S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Ahoj všichni, moc rád si sem chodím pro inspiraci tak tu sem taky něco hodím. Nevycházím z elaborovaných průzkumů tak to co vyplodím prosím berte s rezervou.

Zaměřuje se tu někdo na herní sektor? Točí se v tom obrovská masa peněz a přijde mi že je to skoro opomíjeno. Např. $TTWO+2.0% pod které spadá Rockstar a tím pádem i jejich herní hit GTA které, jak jistě všichni víte, čeká příští rok další díl. Další, co mě napadá, jsou čínské (ajajaj) společnosti $NTES+4.1% (mobilní hry) nebo $0700.HK(Tencent), což teda není přímo vydavatel spíš investor. Dále také giganti jako $EA+0.8%   a v neposlední řadě starý známý $MSFT+2.2%. V Americe se v herním průmyslu zrovna masivně propouští, což by mohlo ceny hnát dolu, a otevřelo to prostor k výhodnému nákupu. (čistě intuice)

Znáte, držíte a zajímáte se někdo o tyto společnosti? Jaké jsou vaše predikce, očekávání a zkušenosti?

PS:

Omlouvám se za případné omyly a nesrovnalosti, sem v tomhle vážně nový.

Vote to see the results! 70 answers already!

Já mám na portu gamingove ETF 🙋‍♂️

A vidíš tam nějakej přehled? Sype to něco? :D

YTD-1.53%

1-Month2.04%

3-Month8.90%

1-Year27.14%

3-Year-6.96%

5-Year15.84%

Loni překonal index, na 3 letech v poklesu kvůli covidu

Nicméně já tam budoucnost vidím a mámho u Portu váho  10 % v portfoliu 🤷‍♂️

Mně osobně se líbí nejvíc $MSFT+2.2% ať už XBOX nebo cloud gaming je prostě super. S nedávnou akvizicí $ATVI+0.1% k ním přibyl i velmi solidní vývojář, který má za sebou povedené kousky jako jsou Warcraft, Diablo, COD, Overwatch nebo strategická hra Starcraft. Samozřejmě i ostatní vývojáři mají za sebou solidní kousky, ale nejsou tak moc propojení s hráči jako je právě Microsoft.

Momentálně se více zajímám o Tencent, pro me jě to společnost se super konceptem a budoucností.

Zrovna v pátek jsem otevřel svou první pozici v $UBI.PA-1.1%. Valuačně mi to dávalo smysl a letos vychází poměrně zajímavé hry. Nijak hlubokou analýzu jsem nedělal. Spíš možná taková spekulace s menší částí portfolia.

... Budou se realizovat zpětné odkupy ve výši 50% (250mil. USD) výtěžku z emitovaných konvertibilních akcií (500mil. USD), které byly naceněny nesmyslně vysoko (zhruba 75% nad aktuálním kurzem), načež reagovala akcie značným poklesem, jelikož již investoři započítali rozředění. Zdálo se mi to jako vlastně ne úplně špatný deal ze strany Ubisoftu.

Tyto společnosti se často předhání a pokud bych měl investovat do tohoto odvětví, tak bych vybral $MSFT+2.2%.

$TTWO+2.0% A $ogly neboli CDProjekt (ten tu ještě není přidanej :) ) 
Takže ano, držím od vydání GTA traileru. A čekám na novou pecku od Zaklínače. :D

Sektor mě zajímá. Ale nesleduju ho. Čekám až oznámí nějakou brutální pecku hru, mrknu zda je společnost na burze... a pak budu jednat. Byznysově mi asi fakt dává smysl koment Filipa. Takže klobouk dolů. Už ho ocenili dva komenty nezávisle na sobě :D :D

Líbí se mi tvůj plamen pro věc a taky to že nejsem jediný kdo nakupuje tak trochu na pankáče. A CD(Polský)Projekt přidávám na watchlist, díky Dejve. :D

Díky! Hodně štěstí! :D

Jak říká Filip. Nebo i trochu k sektoru medicíny bych to nazval, je to sázka vždy na ten titul, nalije se tam dost peněz a když jim to vyjde, vydělá se, pak to jde zase dolů. Jak u medicíny, vyvíjí se vakcína, uspěje a je to boom, neuspěje a zbude akorát dluh. Byl jsem v tomto fanoušek $ATVI+0.1% tu jsem držel a něco vydělal, teď ji má $MSFT+2.2% a myslím, že udělal dobře, ještě s Xboxem, bude to lídr i v tomto dle mě, jakmile si podmaní AI.

Před lety jsem měl $ATVI+0.1% a vždy mne lákal Tencent, ale jak se píše... Čína... začali to pak různě regulovat a dal jsem od toho ruce pryč.

Nevěnuju se tomu a upřímně říkám, že tenhle obor není něco čemu bych extra rozuměl, byť jsem býval docela gamer :) Ten sektor mě ani investorsky až tak nezajímá, protože se v něm špatně hledá nějaký dlouhodobý winner. V principu mi dává smysl držet akorát 2 firmy, které ovládají celou jednu herní platformu s vlastním "app storem", který jim zajišťuje stream peněz - Sony (Playstation) a Microsoft (Xbox). Za mě je ten obor hodně podobný filmovému průmyslu. Tam se taky většina pozitivního finančního výsledku dělá jen v období kdy vyjde nějaký fakt mega hit (do kterého se ale předtím nalily obrovské peníze viz. GTA). Takže akcie herních firem vnímám jako dost velkou houpačku, u které musí člověk fakt umět naskakovat a vyskakovat podle potřeby, aby na tom byl schopen vydělat.

Přesně takhle to na mě taky působí. Je to dost dynamický trh, ale jak víme, vyšší riziko znamená vyšší výnos. Tedy ne nutně.... Pokud by na to člověk měl čas, myslím si že by se okolo toho dala vypracovat solidní strategie. Každopádně díky za názor.

Partner

Mám to velmi podobně😄, ale kdybych měl vybrat herní stabilitu tak bych asi sáhl po Microsoft (PC a XKO), ale na druhou stranu se domnívám, že Sony ještě má kam růst.