S&P 500 ^GSPC 5,010.6 +0.87%
Nvidia NVDA $795.18 +4.35%
Tesla TSLA $142.05 -3.40%
Amazon AMZN $177.23 +1.49%
Alphabet GOOG $157.95 +1.43%
Apple AAPL $165.84 +0.51%
Microsoft MSFT $400.96 +0.46%
Meta META $481.73 +0.14%

7 acțiuni de top pentru 2024, potrivit analiștilor Citibank

Constantin
29. 12. 2023
6 min read

Investitorii caută răspunsuri, iar analiștii bancari le oferă. De data aceasta avem câteva selecții de acțiuni interesante pentru 2024 de la analiștii Citibank. Lasă-te inspirat de selecția lor, care include finanțe, industria aerospațială și logistică.

Deși economiștii de la Citi prevăd o recesiune undeva la jumătatea anului 1924, ei mai spun că până la sfârșitul aceluiași an indicele S&P 500 va depăși maximele anterioare și va încheia anul la peste 5.100 de puncte.

Acest optimism este dublat de presupunerea că amenințarea unei recesiuni a fost integrată de ceva timp în prețurile acțiunilor și nu ar trebui să ducă la un declin semnificativ al pieței.

"Dezbaterea cheie este tocmai măsura în care investitorii și companiile și-au redus implicit așteptările pentru că recesiunea este în centrul atenției de mai bine de un an. Noi susținem că profiturile se vor dovedi rezistente în comparație cu impactul recesiunilor din anii anteriori", a scris Scott Chronert, strategul pentru acțiuni americane al Citi, în perspectivele băncii pentru America de Nord.

Cine va fi învingător în 2024?

Ca parte a raportului, Citi a împărtășit și câteva dintre cele mai bune alegeri de acțiuni din fiecare sector. Să luăm câteva exemple.

Din sectorul bancar, Citi a ales KeyCorp, compania-mamă a KeyBank, ca fiind una dintre cele mai preferate acțiuni bancare din SUA. Analistul Keith Horowitz are în prezent un preț țintă de 15 dolari, ceea ce implică o creștere de aproximativ 5%.

"La intrarea în ciclul de creditare, preferăm numele cu un risc de credit sub medie și cu un potențial puternic de creștere a veniturilor nete din dobânzi, ca urmare a reevaluării activelor fixe. Având în vedere structura portofoliului de credite și a scadențelor fixe, KEY ar putea beneficia cel mai mult de reevaluarea prețurilor", a scris acesta.

În cadrul companiilor aeriene, analistul Citi Stephen Trent a citat Delta ca fiind una dintre cele mai bune alegeri.

"Schimbările structurale post-pandemică înseamnă o utilizare mai redusă a orelor de bloc, mai multe călătorii mixte și mai mulți pasageri premium economy. Aceste tendințe ar trebui să favorizeze în continuare puternic companiile aeriene de rețea precum Delta", a scris acesta.

Trent crede că Delta ar putea crește cu 36% și ar putea atinge prețul său țintă de 56 de dolari.

Jason Gursky, analist la Citi, a evidențiat Boeing și L3Harris Technologies ca fiind două dintre cele mai bune alegeri ale sale în categoria aerospațială și de apărare. Prețul său țintă de 271 de dolari pentru Boeing implică o creștere de 4%, în timp ce prognoza sa de 238 de dolari pentru L3Harris înseamnă că acțiunile ar putea crește cu 14%.

Gursky a citat creșterea cheltuielilor militare în SUA și în Europa și o redresare post-pandemică a transportului aerian ca fiind catalizatori pentru acțiuni.

"În opinia noastră, aceste dinamici ar trebui să permită îmbunătățirea fluxului de numerar și o creștere susținută a câștigurilor în următorii ani pentru companiile din acoperirea noastră", a scris el.

De asemenea, Citi a enumerat General Motors ca fiind una dintre cele mai preferate acțiuni ale sale în sectorul auto din SUA, FedEx pentru transporturi și Rockwell Automation pentru industriile diversificate.

7 acțiuni pentru 2024

$KEY+0.1% KeyCorp

Acest holding bancar cu birouri pe întreg teritoriul Statelor Unite oferă o gamă largă de servicii bancare pentru persoane fizice, companii și instituții. Prezența sa îndelungată pe piață și poziția sa puternică au făcut din ea un jucător cheie în industria bancară din SUA. Investiția în această acțiune poate fi o alegere interesantă pentru investitorii care caută o companie stabilă și solidă în industria bancară.

KEY

KeyCorp

KEY
$14.64 $0.01 +0.07%
Capital Structure
Market Cap
13.7B
Enterpr. Val.
36.0B
Valuation
P/E
18.8
P/S
1.6
Dividends
Yield
5.6%
Payout
78.1%

$DAL+3.0% Delta Air Lines Inc.

