S&P 500 ^GSPC
5,063.21
-0.29%
Alphabet GOOG
$137.53
-1.83%
Nvidia NVDA
$773.14
-1.76%
Tesla TSLA
$202.82
+1.55%
Apple AAPL
$181.25
-0.76%
Meta META
$485.13
-0.39%
Amazon AMZN
$173.03
-0.29%
Microsoft MSFT
$406.56
-0.22%

Calea Fed pentru stabilizarea economiei: reduceri de dobândă la orizont

Grigore Dumitru
9. 1. 2024
3 min read

Analiștii de la JPMorgan preconizează că Rezerva Federală (Fed) ar putea lua măsuri pentru a menține economia pe o aterizare ușoară și constantă. Ratele ar putea scădea sub 3% pentru a elimina situația dificilă. Care este scenariul din spatele acestor previziuni?

Experții de la JPMorgan $JPM+0.8% prezic că Rezerva Federală ar putea face un pas important în 2024, reducând ratele dobânzilor sub 3%, pentru a menține o aterizare ușoară. Bob Michele, șeful global al diviziei de venituri fixe de la JPMorgan, a declarat că această măsură ar putea fi un element cheie în menținerea stabilității economice pe fondul scăderii inflației.

Având în vedere că se așteaptă ca inflația să continue să scadă, Michele consideră că reducerea ratelor dobânzilor cu până la 250 de puncte de bază până la sfârșitul anului 2024 este o măsură pe care Fed ar putea să o ia. Această reducere ar putea duce la o rată sub pragul de 3%.

Michele spune că menținerea unei aterizări ușoare este o provocare pentru economie, deși recunoaște succesele de până acum ale Rezervei Federale. "Îmi scot pălăria în fața Fed. Ei au proiectat o aterizare ușoară. Singura modalitate de a o susține va fi scăderea treptată a ratei fondurilor federale; în caz contrar, ratele reale vor fi un vânt împotrivă prea puternic", a declarat Michele.

În timp ce rata dobânzii rămâne în intervalul 5,25%-5,5%, reducerea propusă de 250 de puncte de bază ar putea duce rata sub 3%. Michele susține că acest lucru ar fi în concordanță cu rata neutră asumată de Fed de 2,5%, care ar oferi o ajustare adecvată economiei.

Cu toate acestea, Michele avertizează că Fed ar trebui să analizeze cu atenție abordarea sa pentru a evita o inversare prematură a politicii, care ar putea accelera inflația. "Privind aceste riscuri, o inflație mai mare este mai problematică pentru piețe", a avertizat el. "Întreprinderile și gospodăriile absorb pur și simplu mediul cu rate ridicate și, dintr-o dată, vedeți că vânzările de locuințe încep să se relanseze, vânzările de mașini se intensifică și întreprinderile investesc, iar acest lucru creează un nivel mai ridicat al inflației."

Disclaimer: Veți găsi multă inspirație pe Bulios, dar selecția acțiunilor și construirea portofoliului depinde de dumneavoastră, așa că faceți întotdeauna o analiză amănunțită a propriei dumneavoastră.

Sursă.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.