S&P 500 ^GSPC 5,010.6 +0.87%
Nvidia NVDA $795.18 +4.35%
Tesla TSLA $142.05 -3.40%
Amazon AMZN $177.23 +1.49%
Alphabet GOOG $157.95 +1.43%
Apple AAPL $165.84 +0.51%
Microsoft MSFT $400.96 +0.46%
Meta META $481.73 +0.14%

7 top részvény 2024-re a Citibank elemzői szerint

Ferkó Joó
29. 12. 2023
8 min read

A befektetők válaszokat keresnek, és a banki elemzők kínálnak is. Ezúttal a Citibank elemzőitől kaptunk néhány érdekes részvényválasztást 2024-re. Inspirálódjon az ő válogatásukból, amely a pénzügyeket, a repülőgépipart és a logisztikát foglalja magába.

Bár a Citi közgazdászai recessziót jósolnak valamikor 2024 közepére, azt is mondják, hogy ugyanezen év végére az S&P 500 index meghaladja korábbi csúcspontjait, és 5100 pont felett zárja az évet.

Ez az optimizmus azzal a feltételezéssel párosul, hogy a recesszió veszélye már egy ideje beárazódott a részvényárfolyamokba, és nem vezethet jelentős piaci visszaeséshez.

"A legfontosabb vita éppen az, hogy a befektetők és a vállalkozások mennyire csökkentették implicit módon a várakozásaikat, mivel a recesszió már több mint egy éve a figyelem középpontjában van. Mi amellett érvelünk, hogy a korábbi évek recesszióinak hatásaihoz képest a nyereségek ellenállónak bizonyulnak" - írta Scott Chronert, a Citi amerikai részvénystratégája a bank észak-amerikai kilátásaiban.

Ki lesz a győztes 2024-ben?

A jelentés részeként a Citi megosztotta az egyes szektorok legjobb részvényválasztásait is. Vegyünk néhány példát.

A bankszektorból a Citi a KeyCorpot, a KeyBank anyavállalatát választotta az egyik legkedveltebb amerikai bankrészvénynek. Keith Horowitz elemző jelenleg 15 dolláros célárfolyamot határoz meg, ami nagyjából 5%-os emelkedést jelent.

"A hitelciklusba belépve előnyben részesítjük azokat a neveket, amelyeknél az átlagosnál alacsonyabb a hitelkockázat és erős nettó kamatbevétel-növekedési potenciál van a befektetett eszközök átárazódásából. A hitelportfólió és a fix lejáratok szerkezetét tekintve a KEY profitálhat leginkább az átárazódásból" - írta.

A légitársaságokon belül Stephen Trent, a Citi elemzője a Deltát említette az egyik legjobb választásként.

"A járvány utáni szerkezeti változások alacsonyabb blokkidő-felhasználást, több vegyes utazást és több prémium economy utas jelentenek. Ezek a tendenciák továbbra is erősen kedveznek az olyan hálózatos légitársaságoknak, mint a Delta" - írta.

Trent úgy véli, hogy a Delta 36%-kal növekedhet, és elérheti az 56 dolláros célárat.

Jason Gursky, a Citi elemzője a Boeinget és az L3Harris Technologies-t emelte ki a repülőgépipar és védelem kategóriában a két legjobb választásnak. A Boeingre vonatkozó 271 dolláros célárcélja 4%-os emelkedést jelent, míg az L3Harrisre vonatkozó 238 dolláros előrejelzése azt jelenti, hogy a részvény 14%-kal emelkedhet.

Gursky az amerikai és európai katonai kiadások növekedését, valamint a légi közlekedésben a járvány utáni fellendülést nevezte meg katalizátorként a részvények számára.

"Véleményünk szerint ezek a dinamikák lehetővé teszik a fedezetünkben lévő vállalatok számára a következő néhány évben a jobb cash flow-t és a tartós nyereségnövekedést" - írta.

A Citi az amerikai autóipari szektorban a General Motors-t, a szállítmányozási ágazatban a FedEx-et, a diverzifikált ipari vállalatoknál pedig a Rockwell Automationt sorolta a legkedvezőbb részvények közé.

7 részvény 2024-re

$KEY+0.1% KeyCorp

Ez az Egyesült Államok-szerte irodákkal rendelkező bankholding társaság a banki szolgáltatások széles skáláját nyújtja magánszemélyeknek, vállalkozásoknak és intézményeknek. Hosszú távú piaci jelenléte és erős pozíciója az amerikai bankszektor meghatározó szereplőjévé tette. A részvénybe való befektetés érdekes választás lehet azon befektetők számára, akik egy stabil és szilárd vállalatot keresnek a bankszektorban.

KEY

KeyCorp

KEY
$14.64 $0.01 +0.07%
Capital Structure
Market Cap
13.7B
Enterpr. Val.
35.3B
Valuation
P/E
18.8
P/S
1.8
Dividends
Yield
5.6%
Payout
94.2%

$DAL+3.0% Delta Air Lines Inc.