Compania operează o flotă aeriană extinsă și asigură mii de zboruri zilnice către diverse destinații din întreaga lume. Delta Air Lines este una dintre cele mai importante companii aeriene din lume și pune accentul pe servicii de calitate pentru clienți, siguranță și fiabilitate. Acțiunile companiei pot fi o oportunitate de investiție interesantă pentru cei care cred în redresarea industriei aeriene după evenimentele globale și în perspectiva creșterii cererii de servicii aeriene.

DAL
$49.02 $1.45 +3.05%
Capital Structure
Market Cap
31.6B
Enterpr. Val.
53.8B
Valuation
P/E
6.3
P/S
0.5
Dividends
Yield
0.6%
Payout
3.7%

$BA+0.4% Boeing Co.

Una dintre cele mai mari companii producătoare din lume, cunoscută pentru produsele sale aerospațiale inovatoare, inclusiv aeronave comerciale, aeronave militare și zboruri spațiale. Tehnologia avansată, inovația și acoperirea globală a Boeing îi conferă o poziție puternică pe piață, iar acțiunile sale reprezintă o alegere atractivă pentru investitorii care urmăresc sectorul aerospațial și caută oportunități de investiții în companii aerospațiale de top cu perspective de creștere și inovare.

BA
$170.48 $0.66 +0.39%
Capital Structure
Market Cap
104.0B
Enterpr. Val.
144.1B
Valuation
P/E
-46.5
P/S
1.3
Dividends
Yield
-
Payout
-0.2%

$LHX+1.3% L3Harris Technologies Inc.

Compania oferă un portofoliu extins de produse și servicii pentru industria de apărare, inclusiv comunicații, electronică, tehnologie spațială, aerospațială și alte domenii. Este cunoscută pentru capacitatea sa de a crea sisteme avansate pentru comunicații, securitate și apărare. Acțiunile pot fi potrivite pentru investitorii care doresc să investească în industria tehnologică și de apărare.

LHX
$208.14 $2.69 +1.31%
Capital Structure
Market Cap
39.6B
Enterpr. Val.
52.9B
Valuation
P/E
32.4
P/S
2.0
Dividends
Yield
2.2%
Payout
70.7%

$GM+2.0% General Motors Co.

O companie auto cu o istorie bogată care a devenit unul dintre cei mai importanți producători auto din lume. Compania se concentrează pe fabricarea și vânzarea de vehicule de diferite mărci, inclusiv Chevrolet, GMC, Cadillac și Buick. Acțiunile companiei sunt potrivite pentru investitorii care sunt interesați de sectorul industrial și caută o companie stabilă și consacrată, cu potențial de creștere pe termen lung.

GM
$43.21 $0.84 +1.98%
Capital Structure
Market Cap
49.9B
Enterpr. Val.
153.7B
Valuation
P/E
5.9
P/S
0.3
Dividends
Yield
0.9%
Payout
5.9%

$FDX+1.2% FedEx Corp

O companie globală de transport și logistică care oferă o varietate de servicii de transport și logistică. Compania este cunoscută pentru serviciile sale de livrare expres, inclusiv pentru livrarea rapidă pe calea aerului și la sol. Acțiunea este o alegere interesantă pentru investitorii care urmăresc sectorul transporturilor și al logisticii și care caută oportunități de investiții în sectorul livrărilor internaționale și al logisticii.

FDX
$270.15 $3.16 +1.18%
Capital Structure
Market Cap
66.5B
Enterpr. Val.
98.4B
Valuation
P/E
15.6
P/S
0.8
Dividends
Yield
1.9%
Payout
28.2%

$ROK+1.3% Rockwell Automation Inc.

Companie specializată în soluții de automatizare a proceselor industriale și de control al sistemelor automate. Compania oferă o gamă largă de produse și servicii, inclusiv platforme software și componente hardware care ajută companiile industriale să crească eficiența și productivitatea. Acțiunea poate fi potrivită pentru investitorii care doresc să investească în sectorul tehnologic, cu accent pe automatizarea industrială.

ROK
$273.47 $3.51 +1.30%
Capital Structure
Market Cap
31.3B
Enterpr. Val.
34.8B
Valuation
P/E
26.0
P/S
3.5
Dividends
Yield
1.8%
Payout
45.2%

▪️◾◼️◾▪️

Veți găsi o mulțime de surse de inspirație pe Bulios, dar selecția finală a acțiunilor și construcția portofoliului depinde, desigur, de dumneavoastră, așa că faceți întotdeauna o analiză amănunțită pe cont propriu. Instrumentele practice din cadrul abonamentului Bulios Black vă stau întotdeauna la dispoziție.

Sursă.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.