S&P 500 ^GSPC
5,063.5
-0.29%
Nvidia NVDA
$773.25
-1.75%
Alphabet GOOG
$137.93
-1.55%
Apple AAPL
$181.46
-0.64%
Microsoft MSFT
$405.54
-0.48%
Amazon AMZN
$173.03
-0.29%
Meta META
$486.31
-0.15%
Tesla TSLA
$199.86
+0.06%

Cărți recomandate de Elon Musk însuși!🤯

"Am fost crescut de cărți și apoi de părinții mei" - Elon Musk

"Cred că Elon Musk este un geniu, și nu folosesc acest cuvânt cu ușurință. De asemenea, cred că este unul dintre cei mai curajoși oameni care au venit vreodată pe lume." - Charlie Munger

Iată o listă cu 12 cărți recomandate de Elon Musk.📖 📖.

1. Seria Fundația ⚙️⭐

O serie de cărți science-fiction scrisă de autorul american Isaac Asimov. Povestea urmărește soarta unei comunități umane care încearcă să păstreze cunoștințele științifice și moștenirea culturală în timpul prăbușirii Imperiului Galactic.

2. Luna este o amantă aspră 🌑

Un roman științifico-fantastic scris de Robert A. Heinlein. Povestea are loc pe Lună, în viitor, unde o colonie de prizonieri luptă pentru independența lor împotriva guvernului autoritar de pe Pământ. Cartea combină intriga politică cu elemente de revoluție.

3. Structuri: Sau de ce lucrurile nu se prăbușesc 🌉

Scrisă de inginerul și omul de știință J.E. Gordon, această carte explorează lumea fascinantă a ingineriei structurale. De la explicarea forțelor care acționează asupra podurilor până la analiza eșecurilor structurale, autorul explorează în detaliu modul în care diferite materiale și forme afectează stabilitatea și durabilitatea structurilor.

4. Stăpânul inelelor 💍

O trilogie fantezistă epică scrisă de autorul britanic J.R.R. Tolkien. Povestea urmărește aventurile unui hobbit pe nume Frodo Baggins, care pornește într-o călătorie periculoasă pentru a distruge Inelul Puterii, care poate aduce răul pe Pământul de Mijloc.

5. Benjamin Franklin: O viață americană 📚 Benjamin Franklin: O viață americană 📚.

De la autorul Walter Isaacson vine o biografie care detaliază viața fascinantă a unuia dintre cei mai importanți părinți fondatori și oameni de știință ai Americii - Benjamin Franklin.

6. Einstein: Viața și universul său 📏

Tot de la autorul Walter Isaacson vine o biografie detaliată a unuia dintre cei mai mari gânditori din istoria științei - Albert Einstein.

7. De la zero la unu 💸

O carte scrisă de cofondatorul, investitorul și antreprenorul Peter Thiel, cofondator al PayPal, care se concentrează pe esența inovației și pe crearea de noi întreprinderi de afaceri disruptive.

8. Superinteligența 🖥️

O carte a filosofului Nick Bostrom care explorează implicațiile potențiale ale dezvoltării unei inteligențe artificiale capabile de un raționament independent care transcende inteligența umană.

9. Stranger in a Strange Land 🌎

Un roman clasic de science-fiction al autorului american Robert A. Heinlein. Povestea urmărește un tânăr crescut pe Marte care se întoarce pe Pământ.

10. Howard Hughes: Viața și nebunia sa ✈️

De la autorul Don Graham, aceasta este o biografie a unuia dintre cei mai remarcabili și enigmatici oameni ai secolului XX - Howard Hughes.

11. Ghidul autostopistului galactic 👽 👽.

De la scriitorul britanic Douglas Adams este o serie comică SF care începe ca un serial radiofonic și se dezvoltă în cărți, emisiuni TV și filme. Povestea începe cu un pământean obișnuit, Arthur Dent, care este luat în mod neașteptat de pe Pământ cu puțin timp înainte de distrugerea acestuia. Cartea combină dialoguri ingenioase, reflecții filozofice și scene suprarealiste pentru a crea o privire unică și amuzantă asupra universului și a existenței umane.

12. Ignition !!! 🚀

O carte scrisă de chimistul și omul de știință John D. Clark, care explorează în detaliu istoria fascinantă a cercetării și dezvoltării combustibilului pentru rachete.

Nu toate cărțile sunt despre investiții sau despre cum să conduci o afacere de succes. Cele mai multe dintre ele sunt literatură biografică a unor persoane importante. Desigur, este vorba în principal despre investiții, dar alte cărți ne modelează, ne influențează modul în care ne comportăm, cum gândim, cum vedem lumea și chiar cum luăm decizii.

Aveți o carte preferată care v-a influențat gândirea? (nu trebuie să fie doar literatură de investiții)


Unele dintre cărți par foarte interesante. Mulțumesc pentru sfaturi.

Aș găsi și eu câteva piese din biblioteca lui Elon.

Cred că da :D

Isaacson este probabil cel mai bun biograf pe care îl cunosc. Încă nu am citit aceste două cărți recomandate, precum și Musk. Oricum, Jobs, Leonardo da Vinci și Inovatorii sunt o încântare. Ghidul autostopistului este, de asemenea, foarte bun, Thiel nu m-a impresionat la fel de mult.

Ar trebui să includ și câteva biografii în biblioteca mea. Am găsit Musk sub brad, așa că cred că mă voi apuca de treabă.

Am terminat de curând de citit Snowden, chiar și după 10 ani încă îmi dă fiori. În loc de cărți de economie, în prezent citesc istoria companiilor individuale (Amazon, Google, Pixar, Uber, AirBnb, Nike etc.) și cred că îmi oferă mult mai multe lucruri pentru a investi decât să plătesc, să zicem, Patreon-ul lui Kobersky;)))

Liu Qin- Memoria Pământului

Făcând acest lucru, mi-am dat seama că nu este ușor să înțelegi măcar un pic China, iar dacă este cât de cât možné🤷‍♂️

Cu siguranță o lectură interesantă!