A vállalat kiterjedt légitársasági flottát üzemeltet, és naponta több ezer járatot üzemeltet a világ különböző célállomásaira. A Delta Air Lines a világ egyik vezető légitársasága, amely a minőségi ügyfélkiszolgálásra, a biztonságra és a megbízhatóságra helyezi a hangsúlyt. A vállalat részvényei érdekes befektetési lehetőséget jelenthetnek azok számára, akik hisznek a légiközlekedési ágazat globális események utáni fellendülésében és a légiközlekedési szolgáltatások iránti növekvő kereslet kilátásában.

DAL
$49.02 $1.45 +3.05%
Capital Structure
Market Cap
30.7B
Enterpr. Val.
53.0B
Valuation
P/E
6.1
P/S
0.5
Dividends
Yield
0.6%
Payout
3.7%

$BA+0.4% Boeing Co.

A világ egyik legnagyobb gyártóvállalata, amely innovatív repülőgépipari termékeiről ismert, beleértve a kereskedelmi repülőgépeket, a katonai repülőgépeket és az űrrepülést. A Boeing fejlett technológiája, innovációja és globális elérhetősége erős piaci pozíciót biztosít, részvénye pedig vonzó választás azon befektetők számára, akik figyelemmel kísérik a repülőgépipar ágazatát, és befektetési lehetőségeket keresnek a vezető, növekedési és innovációs kilátásokkal rendelkező repülőgépipari vállalatokban.

BA
$170.48 $0.66 +0.39%
Capital Structure
Market Cap
103.6B
Enterpr. Val.
143.8B
Valuation
P/E
-46.3
P/S
1.3
Dividends
Yield
-
Payout
-0.2%

$LHX+1.3% L3Harris Technologies Inc.

A vállalat széleskörű termék- és szolgáltatási portfóliót kínál a védelmi ipar számára, beleértve a kommunikációs, elektronikai, űrtechnológiai, űrkutatási és egyéb területeket. Arról ismert, hogy fejlett rendszereket hoz létre a kommunikáció, a biztonság és a védelem területén. A részvény alkalmas lehet a technológiai és védelmi iparágakba befektetni kívánó befektetők számára.

LHX
$208.14 $2.69 +1.31%
Capital Structure
Market Cap
39.1B
Enterpr. Val.
52.4B
Valuation
P/E
32.0
P/S
2.0
Dividends
Yield
2.2%
Payout
70.7%

$GM+2.0% General Motors Co.

Gazdag múltra visszatekintő autóipari vállalat, amely a világ egyik vezető autógyártójává vált. A vállalat különböző márkájú járművek gyártására és értékesítésére összpontosít, többek között a Chevrolet, GMC, Cadillac és Buick márkákra. A vállalat részvényei olyan befektetők számára alkalmasak, akik az ipari szektor iránt érdeklődnek, és egy stabil és befutott, hosszú távú növekedési potenciállal rendelkező vállalatot keresnek.

GM
$43.21 $0.84 +1.98%
Capital Structure
Market Cap
48.9B
Enterpr. Val.
152.6B
Valuation
P/E
5.8
P/S
0.3
Dividends
Yield
0.9%
Payout
5.9%

$FDX+1.2% FedEx Corp

Globális szállítási és logisztikai vállalat, amely különféle szállítási és logisztikai szolgáltatásokat nyújt. A vállalat expressz kézbesítési szolgáltatásairól ismert, beleértve a gyorsított légi és földi kézbesítést. A részvény érdekes választás azon befektetők számára, akik követik a szállítási és logisztikai ágazatot, és befektetési lehetőségeket keresnek a nemzetközi szállítási és logisztikai szektorban.

FDX
$270.15 $3.16 +1.18%
Capital Structure
Market Cap
65.7B
Enterpr. Val.
97.5B
Valuation
P/E
15.4
P/S
0.7
Dividends
Yield
1.9%
Payout
28.2%

$ROK+1.3% Rockwell Automation Inc.

Ipari folyamatautomatizálási és automatizált rendszerirányítási megoldásokra szakosodott vállalat. A vállalat termékek és szolgáltatások széles skáláját kínálja, beleértve a szoftverplatformokat és hardverkomponenseket, amelyek segítenek az ipari vállalkozásoknak a hatékonyság és a termelékenység növelésében. A részvény alkalmas lehet olyan befektetők számára, akik a technológiai szektorba kívánnak befektetni, hangsúlyt fektetve az ipari automatizálásra.

ROK
$273.47 $3.51 +1.30%
Capital Structure
Market Cap
30.9B
Enterpr. Val.
34.3B
Valuation
P/E
25.7
P/S
3.4
Dividends
Yield
1.8%
Payout
45.2%

▪️◾◼️◾▪️

A Bulioson sok inspirációt találhatsz, de a végső részvényválasztás és portfólióépítés természetesen csak rajtad múlik, ezért mindig végezz saját alapos elemzést. A Bulios Blacktagságon belüli gyakorlati eszközök mindig a rendelkezésére állnak.

Forrás: Bulios, Bulios, Bulios, Bulios, Bulios.


Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.