S&P 500 ^GSPC 5,222.68 +0.16%
Tesla TSLA $168.47 -2.04%
Nvidia NVDA $898.78 +1.27%
Amazon AMZN $187.48 -1.07%
Alphabet GOOG $170.29 -0.75%
Apple AAPL $183.05 -0.69%
Microsoft MSFT $414.74 +0.59%
Meta META $476.20 +0.16%

Už jste tady někdy řešili společnost Footshop? Co si o ní myslíte? Zatím jsem tady na to nenarazila. Ale také začínám uvažovat o českých akciích. Co používáte na české akcie? Je Fio přehledné?

https://www.kurzy.cz/zpravy/734928-na-prazske-burze-se-zacaly-obchodovat-akcie-footshopu-byli-jsme-u-slavnostniho-zvoneni/

https://youtu.be/bDpm0CFeV8A?si=d5cQqBJPQD39qBnI


Ahoj Leni co ten sraz?

Již se to rýsuje :-) vypadá to nadějně :-) a asi se začne Prahou.

Tak co Leni co nakonec vyhrálo ?XTB

Nakonec zatím nevyhrálo nic. Smířím se prozatím asi s T212. Uvidím časem, plno věcí vyplyne pak samo😉Zatím moc nových informací, moc nových stránek a do toho teď ZIM a MPW🤣. Učím se jak poznat dobrou společnost a tyto úkoly mě naplňují až až 🤣. Ty máš XTB?

Ano mám XTB už rok a jsem hodně spokojeným uživatelem.Muzu říci že mobilní apka x station je boží až návyková 😉A co se týká kluků a jejich YouTube ...sledují je pravidelně viz p.Brichta,p.Vranka.atd Za mě top Leničko a MPW držím též a věřím 😉😄

Fio je velmi nepřehledné, ale na české akcie se to zdá být nejlepší volbou. To především kvůli zdanění dividend a poplatkům, které ale vlastně v porovnání se zahraničními brokery nejsou žádné terno...

děkuji za názor

Fio brokera jsem si udělal nedávno, protože mám u nich banku. Jsem s nima velice spokojen ale bohužel k brokerovi se musím vyjádřit negativně. Aplikace, nebo prostě to rozhraní je fakt hrozný. Chtěl jsem před vánoci ještě nakoupit nějaké české akcie a vzdal jsem to. Možná se ještě jednou zkusím tím proklikat a naučit, ale ač jsem chtěl být u nich, zvažuji XTB, protože tam prý jsou české akcie také. 😊 Takže to za mě názor, ale také nejsem ještě rozhodnutý kde české akcie nakoupím.

No tak to asi i u mě vyhraje časem XTB. Už mám T212 a Degiro no a ještě hlídat pak další :-D, ale třeba pak přejdu z T212 do XTB. To zase se ale musí vše prodat a nejde to přesunout. To je škoda, že to není, jako třeba když člověk přejde k operátorovi a vše za něj vyřídí :-D

To nevím jestli umí no, bohužel asi ne. Já bych nerušil to T212 jestli jsi tam spokojena. Dle recenzí si myslím že jo dobrý broker. To XTB je taky hodně chváleno, mě ale třeba tolik nevyhovuje to prostředí, v tom prostě u mě vítězí eToro. Ovšem v porovnání Fio vs XTB, tak to asi to XTB, to Fio je fakt vizuálně hrozné. 🙈

Já nakupuji české akcie na Patria Finance (pod ČSOB), kde jsou obecně dost vysoké poplatky, které jsou fixní (ne procentuální). U zahraniční akcií jsou ty poplatky nesmyslné, takže se to nevyplatí vůbec, ale u českých akcií při větším objemu je to v pohodě, záleží jaké častky chce člověk investovat. Na pravidelné nakupování po tisícovkách to neni, ale na občasný větší jednorázový nákup českých akcií to mě osobně vyhovuje.

Tak to není zatím pro mě :-) Možná za čas, děkuji

FIO používám, ale je to opravdu prahistorická platforma, jinak si myslím, že jsou lepší a bezpečnější české tituly než Footshop i vzhledem k velké konkurenci.

oukej díky moc :-)

Není vůbec za co. :)

ad Fio - asi nejhorší a nejvíc prehistorická platforma, ale někdo to na CZ tituly používá. Alternativy: Patria, XTB (to má ale omezenou nabídku titulů z BCPP, nemá např. vůbec firmy ze STARTu), nevím jak jsou na tom s nabídkou appkoví brokeři typu eToro apod.

ad Footshop - firma asi OK, ale na moje měřítka je to nezajímavá investice. Vidím tam hned několik red flagů: 
1) Obchodované objemy - není tam žádná likvidita, několik měsíců v kuse je klidně objem 0. V posledních měsících se zobchodovalo za nižší desítky tisíc(!) Kč. Ta akcie pak ani nemá proč růst, když to nikdo aktivně neobchoduje. To je btw zásadní bolest většiny titulů co za poslední dobu přišly na pražskou burzu.

2) Způsob jakým dlouhodobě fungují firmy co přijdou na BCPP - 10 vteřin hype, pak to neobchoduje doslova nikdo, chování majoritních vlastníků/managementů naprosto anti-akcionářský, a pak se stane obvykle jeden ze dvou scénářů: a) koupí to PPF/EPH/jiný velký hráč, vytěsní minority za almužnu a delistuje z burzy; b) majoritní vlastník se rozhodne, že na tý burze je to vlastně k ničemu a nechá to delistovat. Nemám moc důvodů si myslet, že Footshop dopadne nějak líp.

3) Tenhle typ byznysu by vzhledem k množství konkurence (menší sport/streetwear obchody, FootLocker, Amazon...) potřeboval nějaký moat, jinak to investorsky taky moc nedává smysl.

Moc děkuji za názor. Jsem myslela, že najdu poklad :-D to video bylo moc hezké a majitel jde kupředu s myšlenkami a rozvojem.

Používám Fio a není pro mne přehledné. Adekvátní alternativu ale neznám. 🙈

ok děkuji. Už Fio nechci :-D nikdo s ním není moc spokojen. Škoda že se nesnaží a nezlepší to.