S&P 500 ^GSPC
5,088.8
+0.03%
Tesla TSLA
$191.97
-2.76%
Apple AAPL
$182.52
-1.00%
Meta META
$484.03
-0.43%
Nvidia NVDA
$788.17
+0.36%
Microsoft MSFT
$410.34
-0.32%
Amazon AMZN
$174.99
+0.23%
Alphabet GOOG
$145.29
-0.02%

Knjige, ki jih priporoča sam Elon Musk!🤯

"Vzgojile so me knjige in nato starši." - Elon Musk

"Mislim, da je Elon Musk genij, in te besede ne uporabljam zlahka. Mislim tudi, da je eden najbolj pogumnih ljudi, kar jih je kdajkoli prišlo na svet." - Charlie Munger

Tukaj je seznam 12 knjig, ki jih priporoča Elon Musk.📖

1. Serija Foundation ⚙️⭐

Serija znanstvenofantastičnih knjig, ki jih je napisal ameriški pisatelj Isaac Asimov. Zgodba spremlja usodo človeške skupnosti, ki poskuša ohraniti znanstveno znanje in kulturno dediščino med razpadom Galaktičnega imperija.

2. Luna je stroga ljubica 🌑

Znanstvenofantastični roman, ki ga je napisal Robert A. Heinlein. Zgodba se dogaja na Luni v prihodnosti, kjer se kolonija zapornikov bori za svojo neodvisnost proti avtoritarni vladi Zemlje. Knjiga združuje politično intrigo z elementi revolucije.

3. Strukture: Ali zakaj stvari ne padajo navzdol 🌉

Knjiga, ki jo je napisal inženir in znanstvenik J. E. Gordon, raziskuje fascinanten svet konstrukcijskega inženirstva. Od razlage sil, ki delujejo na mostove, do analize strukturnih okvar, avtor podrobno raziskuje, kako različni materiali in oblike vplivajo na stabilnost in trajnost konstrukcij.

4. Gospodar prstanov 💍

Epska fantazijska trilogija, ki jo je napisal britanski pisatelj J. R. R. Tolkien. Zgodba spremlja dogodivščine hobita Froda Bagginsa, ki se odpravi na nevarno potovanje, da bi uničil Prstan moči, ki lahko prinese zlo v Srednji svet.

5. Benjamin Franklin: Ameriško življenje 📚

Od avtorja Walterja Isaacsona prihaja biografija, ki podrobno opisuje fascinantno življenje enega najpomembnejših ameriških ustanovnih očetov in znanstvenikov - Benjamina Franklina.

6. Einstein: njegovo življenje in vesolje 📏

Tudi od avtorja Walterja Isaacsona prihaja podrobna biografija enega največjih mislecev v zgodovini znanosti - Alberta Einsteina.

7. Od nič do ena 💸

Knjiga soustanovitelja PayPala, vlagatelja in podjetnika Petra Thiela, ki se osredotoča na bistvo inovacij in ustvarjanje novih, prelomnih poslovnih podvigov.

8. Superinteligenca 🖥️

Knjiga filozofa Nicka Bostroma, ki raziskuje potencialne posledice razvoja umetne inteligence, ki je sposobna samostojnega razmišljanja in presega človeško inteligenco.

9. Tujec v tuji deželi 🌎

Klasični znanstvenofantastični roman ameriškega pisatelja Roberta A. Heinleina. Zgodba pripoveduje o mladeniču, ki je odraščal na Marsu in se vrne na Zemljo.

10. Howard Hughes: njegovo življenje in norost ✈️

Biografija avtorja Dona Grahama o enem najbolj izjemnih in skrivnostnih mož 20. stoletja - Howardu Hughesu.

11. Štoparski vodnik po galaksiji 👽

Britanskega pisatelja Douglasa Adamsa je komična znanstvenofantastična serija, ki se začne kot radijska serija in se razvije v knjige, televizijske oddaje in filme. Zgodba se začne z navadnim Zemljanom Arthurjem Dentom, ki ga nepričakovano odpeljejo z Zemlje tik pred njenim uničenjem. Knjiga združuje duhovite dialoge, filozofska razmišljanja in nadrealistične prizore ter tako ustvarja edinstven in zabaven pogled na vesolje in človeški obstoj.

12. Vžig !!!🚀

Knjiga kemika in znanstvenika Johna D. Clarka, ki podrobno raziskuje fascinantno zgodovino raziskav in razvoja raketnega goriva.

Vse knjige ne govorijo o naložbah ali o tem, kako voditi uspešno podjetje. Večina jih je biografska literatura o pomembnih ljudeh. Seveda gre večinoma za investiranje, vendar nas druge knjige oblikujejo, vplivajo na naše vedenje, razmišljanje, pogled na svet in celo na sprejemanje odločitev.

Imate najljubšo knjigo, ki je vplivala na vaše razmišljanje? (ni nujno, da gre samo za investicijsko literaturo)


No comments yet