😁

Păi da, sunt total de acord cu întrebarea ce pentru când chiar nu mai am capacitatea😂.

Voi adăuga 🚀/⚰️ sunt (ar trebui să fie) tehnologii de întrerupere, iar orizontul de investiție este de 5 ani + pentru a oferi companiei suficient timp pentru a crește sau a da faliment, așa că cred că momentul nu contează atât de mult.

În mod direct cu brokerul, acesta reprezintă în prezent aproximativ 5% din portofoliu.

În cazul unui broker, cred că este mai bine să dețină mai puțin. La majoritatea brokerilor, procentul de dobândă este destul de mic.

Exact, majoritatea banilor mei sunt în bancă, bineînțeles.

Depinde de fiecare caz în parte. Eu primesc un credit de 5% în contul meu în USD. 😇

Ei bine, eu investesc de ani de zile, așa că nu vând prea mult și am lichidități în portofoliu, așa că 3%, uneori 5-10% cel mult. Tind să fac în așa fel încât, atunci când vreau să cumpăr acțiuni, îi iau direct de la bancă și îi cumpăr imediat. În bancă am de obicei doar 30-35% cash pentru chirii etc. Cu o rezervă pentru câteva luni. Pentru că nu vreau să ajung în punctul în care trebuie să vând acțiuni pentru chirie sau altceva, de unde și rezerva.

Am înțeles. De asemenea, nu mi-ar plăcea să mă aflu într-o situație în care să fiu nevoit să mă bazez pe un portofoliu de acțiuni.