S&P 500 ^GSPC
5,067.05
-0.22%
Tesla TSLA
$203.54
+1.91%
Alphabet GOOG
$137.63
-1.76%
Nvidia NVDA
$774.39
-1.60%
Apple AAPL
$181.08
-0.85%
Meta META
$485.34
-0.35%
Microsoft MSFT
$406.43
-0.26%
Amazon AMZN
$173.24
-0.17%

Книги, препоръчани от самия Елон Мъск!🤯

"Бях отгледан от книгите, а след това от родителите си" - Елон Мъск

"Мисля, че Елон Мъск е гений, и не използвам тази дума с лека ръка. Също така смятам, че той е един от най-смелите хора, които някога са се появявали на бял свят." - Чарли Мънгър

Ето списък с 12 книги, препоръчани от Елон Мъск.📖

1. поредицата "Фондацията" ⚙️⭐

Поредица научнофантастични книги, написани от американския писател Айзък Азимов. Историята проследява съдбата на човешка общност, която се опитва да съхрани научните знания и културното наследство по време на разпадането на Галактическата империя.

2. Луната е сурова господарка 🌑

Научнофантастичен роман, написан от Робърт А. Хайнлайн. Действието се развива на Луната в бъдещето, където колония от затворници се бори за своята независимост срещу авторитарното правителство на Земята. Книгата съчетава политическа интрига с елементи на революция.

3. Структури: Или защо нещата не падат 🌉

Написана от инженера и учен Джей Е. Гордън, тази книга изследва завладяващия свят на структурното инженерство. От обяснението на силите, действащи върху мостовете, до анализа на структурните повреди, авторът подробно изследва как различните материали и форми влияят върху стабилността и дълготрайността на конструкциите.

4. Властелинът на пръстените 💍

Епична фентъзи трилогия, написана от британския писател Дж. Р. Р. Толкин. Историята проследява приключенията на хобит на име Фродо Багинс, който се отправя на опасно пътешествие, за да унищожи Пръстена на властта, който може да донесе зло в Средната земя.

5. Бенджамин Франклин: един американски живот 📚

От автора Уолтър Айзъксън излиза биографична книга, която подробно описва завладяващия живот на един от най-важните бащи основатели и учени на Америка - Бенджамин Франклин.

6. Айнщайн: неговият живот и вселена 📏

Също от автора Уолтър Айзъксън е подробна биография на един от най-великите мислители в историята на науката - Алберт Айнщайн.

7. От нула до едно 💸

Книга от съоснователя на PayPal, инвеститор и предприемач Питър Тийл, която се фокусира върху същността на иновациите и създаването на нови, разрушителни бизнес начинания.

8. Суперинтелигентност 🖥️

Книга на философа Ник Бостром, която изследва потенциалните последици от разработването на изкуствен интелект, способен на самостоятелни разсъждения, които надхвърлят човешкия интелект.

9. Чужденец в чужда страна 🌎

Класически научнофантастичен роман на американския писател Робърт А. Хайнлайн. Историята разказва за млад мъж, израснал на Марс, който се завръща на Земята.

10. Хауърд Хюз: неговият живот и лудост ✈️

От автора Дон Греъм това е биография на един от най-забележителните и загадъчни мъже на XX век - Хауърд Хюз.

11. Пътеводител на галактическия стопаджия 👽

От британския писател Дъглас Адамс е комична научнофантастична поредица, която започва като радиосериал и се развива в книги, телевизионни предавания и филми. Историята започва с обикновения землянин Артър Дент, който неочаквано е отнесен от Земята малко преди нейното унищожение. Книгата съчетава остроумни диалози, философски размисли и сюрреалистични сцени, за да създаде уникален и забавен поглед към Вселената и човешкото съществуване.

12. Възпламеняване !!!🚀

Книга на химика и учен Джон Д. Кларк, в която подробно се изследва завладяващата история на изследванията и разработките на ракетно гориво.

Не всички книги са посветени на инвестирането или на това как да се управлява успешен бизнес. Повечето от тях са биографична литература за важни хора. Разбира се, става дума най-вече за инвестиране, но и други книги ни оформят, влияят върху начина ни на поведение, мислене, възприемане на света и дори върху начина, по който вземаме решения.

Имате ли любима книга, която е повлияла на мисленето ви? (не е задължително да е само инвестиционна литература)


No comments yet