S&P 500 ^GSPC
5,074.93
-0.06%
Tesla TSLA
$204.14
+2.21%
Alphabet GOOG
$137.28
-2.01%
Apple AAPL
$181.25
-0.76%
Meta META
$486.61
-0.09%
Amazon AMZN
$173.62
+0.05%
Microsoft MSFT
$407.36
-0.03%
Nvidia NVDA
$786.95
+0.01%

Văd că acțiunile $BABA-3.0% au scăzut cu peste 20% în ultimul an și chiar dacă este o companie chineză, mă gândesc să le cumpăr. Cu toate acestea, acest titlu nu este atât de important pentru mine și aș cumpăra acțiuni până sub 72 de dolari.

Aveți acțiuni $BABA-3.0% în portofoliu și la ce preț sunt supracumpărate?

BABA

Alibaba

BABA
$75.34 -$2.34 -3.02%
Capital Structure
Market Cap
195.1B
Enterpr. Val.
1.3T
Valuation
P/E
14.1
P/S
1.5
Dividends
Yield
0.2%
Payout
0.0%

Am deja o mică achiziție dar încă aștept pentru că ar trebui să mai scadă puțin nu mai puțin $BABA-3.0% în portofoliul meu vreau neapărat să am 👍 există posibilitatea unei aprecieri mari și chiar dacă există un risc mai mare merită.

Minunat, și eu văd lucrurile la fel, dar nu atât de optimist.

Încă nu știu despre China. Probabil că nu aș plasa în ea mai mult de 0,5% din portofoliul meu.

Și eu văd lucrurile la fel, sunt capabil să investesc maxim 4% în el.

4% în general pentru China sau pentru o anumită baba?

15% ptf. Sunt pregătit pentru orice scenariu, dar înclin spre un final fericit. 😁
Probabil că mă voi apropia treptat de 20%.

Asta numesc eu convingere! Lăsând la o parte toate scenariile negative, poți să-mi dai o idee despre cele pozitive? Cum va reveni Alibaba la creșterea sa superioară cu două cifre pentru a obține o evaluare în jurul valorii de PE 15-25?

Cota de piață este în scădere. Dar chiar și cu această creștere, cred că PE 15 este corect, având în vedere geolocalizarea. PE viitor actual = 7,5. Chiar și în ceea ce privește alți parametri, este brutal de ieftină (dacă cifrele sunt adevărate, ceea ce presupun că sunt).
Bilanț excelent care, sperăm, va fi folosit pentru răscumpărări, deși răscumpărările din acest an nu au mișcat prețul în niciun fel (suma a fost ridicolă în comparație cu capacitatea lor - acționarilor nu le pasă). Totuși, presupun că dividendele ar putea crește rapid, dar nu ne așteptăm din nou până anul viitor...

În ciuda problemelor din sectorul imobiliar, care reduc perspectivele de creștere a PIB-ului pentru anul viitor, cred că vor ieși cumva din deflație. Ei se află în altă parte a ciclului economic decât SUA. Acțiunile M2 ridicate ar putea ajuta, sau stimulentele fiscale din partea Chinei, care, desigur, vor fi finanțate prin datorii (noi emisiuni de obligațiuni în octombrie). În general, unele stimulente minore ar putea da pieței bursiere impulsul de care are nevoie. Ar urma intrările de capital.

De exemplu, această știre recentă m-a făcut să cred că, până la urmă, partidului nu-i pasă cum se comportă piața bursieră:
https://www.reuters.com/world/china/china-removes-official-after-video-games-rules-spark-turmoil-sources-2024-01-02/ https://www.reuters.com/world/china/china-removes-official-after-video-games-rules-spark-turmoil-sources-2024-01-02/

De asemenea, merită menționat că am 5% în $KWEB-2.3%. Mă întreb dacă nu ar fi trebuit să merg pe această cale mai "sigură". Va fi o mare dezamăgire dacă nu va funcționa, dar este un risc pe care sunt dispus să mi-l asum. Aș fi foarte bucuros de feedback sau de orice contestare a opiniilor mele - așa se învață cel mai bine!

Asta întreb și eu, pentru că, atunci când mă uit la companie și la grafic, nu văd graficul și nu văd de ce sau de ce cresc acțiunile BABA.

Este o poziție destul de importantă. Nu am prea multă încredere în acțiunile BABA și nu am deloc încredere în China :)