S&P 500 ^GSPC 5,315.13 +0.13%
Tesla TSLA $179.16 +2.41%
Amazon AMZN $181.45 -1.14%
Microsoft MSFT $429.43 +0.96%
Apple AAPL $192.33 +0.68%
Meta META $466.66 -0.47%
Alphabet GOOG $179.07 +0.34%
Nvidia NVDA $948.60 +0.08%

Minuly rok som mal kupene clenstvo v SA. Tento rok uz na mna akcia neplatila, takze som clenstvo zrusil. Par clankov bolo vcelku zaujimavych, ale aby som za toto platil 239 USD, to sa mi nechce. Mam este zaplatene Simplywall.st.

Na Trackrecord je mozne pouzit https://stockanalysis.com/. Data za poslednych 10 rokov, je pre mna postacujuce. Pripadne https://roic.ai/.

Spolu so Simplywall.st., YahooFinance a pripadne tradingview si clovek dokaze urobit plnohodnotny obraz o spolocnosti. Nehovoriac o celkom slusnych zaznamoch na samotnom IBRK , kto pouziva tohoto brokera.

Díky za odkazy, už tam koukám.

Za mě je to super platforma třeba pro sledování dat nebo fundamentu různých společností.

Používám bezplatnou verzi a musím říct, že mi to snad stačí. Jediné, co mi chybí je delší track-record společností, ale posledních 5 let v mnoha případech na vytvoření obrázku o společnosti stačí. Občas bych si i nějaký článek rád přečetl, uznávám.

Já volně dostupné informace na SA využívám téměř každý den. Co se týče FA tak mi ty data v kombinaci s další řadou webů stačí a jednotlivé články beru jako doplnění informací a úvah, které by mě jinak nenapadly. Je ale potřeba vše brát s rezervou, jednak vždy nevíte jestli dotyčný člověk třeba nepracuje pro někoho kdo ty akcie potřebuje zrovna nakoupit/prodat a jaké má vlastně zkušenosti k tomu něco "doporučovat". Odhady vnitřní hodnoty a budoucího růstu pro jednotlivé akcie úplně přeskakuji a spíše jdu po samotném podnikání, popisu konkurence a celého sektoru/segmentu. Dost často také stravim více času v sekci komentářů než u samotného článku, protože se tam mnohdy objeví cenné informace nebo kritika analýz.

Přesně tak. Dneska je asi milion doporučení na koupi/prodej toho a onoho. Kdyby byla aspoň polovina z toho pravda a my se tím řídili, tak každý je megaprachatý a ještě k tomu za velmi krátký čas... Nesmysl. Investovat podle svých analýz, sympatií, plánů, záměrů apod..

Nic není ideální, ale investování je nutné brát asi i jako hobby. Nemusím (a ani nejde) a ani nechci asi trefit všechny superhyper procenta růstu společností, ale chci být spokojen s tím svým portfoliem, těšit se, že vlastním kousek třeba $SWK-0.6%, $T-1.6% , $CVS-0.4% ... Těšit se s jejich progresem a nakupovat při korekcích.

Portfolio neměnit každý půlrok, ale nechat až do důchodu a pak darovat dětem..

Tá posledná veta je úplne dokonalá:

"Portfolio neměnit každý půlrok, ale nechat až do důchodu a pak darovat dětem.."