S&P 500 ^GSPC
5,116.12
-1.60%
Nvidia NVDA
$881.20
-2.75%
Meta META
$510.61
-2.40%
Tesla TSLA
$171.03
-2.04%
Amazon AMZN
$185.57
-1.84%
Microsoft MSFT
$421.70
-1.46%
Alphabet GOOG
$158.94
-1.15%
Apple AAPL
$175.93
+0.51%

Acest titlu de valoare a fost foarte popular în acest an și este în creștere ca titlu de creștere.

Florin Negrescu
29. 12. 2023
4 min read

CaterpillarInc. (NYSE: CAT), un jucător solid în industria globală de echipamente grele, a atras recent atenția prin prezentarea intrării sale în spațiul electrificării la CES 2024. Cu o istorie de aproape un secol, Caterpillar a rămas un lider constant și continuă să vină cu inovații în domeniul echipamentelor de construcții, miniere și industriale. Investitorii sunt în mod natural luați în seamă, iar acțiunile $CAT-2.4% au crescut cu peste 20% în acest an.

Despre companie:

Caterpillar Inc. este un producător mondial de top de echipamente grele, inclusiv echipamente de construcții și de minerit, motoare diesel off-road și turbine industriale cu gaz. Cu o istorie de aproape un secol, Caterpillar este specializată în produse și servicii inovatoare care joacă un rol cheie în lumea construcțiilor, a mineritului și a sectoarelor industriale.

Caterpillar a evoluat odată cu vremurile și continuă să inoveze

Inovație la CES 2024:

Consumer Electronics Show (CES) este un eveniment prestigios din Las Vegas, unde companiile prezintă cele mai recente produse și inovații tehnologice. La CES 2024, Caterpillar intenționează să prezinte cele două utilaje electrice inovatoare. Încărcătorul subteran cu sarcină utilă, emisii zero, baterie avansată la bord și încărcare rapidă va atrage cea mai mare atenție. În plus, Caterpillar va prezenta un miniexcavator alimentat cu baterii.

Performanță financiară:

Performanțele financiare ale Caterpillar au fost foarte solide în ultimii ani. În 2022, profitul pe acțiune a ajuns la 12,64 dolari, o creștere de 6% față de 2021. veniturile companiei în 2022 au ajuns la 59,4 miliarde de dolari, o creștere de 16,5% față de 2021. în general, veniturile, profiturile și activele au crescut pe termen lung. Dividendul este în prezent de aproximativ 2%. Dezavantajul aici este datoria ridicată, care a fost de 37,5 miliarde de dolari în 2022.

Cu toate acestea, datoria nu crește pe termen lung, ceea ce este, evident, un lucru bun.

Evoluția prețului acțiunilor :

Acțiunile $CAT-2.4% au crescut foarte solid pe termen lung, iar pentru acest an, acțiunile $CAT-2.4% au crescut cu peste 20%. P/E este în prezent de 16,8, ceea ce este ideal. Au existat câteva oportunități de cumpărare frumoase în acest an și eu personal am profitat de aceste oportunități. Pentru a afla prețul corect, vă recomand să aruncați o privire la Indicele Prețurilor Corecte aici, la Bulios.

CAT
$363.20 -$8.78 -2.36%
1 Day
-0.02%
5 Days
+0.49%
1 Month
+3.72%
6 Months
+19.26%
YTD
+14.66%
1 Year
+36.36%
5 Years
+152.73%
Max.
+20,876.88%

Concurență:

Caterpillar se confruntă cu concurența în sectorul echipamentelor grele din partea unor companii precum Komatsu, Volvo și Deere & Company, toate concurând pentru cota de piață. Reputația de lungă durată a Caterpillar pentru fiabilitate, împreună cu angajamentul său față de inovație, o plasează pe Caterpillar într-o poziție puternică în industrie.

Komatsu: Gigantul japonez Komatsu este un producător de top de echipamente pentru construcții și minerit, producând excavatoare, încărcătoare și alte echipamente industriale.

Volvo: Compania suedeză Volvo este specializată în producția de camioane, utilaje de construcții și motoare industriale, oferind un portofoliu larg de echipamente de transport și de construcții.

Deere &Company: Deere & Company, cunoscută sub numele de John Deere, este unul dintre cei mai importanți producători de utilaje agricole, producând tractoare și combine pentru a sprijini agricultura modernă.

Pro și contra:

Avantaje:

  • Inovație: Accentul pus de Caterpillar pe inovație este evident în mediul electrificării, demonstrând un angajament față de practicile durabile.
  • Prezență globală: Cu o prezență în peste 180 de țări, Caterpillar beneficiază de o bază de piață mare și diversă.

Dezavantaje:

  • Dependența de condițiile economice: Performanța companiei este strâns legată de ciclurile economice, ceea ce înseamnă sensibilitate la încetinirile din activitățile de construcții și minerit.
  • Tranziția laelectrificare: În ciuda mișcării promițătoare, tranziția la electrificare prezintă provocări în ceea ce privește infrastructura și ajustările operaționale.

Concluzie:

Portofoliul diversificat de produse și acoperirea globală a Caterpillar oferă investitorilor expunere la diferite industrii și piețe. Orientarea companiei către inovație, prezentată la CES 2024, o poziționează bine pentru viitorul ingineriei durabile.

Disclaimer: Aceasta nu este o recomandare de investiții. Acest articol este doar un rezumat al informațiilor și analizelor mele bazate pe informații și date din diverse surse. Investițiile sunt riscante și fiecare investitor ar trebui să își facă propria analiză și să își facă propria opinie despre o anumită companie sau acțiune.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.