S&P 500 ^GSPC
5,088.8
+0.03%
Tesla TSLA
$191.97
-2.76%
Apple AAPL
$182.52
-1.00%
Meta META
$484.03
-0.43%
Nvidia NVDA
$788.17
+0.36%
Microsoft MSFT
$410.34
-0.32%
Amazon AMZN
$174.99
+0.23%
Alphabet GOOG
$145.29
-0.02%

Мики Маус, вероятно вече няма да го виждаме само в анимационни филми, защото Disney прекратява авторските му права.

Напоследък виждам доста новини за $DIS+0.0% в мрежата. Рисуваната мишка, върху която компанията е израснала, вече няма да има своите права, така че всеки друг може да я използва, без да пита компанията или да ѝ плаща нещо. 🐭

Най-известният герой на "Дисни" се преработва. И според мен не е никак красиво. За мен тази фигура все още си остава икона на детството. Тази година компанията изгуби защитата на авторските права върху ранната версия на Мики Маус, което даде възможност на създателите на филми и видеоигри да преосмислят семейния гризач - най-вече като убиец. Тези Мики няма да бъдат допуснати през портите на Вълшебното кралство.

DIS

Disney

DIS
$107.77 $0.13 +0.12%
1 Day
+0%
5 Days
-3.91%
1 Month
+14.79%
6 Months
+25.41%
YTD
+18.66%
1 Year
+5.81%
5 Years
-5.24%
Max.
+115,756.55%

Тази информация не отне много време да излезе наяве и вече в главите на режисьори и създатели на игри се зараждат всевъзможни идеи за това как да преосмислят мишката. Ето един пример. Стивън ЛаМорте, продуцент и режисьор, заяви, че работи по неозаглавен филм, който ще бъде заснет тази пролет в Ню Йорк и ще излезе на екран по-късно тази година. Действието му се развива на кораб, който е нападнат от пътниците от това, което ЛаМорте нарича "мистериозна, злобна и убийствена мишка".

Известните убийци могат да помогнат за спечелването на публиката, казва Рис Фрейк-Уотърфийлд, режисьор на "Мечо Пух: Кръв и мед".

Шоковата стойност също помага. "Мечо Пух е толкова дружелюбен и мил", казва Фрейк-Уотърфийлд. "Огромен контраст е да го видиш как хваща някого за главата и го пробожда в окото."

Продължението, "Мечо Пух: Кръв и мед 2", излиза през март с друг герой, който влезе в публичното пространство тази година: приятелят на Пух - Тигър. Скачащият тигър също ще убива хора, казва Фрейк-Уотърфийлд.

Това са нискобюджетни филми на ужасите, така че за мен те са просто скучни, негледаеми филми, които аз лично не бих си пуснала, за да убия времето. Разбира се, това е моето мнение, а за мнозина това може да бъде чудесен контраст и достатъчно хора, които чета, дори казват, че това може да помогне за оживяването на тези герои и да допринесе за рекламата на компанията.

Макар че всеки може да използва Мики от "Steamboat Willie" (известната и първа поява в черно-белия филм "Steamboat Willie" от 1928 г. заедно с приятелката му Мини Маус, чиято ранна версия вече също е обществено достояние), Disney притежава търговската марка на своя талисман, което означава, че компаниите не могат да се опитват да заблуждават хората, че техните преосмислени филми, предавания или игри идват от Disney - казва Дженкинс. Disney отказа да коментира обявените проекти, но в изявление заяви, че ще продължи да защитава по-модерните версии на Мики Маус, "точно както ще работи за защита срещу объркване на потребителите, причинено от неразрешено използване на Мики и други наши емблематични герои".

Какво мислите за тази промяна? 😊... разбира се, това може да бъде схванато по различни начини, могат да възникнат интересни идеи, много креативни хора са свободни да работят с персонажа на Мики, от друга страна, в днешно време, когато насилието вече е толкова често срещано явление, изглежда срамно да се завлича и този персонаж в това.


No comments yet