S&P 500 ^GSPC
4,975.57
-0.60%
Nvidia NVDA
$694.52
-4.35%
Tesla TSLA
$193.76
-3.10%
Amazon AMZN
$167.08
-1.43%
Apple AAPL
$181.56
-0.41%
Meta META
$471.75
-0.33%
Microsoft MSFT
$402.79
-0.31%
Alphabet GOOG
$142.20
+0.31%

Mickey egér, valószínűleg már nem csak rajzfilmekben fogjuk látni, a Disney megszünteti a szerzői jogait.

Mostanában elég sok hírt láttam a neten a $DIS-ről-1.9%. A rajzfilmegér, amin a cég felnőtt, többé nem lesznek jogai, így bárki más is használhatja anélkül, hogy megkérdezné a céget, vagy fizetne nekik valamit. 🐭

Újratervezik a Disney leghíresebb karakterét. És ez szerintem nem szép. Számomra ez a figura még mindig gyerekkori ikon marad. A cég idén elvesztette a szerzői jogvédelmet Mickey egér egy korai változatán, ami lehetőséget ad a film- és videojáték-készítőknek, hogy újraalkossák a családi rágcsálót - leginkább gyilkosként. Ezeket a Mickey-ket nem engednék át a Magic Kingdom kapuján.

DIS

Disney

DIS
$109.44 -$2.16 -1.94%
1 Day
-1.94%
5 Days
-2.58%
1 Month
-7.88%
6 Months
-19.25%
1 Year
-29.02%
YTD
-10.09%
5 Years
-27.92%
Max.
+85,995.92%

Ez az információ nem sokáig tartott, mire napvilágot látott, és máris mindenféle ötletet megidéznek a rendezők és játékkészítők fejében, hogyan lehetne újraértelmezni az egeret. Íme egy példa. Steven LaMorte producer és rendező elmondta, hogy egy cím nélküli filmen dolgozik, amelyet idén tavasszal forgatnak New Yorkban, és még idén megjelenik. A film egy hajón játszódik, amelyet egy LaMorte által "titokzatosnak, gonosznak és gyilkosnak" nevezett egér támad meg az ingázókkal.

A híres gyilkosok segíthetnek a közönség megnyerésében, mondta Rhys Frake-Waterfield, a "Micimackó: Vér és méz" rendezője.

A sokkoló hatás is segít. "Micimackó olyan barátságos és kedves" - mondta Frake-Waterfield. "Hatalmas kontraszt, amikor látjuk, hogy valakit a fejénél fogva megragad és szemen szúrja."

A folytatás, a "Micimackó: Vér és méz 2" márciusban jelenik meg egy másik karakterrel, aki idén lépett be a köztudatba: Micimackó barátjával, Tiggerrel. Az ugráló tigris szintén embereket fog ölni, mondta Frake-Waterfield.

Ezek alacsony költségvetésű horrorfilmek, szóval számomra csak unalmas, nézhetetlen filmek, amiket személy szerint nem tennék be, hogy elüssem az időt. Persze ez csak az én véleményem, sokaknak remek kontraszt lehet, sőt, elég sokan, akiket olvastam, azt is mondják, hogy segíthet életre kelteni ezeket a karaktereket, és hozzájárulhat a cég reklámjához.

Bár bárki használhatja Mickey-t a "Steamboat Willie"-ből (a híres és először 1928-ban megjelent "Steamboat Willie" című fekete-fehér filmben barátnőjével, Minnie egérrel együtt, amelynek egy korai változata ma már szintén közkincs), a Disney birtokolja a kabala védjegyét, vagyis a cégek nem próbálhatják meg elhitetni az emberekkel, hogy az általuk újragondolt filmek, műsorok vagy játékok a Disney-től származnak - mondta Jenkins. A Disney nem kívánta kommentálni a bejelentett projekteket, de közleményében azt írta, hogy továbbra is védi Mickey egér modernebb változatait, "ahogyan a Mickey és más ikonikus karaktereink jogosulatlan felhasználása által okozott fogyasztói zavarok ellen is védekezni fog".

Mit gondolsz erről a változásról? 😊...persze ezt többféleképpen is meg lehet fogni, érdekes ötletek születhetnek, rengeteg kreatív ember szabadon dolgozhat a Mickey karakterrel, másrészt viszont a mai korban, amikor az erőszakot már annyira gyakran látni, kárnak tűnik ezt a karaktert is belerángatni ebbe.


No comments yet