S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Asi jen vyber zisku ze spekulaci, dlouhodobe je to spis na long. Mam jen malou pozici v BITO, ale kdyby to spadlo niz, asi bych zkusil i nejake spotove ETF.

otazka je ci si budu moct europski inevstori kupit nejake ETF ? podla vsetkeho nebudu podliehat UCITS a tiez KIID...ci?

Až nyní po těch poklesech váhám, zdali si taky nekoupit nějaké to BTC ETFko.

může to být zajímavá varianta pro konzervativního investora jak dodat do portfolia BTC ale je potřeba mít na paměti že to bude vždy jen derivát BTC za mě má smysl vlastnit na přímo a držet na HW bance. pro spekulaci tohle samozřejmě není potřeba.

Peněženku mám, jen ne HW. Ta se mi úplně nechce kupovat, jelikož toho zas tolik nemám. Přemýšlím, jak vysoké je riziko vykradení z online peněženky...

Nejspíše ano 🤔

Jak jsem už psal BTC jde vždy opačným směrem než chce retail. :) V minulosti to tak bylo a daleko více se s ním mohlo manipulovat skrz malý market teď už je o dost větší, ale i když je to pořád těžší stejně ta manipulace tam pořád bude. :)

Ty pohyby se určitě čekali jiné

Welcome to crypto. Tyhle divoký denní price swingy bývaly běžný. Bych si tak tipnul, že je za tím nějaký úplně bullshit důvod - typu, že si nějaké velryby vybíjí zlost, že jim ten hack SEC vymlátil pečlivě nastavený zapákovaný pokyny o den dřív než měl :) 

Long term se stejně nic "fundamentálně" nemění - do ETFs bude inflow kapitálu = poptávka zaručená, monetární situace/politika USA se nezměnila a pokud přijde crash (ať už stock market nebo i real economy) tak ho Fed bude s vysokou pravděpodobností hasit tištěním peněz. Všechno pozitivní pro BTC. Tak jednoduchý to je. Diamantový ruce a klid v duši :)

já si nestěžuji BTC jedu dlouho a tohle mi naprosto vyhovuje jen jsem čekal jiný vývoj, ale opakuje tenhle vývoj mi sedí ted víc, docela se mi to trefilo kdy měním strategii Gridu a  přináším další peníze do BTC.

Nestačí se jen podívat jak jsou poskládané longy/shorty a pak si podle toho zvolit stranu a pod pákou tam poslat nějaké větší množství peněz? Ty "události" se pak na to poskládají;) I když mě osobně žádné důvody pro prodej nenapadají a kdo chce podle TA tradovat BTC tak ať to zkusí.

Tohle není jako tradovat například Forex u BTC úplně vše fungovat nemusí z TA. Dost často se tam setkáte právě s opačným scénářem než by jste čekali ať už trendovky,resistence a další a už vůbec nefunguje řídit se jen podle long/short protože stačí, aby tam zlikvidovali pár velkých pozic a může být vše jinak kromě toho ty likvidace na ty se tam cílí dost právě aby to udělalo velký pohyb. 🙂 V cryptu jsem byl celkem dlouho a byl i v kontaktu s lidmi co na nich jeli miliony nebo statisíce v USD v pozicích nic méně už jsem rád že jsem přešel na akcie a tohle jde mimo mě když nepočítám malou investici co tam ještě mám. Ale určitě je crypto dost těžký na trading není to vůbec lehké těch fake signálů je tam vždy hromada.