S&P 500 ^GSPC
5,069.82
-0.16%
Alphabet GOOG
$137.43
-1.91%
Nvidia NVDA
$776.63
-1.32%
Tesla TSLA
$202.04
+1.16%
Apple AAPL
$181.42
-0.66%
Meta META
$484.02
-0.62%
Amazon AMZN
$173.16
-0.22%
Microsoft MSFT
$407.72
+0.06%

Könyvek, amelyeket maga Elon Musk ajánlott!🤯

"Könyvek, majd a szüleim neveltek fel" - Elon Musk

"Szerintem Elon Musk egy zseni, és nem használom ezt a szót félvállról. Azt is gondolom, hogy ő az egyik legbátrabb ember, aki valaha a világra jött." - Charlie Munger

Íme egy lista 12 könyvből, amelyeket Elon Musk ajánlott 📖.

1. Foundation sorozat ⚙️⭐

Isaac Asimov amerikai író sci-fi könyvsorozata. A történet egy olyan emberi közösség sorsát követi nyomon, amely a Galaktikus Birodalom összeomlása során próbálja megőrizni a tudományos tudást és a kulturális örökséget.

2. A Hold egy kemény úrnő 🌑

Robert A. Heinlein által írt sci-fi regény. A történet a jövőben a Holdon játszódik, ahol egy fogolykolónia harcol a függetlenségéért a Föld tekintélyelvű kormánya ellen. A könyv a politikai intrikát a forradalom elemeivel ötvözi.

3. Struktúrák: avagy miért nem dőlnek össze a dolgok 🌉.

A J. E. Gordon mérnök és tudós által írt könyv a szerkezetépítés lenyűgöző világát tárja fel. A hidakra ható erők magyarázatától a szerkezeti meghibásodások elemzéséig a szerző részletesen feltárja, hogy a különböző anyagok és formák hogyan befolyásolják a szerkezetek stabilitását és tartósságát.

4. A Gyűrűk Ura 💍

J.R.R. Tolkien brit író által írt epikus fantasy-trilógia. A történet egy Frodó Zsákos Zsákos nevű hobbit kalandjait követi, aki veszélyes útra indul, hogy elpusztítsa a Hatalom Gyűrűjét, amely gonoszságot hozhat Középföldére.

5. Benjamin Franklin: Egy amerikai élet 📚

Walter Isaacson írótól egy olyan életrajz érkezik, amely részletesen bemutatja Amerika egyik legfontosabb alapító atyjának és tudósának, Benjamin Franklinnek lenyűgöző életét.

6. Einstein: Az élete és az univerzuma 📏

Szintén Walter Isaacson szerzőtől származik a tudománytörténet egyik legnagyobb gondolkodójának - Albert Einsteinnek - részletes életrajza.

7. Nulláról az egyig 💸

Peter Thiel, a PayPal társalapítójának, befektetőjének és vállalkozójának könyve, amely az innováció lényegére és az új, bomlasztó üzleti vállalkozások létrehozására összpontosít.

8. Szuperintelligencia 🖥️

Nick Bostrom filozófus könyve, amely az emberi intelligenciát meghaladó, önálló gondolkodásra képes mesterséges intelligencia kifejlesztésének lehetséges következményeit vizsgálja.

9. Idegenben egy idegen földön 🌎

Klasszikus sci-fi regény az amerikai író, Robert A. Heinlein. A történet egy, a Marson nevelkedett fiatalembert követ, aki visszatér a Földre.

10. Howard Hughes: Az élete és az őrülete ✈️

Don Graham szerzőtől ez az életrajz a 20. század egyik legfigyelemreméltóbb és legrejtélyesebb emberéről, Howard Hughesról szól.

11. A stopposoknak szóló útikalauz a galaxisba 👽

Douglas Adams brit írótól egy képregényes sci-fi sorozat, amely rádiósorozatként indul, majd könyvekké, tévésorozatokká és filmekké fejlődik. A történet azzal kezdődik, hogy egy hétköznapi földlakót, Arthur Dentet váratlanul elviszik a Földről, nem sokkal annak pusztulása előtt. A könyvben szellemes párbeszédek, filozófiai elmélkedések és szürreális jelenetek ötvözésével egyedi és szórakoztató pillantást vet az univerzumra és az emberi létezésre.

12. Gyújtogatás !!!🚀

Egy könyv a kémikus és tudós John D. Clark, amely részletesen feltárja a rakétaüzemanyag kutatásának és fejlesztésének lenyűgöző történetét.

Nem minden könyv szól a befektetésről vagy arról, hogyan kell sikeres vállalkozást vezetni. A legtöbbjük fontos emberek életrajzi irodalma. Persze, ez többnyire a befektetésről szól, de más könyvek is formálnak minket, befolyásolják viselkedésünket, gondolkodásunkat, világlátásunkat, sőt, azt is, hogyan hozunk döntéseket.

Önnek van kedvenc könyve, amely befolyásolta a gondolkodását? (nem kell, hogy csak befektetési irodalom legyen)


No comments yet